ΓΔ: 1447.82 1.93% Τζίρος: 137.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Athina, Athens, Koronoios, Lockdown
Φωτο: Shutterstock

Πιθανή παράταση του lockdown για μία εβδομάδα με το ΕΣΥ στα όριά του

Στα περισσότερα νοσοκομεία της Αττικής έχουν γεμίσει οι ΜΕΘ Covid-19, με το υπ. Υγείας να «ρίχνει στη μάχη» και κλίνες ιδιωτικών θεραπευτηρίων. Κρίσιμη η επόμενη εβδομάδα.

Η συνεχιζόμενη αύξηση των διασωληνωμένων και η ισχυρή πίεση που ασκείται στο Σύστημα Υγείας, κυρίως στην Αττική η οποία είναι και η περιοχή με την πλέον επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα, οδηγούν σε πιθανή παράταση του lockdown και πέραν της 16ης Μαρτίου. 

Η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο αυτή η παράταση να είναι μίας εβδομάδας, με το επικείμενο Σαββατοκύριακο να είναι κρίσιμο, προκειμένου να εξετασθεί και η «αντοχή» των πολιτών στην τήρηση των νέων μέτρων που περιορίζουν σημαντικά τις μετακινήσεις.

Εχθές εκ των 2.219 κρουσμάτων τα 1.024 ήταν στην Αττική, με τον Πειραιά να είναι η πιο επιβαρυμένη περιοχή και τον αριθμών των διασωληνωμένων να φθάνει, σε όλη τη χώρα, τους 449. Βάσει των επίσημων στοιχείων οι νέες εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία της επικράτειας ήταν 365. Σημειώνεται ότι ο μέσος όρος των νέων νοσηλειών το τελευταίο επταήμερο είναι 316 ημερησίως.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συλλέγει καθημερινά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων, χθες το μεσημέρι ήταν γεμάτες οι ΜΕΘ Covid στα νοσοκομεία ΚΑΤ, «Σισμανόγλειο», «Αγία Ολγα», «Γεννηματάς», «Ερυθρός Σταυρός», «Ελπίς», ΝΙΜΤΣ, «Ευαγγελισμός», «Θριάσιο» και «Ασκληπιείο».

Τα νέα δεδομένα για τα SMS και τις ώρες κυκλοφορίας 

Ο κωδικός μετακίνησης 2 για την μετακίνηση σε σούπερ μάρκετ και άλλα καταστήματα ειδών πρώτης ανάγκης αλλά και ο κωδικός μετακίνησης 3 ως προς το σκέλος της μετάβασης σε τραπεζικό κατάστημα, ισχύει εντός του οικείου δήμου των πολιτών ή σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από τον τόπο κατοικίας.

Ο κωδικός μετακίνησης 6 για σωματική άσκηση αφορά μόνο πεζούς ή ποδηλάτες και κανείς δεν θα μπορεί να τον χρησιμοποιεί για να μεταβεί σε άλλες περιοχές με αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα.

Σχετικά με τον κωδικό μετακίνησης 4 πλέον τα ελεγκτικά όργανα θα ζητούν από τους πολίτες διευκρινίσεις σε περίπτωση ελέγχου.

Παράλληλα, αναπροσαρμόστηκε και το πλαίσιο που αφορά στις ώρες απαγόρευσης κυκλοφορίας για τις περιοχές που εντάσσονται στο «βαθύ κόκκινο». Στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου («κόκκινο») ισχύει από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί, ενώ στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου («βαθύ κόκκινο») από τις 7 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί.

Από τα μέτρα αυτά εξαιρείται η Περιφέρεια Αττικής και η Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, όπου η απαγόρευση κυκλοφορίας τις καθημερινές (Δευτέρα έως Παρασκευή) διαμορφώνεται από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί, λόγω του μητροπολιτικού χαρακτήρα των περιοχών αυτών. Τα Σαββατοκύριακα, η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά στις 19.00 και στις Περιφέρειες Αττικής και Θεσσαλονίκης και θα ισχύει ως τις 5.00 το πρωί της επομένης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Oikonomou
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οικονόμου: Τη Δευτέρα θα προχωρήσουμε στην επίταξη ιδιωτών γιατρών

«Υπάρχει ανάγκη από πνευμονολόγους, από παθολόγους, από γενικούς γιατρούς. Ό, τι χρειάζεται για να ενισχύσουμε του ΕΣΥ θα το κάνουμε χωρίς να υπολογίσουμε το οποιοδήποτε κόστος», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
nosokomeio, ygeia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τριακόσιες κλίνες Covid του ιδιωτικού τομέα στη μάχη κατά της πανδημίας

Όπως ανέφερε ο ΓΓ υπηρεσιών υγείας του υπ. Υγείας, κ. Ιωάννης Κωτσιόπουλος, οι μικρές ιδιωτικές κλινικές με τις οποίες συνεργάζεται το υπουργείο θα προσφέρουν επιπλέον κλίνες που θα ανακοινωθούν μέσα στην εβδομάδα.
Koronoios, Corona Virus, Omikron
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέο αρνητικό ρεκόρ με 1,44 εκατ. νέα ημερήσια κρούσματα παγκοσμίως

Οι μελέτες υποδεικνύουν ότι αν και η Όμικρον μολύνει 70 φορές πιο γρήγορα από τα προηγούμενα στελέχη, η ασθένεια που προκαλεί μπορεί να μην είναι τόσο σοβαρή, ειδικά για άτομα που έχουν εμβολιαστεί και έχουν λάβει αναμνηστικό εμβόλιο.