ΓΔ: 1392.62 0.84% Τζίρος: 117.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Σ. Κυριακίδου: Η πανδημία έκανε πιο έντονες τις ανισότητες εντός ΕΕ

Η Ευρωπαία επίτροπος δήλωσε πως η πανδημία κατέδειξε το γεγονός ότι η ΕΕ πρέπει να διαθέτει αποφασιστικό σχέδιο δράσης για να αντιμετωπίσει υγειονομικές κρίσεις στο μέλλον.

Τουλάχιστον μια δόση εμβολίου κατά του κορονοϊού έχει λάβει το 34% του ενήλικου πληθυσμού της Ευρώπης ανέφερε η Επίτροπος της ΕΕ για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων Στέλλα Κυριακίδου που υπογράμμισε ότι η μάχη κατά της πανδημίας θα έχει τελειώσει όταν θα είναι ασφαλής μέχρι και ο τελευταίος Ευρωπαίος πολίτης.

Σε παρέμβασή της στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, η κα Κυριακίδου δήλωσε πως «η επιτυχημένη πολιτική εμβολιασμού της Ε.Ε. θα συνεχιστεί καθώς με αυτή, μικρότερες χώρες όπως και η Ελλάδα, απέκτησαν ισότιμη πρόσβαση σε εμβόλια. Για εμάς είναι απαραίτητο να συνεχιστεί αυτή η πολιτική», αναφέροντας επίσης ότι στην ΕΕ έχουν ήδη παραδοθεί 16 δισ. δόσεις εμβολίων.

Αφού ανέφερε ότι ήδη το 34% του ενήλικου πληθυσμού στην Ε.Ε έχει ήδη λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου, επισήμανε πως «η ΕΕ έχει ήδη συμφωνήσει με τις BioNtech/Pfizer για την παράδοση άλλων 1,8 δισ. δόσεων εμβολίου κατά του κορονοϊού στο επόμενο διάστημα». Η ίδια υπογράμμισε ότι η πανδημία έκανε πιο έντονες τις ανισότητες εντός της ΕΕ, και ανέδειξε τα κενά του συστήματος. «Η πανδημία μάς έδειξε σε ποια σημεία πρέπει να δώσει έμφαση η κοινωνία μας, ποια πράγματα πρέπει να βελτιώσουμε και πώς μπορούμε να γίνουμε πιο ανθεκτικοί», τόνισε χαρακτηριστικά και προσέθεσε: «Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι η πανδημία δεν θα τελειώσει αν δεν είναι ασφαλής μέχρι και ο τελευταίος πολίτης. Για αυτό το λόγο είναι απαραίτητο ένα καλά συντονισμένο και αποφασιστικό σχέδιο δράσης, ώστε να βελτιώσει η ΕΕ την ετοιμότητά της σε τέτοιες κρίσεις».

Τέλος, η κυρία Κυριακίδου αναφέρθηκε στην ενεργοποίηση του προγράμματος ΗΕRA (Health Emergency Responsive Agency), ενώ τόνισε ότι αυτό που χρειάζεται είναι μια μακροπρόθεσμη πολιτική για την αντιμετώπιση κρίσεων. «Πρέπει να κοιτάμε γύρω μας με αισιοδοξία και να είμαστε φιλόδοξοι, γι'αυτό τώρα είναι η ώρα για υπευθυνότητα και δράση», είπε κλείνοντας την παρέμβασή της.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντιδρούν οι γιατροί με τους εμβολιασμoύς για Covid-19 από τα φαρμακεία

«Η κουλτούρα εμβολιασμού, που οδηγεί στη διαρκή, έγκαιρη και συνεπή εμβολιαστική κάλυψη καλλιεργείται μέσω της σχέσης εμπιστοσύνης ιατρού ασθενούς, κυρίως, και δευτερευόντως, μέσω διαρκών προωθητικών δράσεων στο ευρύ κοινό» ανέφερε ο ΠΙΣ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποκλιμάκωση του ιικού φορτίου κορονοϊού και γρίπης Α στα λύματα

Η ερευνητική ομάδα του ΑΠΘ αναφέρει, ωστόσο, πως «είναι νωρίς για εφησυχασμό και μένει να φανεί τις επόμενες ημέρες, αν η πίεση στα νοσοκομεία της πόλης υποχωρήσει από τα σημερινά υψηλά επίπεδα».
Koronoios, Corona Virus, Emvolia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στους 1.500.000 οι αντιγριπικοί εμβολιασμοί - Χαμηλή η προσέλευση

Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου ανέφερε πως, ο αντιγριπικός εμβολιασμός στοχεύει ιδιαίτερα στην προστασία της υγείας ηλικιωμένων, ασθενών με χρόνιες παθήσεις, πολύ μικρών παιδιών και εγκύων.
embolio, embolia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι 10 λόγοι για να εμβολιαστούμε κατά του κορονοϊού και φέτος

Είναι απαραίτητη η ενημέρωση σχετικά με τη σημασία του εμβολιασμού τονίζουν οι επιστήμονες που επισημαίνουν ότι ο εμβολιασμός έναντι της Covid-19 έσωσε δεκάδες εκατομμύρια ζωές σε όλον τον κόσμο και χιλιάδες ζωές στην Ελλάδα.