ΓΔ: 1392.62 0.84% Τζίρος: 117.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Μειώνεται ο χρόνος αναμονής των επιβατών στο μετρό

Το καλοκαίρι δεν τολμούσε κανείς να χάσει συρμό καθώς ο χρόνος αναμονής μετά έφτανε μέχρι και τα 10 λεπτά. Πλέον το πρόβλημα δείχνει να λύνεται σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κωστα Αχ. Καραμανλή.

Ένα από τα μόνιμα παράπονα των κατοίκων της πρωτεύουσας και όσων χρησιμοποιούν το Μετρό και το τραίνο για τις μετακινήσεις τους, είναι οι μεγάλοι χρόνοι αναμονής μεταξύ των συρμών, όπου ειδικά το καλοκαίρι είχε γίνει «κατάρα» να χάνεις ένα συρμό καθώς μετά η αναμονή φαινόταν... αιώνας.

Το πρόβλημα δείχνει να εξομαλύνεται πλέον, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή που προανήγγειλε την μείωση του χρόνου αναμονής των επιβατών.

Χαρακτηριστικά όπως ανέφερε ο υπουργός στην γραμμή 1 του μετρό, η αναμονή κατά τις ώρες αιχμής ήταν πέρυσι 6 λεπτά και το καλοκαίρι έφθασε και τα 10 λεπτά. Τώρα ο χρόνος της αναμονής έχει πέσει στα 5.30 λεπτά ενώ αναμένεται να μειωθεί επιπλέον.

Στη γραμμή 2 του μετρό, η αναμονή κατά τις ώρες αιχμές ήταν πέρυσι 4.45 λεπτά και το καλοκαίρι έφτανε συχνά και τα 10 λεπτά. Φέτος έχει μειωθεί στα 4.15 λεπτά. Στην γραμμή 3 του μετρό, η αναμονή ήταν και παραμένει στα 4.30 λεπτά.

«Μέσα σε λιγότερο από δυο μήνες, όπως είχαμε υποσχεθεί στο επιβατικό κοινό, ρίξαμε τις χρονοαποστάσεις κάτω από τα 5 λεπτά στους συρμούς του μετρό. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι από αυτό.

Θέλουμε σε πρώτη φάση να δούμε πόσους νέους συρμούς, οι οποίοι αυτή τη στιγμή δε βρίσκονται στην κυκλοφορία, -γιατί ένα 30% των συρμών είναι εκτός κυκλοφορίας- μπορούμε να φέρουμε σε πλήρη λειτουργία. Σκοπός είναι οι χρονοαποστάσεις να μειωθούν ακόμα περισσότερο» δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.

Η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ σκοπεύει μάλιστα, να ενισχύσει τον στόλο με περισσοτέρους συρμούς προκειμένου να αυξηθεί η συχνότητα των δρομολογίων και να μειωθεί έτσι ο χρόνος αναμονής για το επιβατικό κοινό στο Μετρό.

Παράλληλα προχωράει η επέκταση της γραμμής 3 του Μετρό, προς τον Πειραιά με την προσθήκη των σταθμών: Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλός, Νίκαια, Μανιάτικα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Καραμανλής: Τραγική η κατάσταση στις δημόσιες μεταφορές

Τραγική χαρακτήρισε την οικονομική κατάσταση στις αστικές συγκοινωνίες ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, και προανήγγειλε ότι τις επόμενες 15 ημέρες θα καταβληθεί προσπάθεια να μειωθεί η αναμονή στα δρομολόγια του Μετρό κατά τις ώρες αιχμής.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προσωρινή διακοπή λειτουργίας του σταθμού «Νίκαια» του Μετρό

Από την Δευτέρα 22/4 που ο σταθμός «Νίκαια» της γραμμής 3 θα λειτουργήσει και πάλι κανονικά, οι επιβάτες θα χρησιμοποιούν τον εξοπλισμό που υπήρχε ήδη (επικυρωτικά και αυτόματα μηχανήματα πώλησης), εγκατεστημένο σε νέες θέσεις.
ose
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προβλήματα σε δρομολόγια Hellenic Train και μετρό λόγω κακοκαιρίας

Σύμφωνα με ενημέρωση της ΣΤΑΣΥ οι επιβάτες του μετρό προς Αεροδρόμιο μετεπιβιβάζονται στον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας του προαστιακού. Καθυστερήσεις και ακυρώσεις αμαξοστοιχιών σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Hellenic Train.