ΓΔ: 1435.19 -0.93% Τζίρος: 94.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΔΕΗ

ΔΕΗ: Θανατηφόρο εργατικό ατύχημα σε έργα μονάδας στον Αγ. Δημήτριο

Η ΔΕΗ σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι οι συνθήκες του ατυχήματος εξετάζονται από τις αρμόδιες αρχές. Από την πλευρά της η ΑΒΑΞ εκφράζει σε ανακοίνωσή της συλλυπητήρια στους οικείους των θυμάτων.

Θανατηφόρο ατύχημα συνέβη σήμερα λίγο μετά το μεσημέρι με θύματα δύο εργαζόμενους που απασχολούνται σε εργολάβο της ΔΕΗ, που έχει αναλάβει το έργο αποθείωσης της Μονάδας 5 του Αγίου Δημητρίου, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η επιχείρηση.

Όπως τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΔΕΗ ανάδοχος του έργου είναι η εταιρεία ΑΒΑΞ και οι δύο άτυχοι εργαζόμενοι απασχολούνταν στον υπεργολάβο MUEHLHAN Cyprus Ltd του αναδόχου.

«Τα αίτια και οι ακριβείς συνθήκες του ατυχήματος εξετάζονται ήδη από τις αρμόδιες αρχές. Η ΔΕΗ ζητεί την πλήρη διερεύνηση και θα παράσχει κάθε διευκόλυνση. Εκφράζουμε την βαθιά θλίψη μας για την απώλεια των δύο άτυχων εργαζομένων και τα ειλικρινή συλλυπητήρια μας στις οικογένειές τους», σημειώνεται ακόμη στην ανακοίνωση.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής του εργοστασίου της ΔΕΗ Βασίλης Τσίγκας, η εταιρεία και οι εργαζόμενοι διαθέτουν εμπειρία και φέρουν όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις για την εκτέλεση του έργου. Σημείωσε δε, ότι οι εργαζόμενοι της εταιρείας είχαν ολοκληρώσει το φθινόπωρο τις εργασίες στον μισό πύργο ψύξης, αλλά σταμάτησαν λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών του χειμώνα, για να συνεχίσουν την άνοιξη.

Ανακοίνωση της ΑΒΑΞ 

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και η εταιρεία ΑΒΑΞ στην οποία, μεταξύ των άλλων, εκφράζει τη λύπη της για το θανατηφόρο ατύχημα. 

Όπως τονίζεται σε αυτήν «ο Όμιλος ΑΒΑΞ βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσει πως σήμερα Παρασκευή 16 Απριλίου 2021 και ώρα 12:00 περίπου, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, δυο εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους στον Ατμοηλεκτρικό Σταθμό (ΑΗΣ) Αγίου Δημητρίου στην Κοζάνη. 
 
Οι θανόντες ήταν εργαζόμενοι εξειδικευμένης εταιρείας που έχει αναλάβει υπεργολαβικά το έργο συντήρησης και αποκατάστασης στον πύργο ψύξεως της μονάδας 5. Οι ακριβείς συνθήκες του δυστυχήματος διερευνώνται αρμοδίως. Ο Όμιλος ΑΒΑΞ εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήριά του στους οικείους των θανόντων
».

Σημειώνεται ότι πριν λίγες εβδομάδας είχε συμβεί άλλο θανατηφόρο ατύχημα με νεκρούς τρεις εργαζόμενους από συνεργείο της ΑΚΤΩΡ που συνεργάζεται με την ΔΕΗ.  Το συνεργείο εργάζονταν στο χωριό Γυμνό της Ερέτριας σε εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης βλάβης της μέσης τάσης του δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ κατέληξαν νεκροί, καθώς χτυπήθηκαν από ρεύμα.

Επίσης αναφέρθηκε πως ένας ακόμα εργαζόμενος τραυματίστηκε και φέρει σοβαρά εγκαύματα και έχει μεταφερθεί σε κρίσιμη κατάσταση στο αρχικά στο Κέντρο Υγείας και μετέπειτα στο νοσοκομείο Χαλκίδας. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Gefyra-Patra-Katarreysh
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρευνες στη γέφυρα στην Πάτρα - Ν. Ταχιάος: Υπεύθυνη η κατασκευαστική

Ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Νίκος Ταχιάος δήλωσε ότι υπεύθυνη για τα μέτρα ασφαλείας είναι η κατασκευαστική εταιρεία. ΑΒΑΞ: Η εταιρεία συνεργάζεται με τις αρχές για τη διερεύνηση του συμβάντος.
energeia-reuma
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απορρίφθηκαν οι αγωγές κατά της ΔΕΗ για τη ρήτρα αναπροσαρμογής

Το δικαστήριο επικαλούμενο οδηγίες και κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ηλεκτρική ενέργεια τόνισε ότι η η ρήτρα όχι μόνο δεν είναι αδόκιμη αλλά συνιστά μία συναλλακτικώς αποδεκτή πρακτική στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δείκτης επιτυχίας των επιχειρήσεων η προώθηση νέας εργασιακής κουλτούρας

Μία νέα εργασιακή κουλτούρα που εστιάζει στην ισότητα αλλά και στην παροχή εργαλείων και υπηρεσιών για τη διαρκή βελτίωση και εξέλιξη των εργαζομένων επιτάσσει η μετά - covid εποχή. Το παράδειγμα της ΔΕΗ.
Perivallon, Klimatiki Allagi, Klima, Clima
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περιβάλλον και κλιματική αλλαγή: Ένα ανοιχτό και δύσκολο στοίχημα

Σημαντική για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης είναι η συμβολή της ιδιωτικής πρωτοβουλίας καθώς οι εταιρείες σήμερα στρέφονται στην υιοθέτηση δράσεων και πολιτικών με πρόσημο βιωσιμότητας. Για τη ΔΕΗ η προστασία του Περιβάλλοντος αποτελεί βασική προτεραιότητα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η ΔΕΗ ενισχύει τις προσπάθειες αποκατάστασης της Αρχαίας Ολυμπίας

Η δωρεά της ΔΕΗ θα ενισχύσει την αγορά, φύλαξη και συντήρηση 80.000 δενδρυλλίων ελιάς μέχρι αυτά να δοθούν στους πληγέντες αγρότες, φυτεύοντας έτσι τον σπόρο που θα φέρει ξανά πνοή στον τόπο της Αρχαίας Ολυμπίας.