ΓΔ: 1454.98 1.38% Τζίρος: 124.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: ΑΠΕ

Υποχρεωτικό self test κάθε εβδομάδα σε εκατομμύρια εργαζόμενους

Υποχρεωτική θα είναι η χρήση του self test για εκπαιδευτικούς, μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, αλλά και για όλους τους εργαζόμενους στον τουρισμό, το λιανεμπόριο, την εστίαση και τη ναυτιλία.

Τη στρατηγική της κυβέρνησης για το self test παρουσίασε σήμερα κατά την ενημέρωση για τον κορονοϊό ο αναπληρωτής υπουργός ΥγείαςΒασίλης Κοντοζαμάνης, σημειώνοντας ότι «κάθε πολίτης δικαιούται ένα τεστ την εβδομάδα για διάστημα δύο μηνών».

Συγκεκριμένα, ο κ. Κοντοζαμάνης ανέφερε ότι η εκστρατεία των self test θα λειτουργεί συμπληρωματικά και παράλληλα με τις υπόλοιπες δράσεις, τονίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα οδηγηθούμε σε σταδιακή επανεκκίνηση των δραστηριοτήτων. Την ίδια στιγμή, ο αναπληρωτής υπουργός εξήγησε ότι τα self test πληρούν τις ίδιες προδιαγραφές με τα rapid test και είναι πολύ πιο απλά στη χρήση τους και με απλές οδηγίες.

«Κάθε πολίτης δικαιούται ένα τεστ την εβδομάδα για διάστημα δύο μηνών» υπογράμμισε ο ίδιος και σημείωσε πως εξετάζεται να δοθεί προτεραιότητα την πρώτη εβδομάδα στα άτομα έως 67 ετών, προκειμένου να αποφευχθούν οι συνωστισμοί.

Επιπλέον, όπως διευκρίνισε, τα αποτελέσματα θα δηλώνονται σε ηλεκτρονική πλατφόρμα, ενώ η χρήση του self test θα είναι προαιρετική για την πλειονότητα των πολιτών, αλλά υποχρεωτική για ομάδες πληθυσμού, και συγκεκριμένα σε όσους εργάζονται στους κλάδους του τουρισμού, του λιανεμπορίου και της εστίασης και της ναυτιλίας.

Τέλος, ανέφερε πως θα είναι υποχρεωτική η χρήση τεστ για εκπαιδευτικούς και μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

covid-ellada-papaevaggelou-xardalias
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Β. Παπαευαγγέλου: Επιβαρυμένο το επιδημιολογικό φορτίο στην επικράτεια

Η κ. Παπαευαγγέλλου τόνισε ότι ο δείκτης θετικότητας παραμένει υψηλός στο 6,1%, ενώ σημαντική αύξηση των νέων κρουσμάτων παρατηρείται στη Βόρειο Ελλάδα και σταθεροποίηση στην Αττική.