ΓΔ: 1435.19 -0.93% Τζίρος: 94.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Nick Paleologos / SOOC

Υπ. Προστασίας του Πολίτη: Ανοίγει πάλι ο φάκελος της υπόθεσης Marfin

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, για την υπόθεση έχει δείξει προσωπικό ενδιαφέρον ο ίδιος ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ενώ ποτέ δεν εγκαταλείφθηκαν οι έρευνες από πλευράς Ασφάλειας..

Ανοίγει και πάλι ο φάκελος της Μαρφίν, μετά από νέα στοιχεία που προσκόμισε η Αστυνομία στον αρμόδιο εισαγγελέα, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Η λακωνική ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρει:

«Από την Εισαγγελία Αθηνών διετάχθη προκαταρκτική διερεύνηση αδικημάτων για την υπόθεση της Μαρφίν, κατόπιν νέων στοιχείων που προσκομίσθηκαν από την ΕΛΑΣ.

Η διερεύνηση ανατέθηκε στην Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφαλείας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής».

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, για την υπόθεση έχει δείξει προσωπικό ενδιαφέρον ο ίδιος ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ενώ ποτέ δεν εγκαταλείφθηκαν οι έρευνες από πλευράς Ασφάλειας, προκειμένου μην μείνει στο σκοτάδι αυτή η τραγωδία, από τον εμπρησμό με μολότοφ του υποκαταστήματος της τράπεζας στην Αθήνα, τον Μάιο του 2010, κατά τον οποίο έχασαν της ζωή τους τρεις άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και μια έγκυος γυναίκα.

Σημειώνεται ότι τα άτομα που είχαν κατηγορηθεί για την υπόθεση αθωώθηκαν αμετάκλητα.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι τα καινούργια στοιχεία περιλαμβάνουν εκτός των άλλων και υλικό και από κάμερες, ενώ αφορούν και σε νέα πρόσωπα.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μ. Χρυσοχοΐδης: Συγκλονισμένος για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά

«Η ΕΛΑΣ δεν είναι βίαιη όπως θέλουν να υποστηρίζουν ορισμένοι», είπε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και τόνισε ότι αυτή τη στιγμή ο Συνήγορος του Πολίτη έχει στα χέρια του όλες τις περιπτώσεις όπου φέρεται να υπήρξε αστυνομική αυθαιρεσία.
Giannis Oikonomou, Kyvernisi
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οικονόμου: Επιχειρείται μια αχρεία απόπειρα επίρριψης ευθυνών στην ΕΛΑΣ

«Η ΕΛ.ΑΣ. κάνει συστηματικά τη δουλειά της, με σεβασμό στα προβλεπόμενα από τον νόμο, ώστε να εντοπίσει τον ή τους δράστες της δολοφονικής επίθεσης στον 31χρονο αστυνομικό», επισήμανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λ. Οικονόμου: Επιχειρούν 3.900 αστυνομικοί και 883 οχήματα της ΕΛΑΣ

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε πως από το πρωί το Κέντρο Άμεσης Δράσης έχει δεχθεί 400 κλήσεις για βοήθεια σε πολίτες οι οποίοι αντιμετώπισαν διάφορα προβλήματα και ζήτησαν τη βοήθεια της ΕΛΑΣ.