ΓΔ: 900.65 -0.31% Τζίρος: 58.44 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
emporio, eshop, texnologia, online
Φώτο: Shutterstock

Πρόστιμο 70.000 σε ηλεκτρονικό κατάστημα για παραπλάνηση πελατών

Το ηλεκτρονικό κατάστημα εμπορίας κινητών και προϊόντων τεχνολογίας δεν παρέδιδε τα προϊόντα στους πελάτες και δεν τους επέστρεφε τα χρήματα, ενώ δεν κάλυπτε και την νόμιμη εγγύηση.

Πρόστιμο 70.000 ευρώ επέβαλε το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων σε ηλεκτρονικό κατάστημα εμπορίας συσκευών κινητών τηλεφώνων και προϊόντων τεχνολογίας, καθώς παραπλανούσε τους καταναλωτές ως προς τις δεσμεύσεις για επιστροφή των χρημάτων, ενώ δεν κάλυπτε και τη νόμιμη εγγύηση.

Όπως αναφέρει η διεύθυνση Προστασίας Καταναλωτή το κατάστημα δεν παρέδιδε τα προϊόντα παρά το γεγονός ότι είχε καταβληθεί το τίμημα και δεν επέστρεφε τα χρήματα στους πελάτες μετά την ακύρωση της παραγγελίας, ενώ δεν παρείχε σωστή πληροφόρηση για το πότε θα παραδοθούν τα προϊόντα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση, η γενική διεύθυνση Προστασίας Καταναλωτή της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κατόπιν ελέγχου πλήθους καταγγελιών καταναλωτών, επέβαλε στο ηλεκτρονικό κατάστημα εμπορίας συσκευών κινητών τηλεφώνων και προϊόντων τεχνολογίας https://www.trackstore.gr, χρηματικό πρόστιμο συνολικού ύψους 70.000 ευρώ, για παραβάσεις της νομοθεσίας για την προστασία του καταναλωτή.

Ειδικότερα, οι παραβάσεις αφορούσαν σε:

  • Μη παράδοση των παραγγελθέντων προϊόντων παρά την καταβολή του τιμήματος.
  • Μη επιστροφή των χρημάτων στους καταναλωτές μετά την ακύρωση της σύμβασης.
  • Παροχή εσφαλμένης πληροφόρησης σχετικά με τον χρόνο παράδοσης των προϊόντων.
  • Παραπλάνηση των καταναλωτών ως προς τις δεσμεύσεις της επιχείρησης για επιστροφή των χρημάτων.
  • Μη κάλυψη της νόμιμης εγγύησης.

Όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, οι καταναλωτές που εντοπίζουν παρόμοια φαινόμενα παραπλανητικών πρακτικών από ηλεκτρονικές επιχειρήσεις, καλούνται να υποβάλουν την καταγγελία τους στην γραμμή καταναλωτή 1520, καθώς και στην ηλεκτρονική διεύθυνση της γενικής διεύθυνσης Προστασίας Καταναλωτή [email protected]

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

adonis, georgiadis, ypourgeio anaptyxis
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πιθανότητα προστίμων σε όσους επιστρέφουν από εστίαση μετά τις 23:00

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδ. Γεωργιάδης ανέφερε χαρακτηριστικά πως «θα πρέπει να κάνουν τα κουμάντα τους» όσοι εργάζονται στην εστίαση ώστε να επιστρέφουν εντός των χρονικών ορίων.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μέτρα στήριξης ζητούν οι κλάδοι της ένδυσης και της κλωστοϋφαντουργίας

«Οι κλάδοι ένδυσης- υπόδησης – κλωστοϋφαντουργίας (Ε/Υ/Κ) έχουν τις ίδιες και μεγαλύτερες απώλειες από τον κλάδο της εστίασης για τον οποίο γίνεται τόσο μεγάλος θόρυβος» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.