ΓΔ: 1450.16 1.04% Τζίρος: 2.65 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:36:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
emporio, eshop, texnologia, online
Φώτο: Shutterstock

Πρόστιμο 70.000 σε ηλεκτρονικό κατάστημα για παραπλάνηση πελατών

Το ηλεκτρονικό κατάστημα εμπορίας κινητών και προϊόντων τεχνολογίας δεν παρέδιδε τα προϊόντα στους πελάτες και δεν τους επέστρεφε τα χρήματα, ενώ δεν κάλυπτε και την νόμιμη εγγύηση.

Πρόστιμο 70.000 ευρώ επέβαλε το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων σε ηλεκτρονικό κατάστημα εμπορίας συσκευών κινητών τηλεφώνων και προϊόντων τεχνολογίας, καθώς παραπλανούσε τους καταναλωτές ως προς τις δεσμεύσεις για επιστροφή των χρημάτων, ενώ δεν κάλυπτε και τη νόμιμη εγγύηση.

Όπως αναφέρει η διεύθυνση Προστασίας Καταναλωτή το κατάστημα δεν παρέδιδε τα προϊόντα παρά το γεγονός ότι είχε καταβληθεί το τίμημα και δεν επέστρεφε τα χρήματα στους πελάτες μετά την ακύρωση της παραγγελίας, ενώ δεν παρείχε σωστή πληροφόρηση για το πότε θα παραδοθούν τα προϊόντα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση, η γενική διεύθυνση Προστασίας Καταναλωτή της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κατόπιν ελέγχου πλήθους καταγγελιών καταναλωτών, επέβαλε στο ηλεκτρονικό κατάστημα εμπορίας συσκευών κινητών τηλεφώνων και προϊόντων τεχνολογίας https://www.trackstore.gr, χρηματικό πρόστιμο συνολικού ύψους 70.000 ευρώ, για παραβάσεις της νομοθεσίας για την προστασία του καταναλωτή.

Ειδικότερα, οι παραβάσεις αφορούσαν σε:

  • Μη παράδοση των παραγγελθέντων προϊόντων παρά την καταβολή του τιμήματος.
  • Μη επιστροφή των χρημάτων στους καταναλωτές μετά την ακύρωση της σύμβασης.
  • Παροχή εσφαλμένης πληροφόρησης σχετικά με τον χρόνο παράδοσης των προϊόντων.
  • Παραπλάνηση των καταναλωτών ως προς τις δεσμεύσεις της επιχείρησης για επιστροφή των χρημάτων.
  • Μη κάλυψη της νόμιμης εγγύησης.

Όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, οι καταναλωτές που εντοπίζουν παρόμοια φαινόμενα παραπλανητικών πρακτικών από ηλεκτρονικές επιχειρήσεις, καλούνται να υποβάλουν την καταγγελία τους στην γραμμή καταναλωτή 1520, καθώς και στην ηλεκτρονική διεύθυνση της γενικής διεύθυνσης Προστασίας Καταναλωτή [email protected].

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Kostas Skrekas, Ypourgeio Anaptixis
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρόστιμα 1,48 εκατ. ευρώ σε 11 επιχειρήσεις για πλασματικές εκπτώσεις

Όπως υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Σκρέκας αποδεικνύεται στην πράξη ότι οι έλεγχοι που διεξάγονται είναι καθολικοί, εντατικοί και αποτελεσματικοί. Οι μεγάλες εταιρείες που περιλαμβάνονται στον κατάλογο.
XRIMATA, MONEY, METRITA, EURO
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρόστιμο 742.000 ευρώ στην εταιρεία «Αίνος ΑΕΒΕ» για αθέμιτη κερδοφορία

Ύστερα από τη διενέργεια επισταμένων ελέγχων σε 72 κωδικούς προϊόντων, διαπιστώθηκε ότι η εταιρεία σε 50 κωδικούς αποκόμιζε μεγαλύτερο περιθώριο μικτού κέρδους από αυτό που ορίζει η σχετική νομοθεσία.
estiasi-kafe-bar
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Ξεκινούν έλεγχοι σε επιχειρήσεις για τραπεζοκαθίσματα

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τη διαιώνιση του φαινομένου της παραβατικότητας που παρατηρείται σε συγκεκριμένα σημεία της πόλης στο μείζον ζήτημα της ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων», αναφέρει σε σημερινή δήλωση του ο δήμαρχος, Στέλιος Αγγελούδης.