ΓΔ: 2104.21 -0.08% Τζίρος: 165.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00

Σοκ από τη δολοφονία Καραϊβάζ: Αντίδραση κομμάτων, παρέμβαση Κομισιόν

Αποτρόπαιη δολοφονία με ενέδρα έξω από το σπίτι του δημοσιογράφου. Τι δηλώνουν κυβέρνηση κόμματα, ΕΣΗΕΑ και η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Αποτροπιασμό έχει προκαλέσει η στυγερή δολοφονία του δημοσιογράφου, Γιώργου Καραϊβάζ, με έντονες αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου, της ΕΣΗΕΑ αλλά και της Eυρωπαϊκής Eπιτροπής.

Τουλάχιστον έξι σφαίρες δέχτηκε ο δημοσιογράφος, που έπεσε νεκρός σε δολοφονική ενέδρα που του είχαν στήσει δύο άγνωστοι στις 14.15 μετά το μεσημέρι, έξω από το σπίτι του, στην οδό Θέμου Άννινου 29 στον Άλιμο.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί περισυνέλλεξαν από τον τόπο του εγκλήματος 17 κάλυκες από πυροβόλο όπλο, συνολικά, ενώ η έρευνα στο σημείο συνεχίζεται.

Την υπόθεση έχει αναλάβει το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, οι αξιωματικοί του οποίου παίρνουν καταθέσεις από πρόσωπα του περιβάλλοντος τού θύματος προκειμένου να ρίξουν φως στα κίνητρα της δολοφονίας, που θα ανοίξουν ενδεχομένως τον δρόμο για την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Παράλληλα, στο μικροσκόπιο των αστυνομικών μπαίνει και το κομμάτι που αφορά στη δημοσιογραφική ιδιότητα τού θύματος και τα θέματα με τα οποία έχει ασχοληθεί.

Πάντως, όπως διευκρινίστηκε από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, ο Γιώργος Καραϊβάζ δεν είχε αναφέρει ποτέ στην Αστυνομία απειλές σε βάρος του, ούτε είχε ζητήσει αστυνομική προστασία.

Συγκεκριμένα, ο δημοσιογράφος δέχτηκε την επίθεση την ώρα που είχε βγει από το αυτοκίνητο του και έμπαινε στην είσοδο της πολυκατοικίας που έμενε. Οι δράστες, που επέβαιναν σε δίκυκλο τύπου σκούτερ, σύμφωνα με μαρτυρίες τον πλησίασαν και τον «γάζωσαν». Σημειώνεται ότι ο Γιώργος Καραϊβάζ επέστρεφε εκείνη την ώρα από το κανάλι Star, όπου εργαζόταν.

Ο Γιώργος Καραϊβάζ, ήταν αστυνομικός συντάκτης πολλά χρόνια, από την δεκαετία του '90 και εκτός από την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» στο Star, ήταν διαχειριστής και στην ιστοσελίδα bloko.gr. Είχε εργαστεί επίσης πολλά χρόνια στην τηλεόραση του «Αντέννα», απ' όπου έφυγε το 2017. Ήταν παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού.

Οι αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, τόνισε τα εξής: «Η δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ μας σόκαρε όλους. Οι Αρχές διερευνούν ήδη την υπόθεση, προκειμένου οι δράστες να συλληφθούν και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη. Στους οικείους του εκφράζουμε τη θλίψη μας και τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας».

Ο ΣΥΡΙΖΑ, με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, ζητά από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη «να διευκολύνει άμεσα την υπόθεση». «Για μια ακόμη φορά το τελευταίο διάστημα γινόμαστε μάρτυρες μιας δολοφονίας μέρα μεσημέρι. Αυτή τη φορά, του γνωστού δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, που έπεσε θύμα δολοφονικής ενέδρας έξω από το σπίτι του, στον Άλιμο. Ο κ. Χρυσοχοΐδης, που επί των ημερών του έχουμε δει αυτή τη πρωτοφανή έκρηξη βαριάς εγκληματικότητας, οφείλει να πράξει το αυτονόητο: Να διαλευκάνει άμεσα την υπόθεση και να φέρει τους δράστες ενώπιον της Δικαιοσύνης. Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του Γιώργου Καραϊβάζ», καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης, δήλωσε τα ακόλουθα: «Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι με τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Αποτελεί χτύπημα στη Δημοκρατία. Η υπόθεση αυτή πρέπει να διελευκανθεί το συντομότερο δυνατό».

