ΓΔ: 878.34 -0.10% Τζίρος: 47.48 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
atyxhma
Shutterstock

Αυξήθηκαν τα τροχαία ατυχήματα στην Αττική τον Οκτώβριο

Τραγικός ο απολογισμός Οκτωβρίου για τα τροχαία στην Αττική με κύριες αιτίες τις παραβιάσεις πινακίδων αλλά κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς.

Αιματηρός ήταν και τον Οκτώβριο ο απολογισμός των τροχαίων στην Αττική.  Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Τροχαίας, σημειώθηκαν 612 τροχαία ατυχήματα με 711 παθόντες, και συγκεκριμένα:

  • 16 θανατηφόρα με 17 νεκρούς
  • 13 σοβαρά με 14 σοβαρά τραυματίες
  • 583 ελαφρά με 680 ελαφρά τραυματίες.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, τα κυριότερα αίτια των ατυχημάτων αυτών ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς, ενώ η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς κι επιβάτες των δικύκλων επέτεινε σε πολλές περιπτώσεις τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.

Το ίδιο χρονικό διάστημα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων στην Αττική, βεβαιώθηκαν 26.322 παραβάσεις, από τις οποίες 887 σε βαθμό πλημμελήματος.

Ενδεικτικά βεβαιώθηκαν:

  • 899 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, από τις οποίες οι 91 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος
  • 2.778 υπερβάσεις  ορίου ταχύτητας
  • 312 παραβάσεις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη
  • 493 για χρήση κινητού τηλεφώνου
  • 740 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας και
  • 1.382 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους
Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

sillipsi
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τροχαία Αττικής: Δέκα συλλήψεις για οδήγηση χωρίς δίπλωμα

Σε 10 συλλήψεις για οδήγηση χωρίς δίπλωμα προχώρησε η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής κατά τη διάρκεια ελέγχων που πραγματοποίησε χθες το βράδυ στην πλατεία Λυκαβηττού, ενώ παράλληλα βεβαίωσε 82 παραβάσεις.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απαγορεύτηκαν οι συγκεντρώσεις αύριο λόγω επίσκεψης του Πάπα

Δεν θα πραγματοποιθεί η προγραμματισμένη συγκέντρωση στο πάρκο Ελευθερίας από το Δίκτυο Υγειονομικών «κατά της υποχρεωτικότητας» και η συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος «κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού».
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεοδωρικάκος: Ολοκληρώθηκαν ειρηνικά οι εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δήλωσε ότι οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου ολοκληρώθηκαν με απόλυτη ηρεμία και ευχαρίστησε τους πολίτες και την ΕΛΑΣ για την τήρηση της τάξης.