ΓΔ: 825.02 0.95% Τζίρος: 57.47 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Επιβολή αυστηρότερων ποινών ζητάει ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών

Αυστηροποίηση ποινών για τη βελτίωση της καθημερινότητας όλων ζητάει ο Εμπορικός Συλλόγου Αθηνών ενόψει της επικείμενης τροποποίησης του Ποινικού Κώδικα.

Αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της παραβατικότητας ζητάει το διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, ενόψει της επικείμενης τροποποίησης του Ποινικού Κώδικα. Ο εμπορικός σύλλογος απέστειλε επιστολή στο γενικό γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης, Πάνο Αλεξανδρή, επισημαίνοντας «πως οργανωμένες ομάδες παραβατικότητας, εκμεταλλευόμενες το νομοθετικό κενό και έχοντας πλήρη νομική κάλυψη, δραστηριοποιούνται έντονα στην περιοχή της Αθήνας με αποτέλεσμα να έχει ενταθεί το φαινόμενο των κλοπών στο δημόσιο χώρο της πόλης και ταυτόχρονα λειτουργούν και κυκλώματα επαιτείας με παράλληλη χρήση παιδικής εκμετάλλευσης, από τους εισαγόμενους οργανωμένους δράστες».

Τα κυριότερα σημεία που εκτιμά ο σύλλογος ότι χρήζουν βελτίωσης είναι τα εξής:

Κλοπές

  • Ποινή φυλάκισης, χωρίς αναστολή και δικαίωμα εξαγοράς.
  • Από δύο εμπλεκόμενους και πάνω το αδίκημα να μετατρέπεται σε κακούργημα.
  • Για τους κατ' εξακολούθηση δράστες, το αδίκημα να μετατρέπεται σε κακούργημα και να ενεργοποιείται η διαδικασία απέλασης μόνο από την Ελλάδα και να μην ακολουθείται η πολύπλοκη διαδικασία που αφορά την απέλασή τους από τις χώρες της συνθήκης του Σένγκεν.

Επαιτεία

  • Επαναφορά του αδικήματος ως πλημμέλημα.

Παιδική  εκμετάλλευση

  • Αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου για γονείς και κηδεμόνες.
  • Μετά από επανειλημμένες καταδίκες, να παραδίδονται τα παιδιά στην πρόνοια.

Άστεγοι

  • Να υπάρχει υποχρέωση παραμονής τους σε δομές ή και σε νοσηλευτικά ιδρύματα, όταν υπάρχει αποδεδειγμένη ανάγκη νοσηλείας. 
Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προαιρετικό κλείσιμο των καταστημάτων προτείνει ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών

Με την πρόταση αυτή, λέει ο Ε.Σ.Α. το όποιο κόστος θα είναι σίγουρα μικρότερο σε σχέση με αυτό που θα προκύψει αν καθυστερήσουμε να λάβουμε μέτρα, που θα αφορούν υποχρεωτικά το σύνολο των επιχειρήσεων.