Σε σχετική ανακοίνωση προχώρησε και το ΚΚΕ σημειώνοντας ότι: «Η εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ αποτελεί μια αποτρόπαια πράξη, της οποίας οι δράστες και τα κίνητρα χρειάζεται άμεσα να διερευνηθούν και να αποκαλυφθούν.Το ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένειά του» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ».

Την ίδια στιγμή, την απονομή δικαιοσύνης για τη δολοφονία του δημοσιογράφου ζητά η αντιπρόεδρος της Κομισιόν και Επίτροπος για τις Αξίες και τη Διαφάνεια, Βιέρα Γιούροβα, η οποία τονίζει τα εξής: «Είμαι βαθιά σοκαρισμένη μετά τις αναφορές ότι ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ πυροβολήθηκε στη Αθήνα. Οι σκέψεις μου είναι με την οικογένεια και τους συναδέλφους του. Πρέπει να απονεμηθεί δικαιοσύνη και η ασφάλεια των δημοσιογράφων πρέπει να εγγυηθεί».

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

Συγκλονισμένη δήλωσε και η ΕΣΗΕΑ μετά τη δολοφονία του γνωστού δημοσιογράφου. Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ αναφέρει τα εξής: 

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ δηλώνει συγκλονισμένο από την εκτέλεση του συναδέλφου Γιώργου Καραϊβάζ. Πρόκειται για τη δεύτερη δολοφονία δημοσιογράφου καθώς είχε προηγηθεί το 2010 η δολοφονία του συναδέλφου Σωκράτη Γκιόλια.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια του συναδέλφου και καλεί την Κυβέρνηση και τις αρμόδιες Αρχές να διαλευκάνουν αμέσως το έγκλημα και να παραδώσουν στη Δικαιοσύνη τους δράστες.

Η ΕΣΗΕΑ δηλώνει, ότι οι δημοσιογράφοι δεν πτοούνται από δολοφονίες, τραυματισμούς και απειλές και επισημαίνει ότι:

Θα προασπίσει την ελευθερία του Τύπου και την ανεμπόδιστη εργασία των δημοσιογράφων απέναντι σε κάθε πίεση και απειλή, πολύ περισσότερο απέναντι σε μαφιόζικες πρακτικές και εγκληματικά σχέδια».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσοχοΐδης: Η ΕΛΑΣ δεν διαθέτει πλαστικές σφαίρες

Ο Μ. Χρυσοχοΐδης απέρριψε τις κατηγορίες για αστυνομική βία, διαψεύδοντας χρήση πλαστικών σφαιρών. Τόνισε ότι η ΕΛΑΣ κάνει τη δουλειά της χωρίς τραυματισμούς πολιτών και προανήγγειλε μέτρα για την προστασία της Δημοκρατίας.
Μακάριος Λαζαρίδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λαζαρίδης: Καταγγελία για συλληφθέντα στον ΟΠΕΚΕΠΕ με σχέση με Ανδρουλάκη

Ο βουλευτής της ΝΔ Μάξιμος Λαζαρίδης κατήγγειλε ότι μεταξύ των συλληφθέντων για παράνομες επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στην Κρήτη είναι πρόσωπο με στενή σχέση με τον Νίκο Ανδρουλάκη, προκαλώντας έντονη πολιτική αντιπαράθεση.
Πλημμύρα σε δρόμο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κλειστοί δρόμοι στην Αττική λόγω της κακοκαιρίας Byron προειδοποιεί η ΕΛΑΣ

Η κακοκαιρία Byron προκαλεί εκτεταμένα προβλήματα στην Αττική, με πολλούς οδικούς άξονες να παραμένουν κλειστοί και άλλους να έχουν μόλις αποκατασταθεί, ενώ η κυκλοφορία διεξάγεται με δυσκολία.
Σημαία Νέας Δημοκρατίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Σοβαρές αποκαλύψεις για το ΚΥΔ Μπουνάκη, στο προσκήνιο το ΠΑΣΟΚ

Η ΝΔ επισημαίνει ότι οι αποκαλύψεις για το ΚΥΔ Μπουνάκη και την υπόθεση Κάρλας είναι σοβαρές, ζητώντας απαντήσεις από ΠΑΣΟΚ και Ανδρουλάκη για ενδεχόμενη ευθύνη ή αποπομπή του στελέχους.