ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Koronoios, Corona Virus, Emvolia
Φωτο: Shutterstock

Αρχές Ιουνίου ανοίγει η πλατφόρμα εμβολιασμού της ομάδας 18 - 29 ετών

Σημειώνεται ότι στις 29 Μαΐου ανοίγει η πλατφόρμα με όλα τα εμβόλια για τις ηλικίες 30-34 που σήμερα εμβολιάζονται με το AstraZeneca.

Αρχές Ιουνίου προγραμματίζεται να ανοίξει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό της ηλικιακής ομάδας 18-29 ετών δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς ενώ μέχρι στιγμής 127. 000 άτομα ηλικίας 35-39 έχουν κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό με όλα τα εμβόλια.

Αναφερόμενος  στο γεγονός ότι κάποιοι πολίτες,  κυρίως νεαρά άτομα έχουν αλλάξει ταχυδρομικό Κώδικα για να μετάβουν να εμβολιαστούν στα νησιά νωρίτερα από την σειρά τους, ο κ. Γεωργαντάς τόνισε ότι αυτό δεν έχει παρατηρηθεί σε μεγάλη έκταση και δεν έχει νόημα πια από την στιγμή που σε λίγες μέρες θα μπορούν να εμβολιαστούν όλοι οι Έλληνες με όλα τα εμβόλια.

Σημειώνεται ότι στις 29 Μαΐου ανοίγει η πλατφόρμα με όλα τα εμβόλια για τις ηλικίες 30-34 που σήμερα εμβολιάζονται με το AstraZeneca. Έτσι, θα μπορούν να εμβολιάζονται με τα διαθέσιμα εμβόλια, Pfizer/BioNTech, Moderna, Johnson & Johnson και AstraZeneca, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά τη χθεσινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας covid-19.

Υπενθυμίζεται ότι η πλατφόρμα emvolio.gov.gr άνοιξε σήμερα για τους 35-39 ετών, δίνοντάς τους την δυνατότητα εμβολιασμού και με τα 4 διαθέσιμα εμβόλια και όπως γνωστοποίησε ο υπουργός έχουν κλειστεί 102.000 ραντεβού που αντιστοιχούν σε 51.000 πολίτες. Είπε ότι σήμερα θα ξεπεραστούν οι 5.2 εκατ. εμβολιασμού.

Ο κ. Κικίλιας μίλησε επίσης για βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας, καθώς ο 7ήμερος μέσος όρος είναι 1.775 επιβεβαιωμένα κρούσματα καθημερινά. Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 37 έτη, ενώ για τρίτη εβδομάδα συνεχίζεται η αύξηση κρουσμάτων σε νεαρότερες ηλικίες. Τα ενεργά κρούσματα είναι 16.838, υποχωρώντας σημαντικά σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Όλες οι περιφέρειες της χώρας παρουσιάζουν σταθεροποίηση ή μείωση κρουσμάτων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

embolio, embolia, koronoios
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανοίγει η πλατφόρμα για την τέταρτη δόση στις ηλικίες 30-59 ετών

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπ. Υγείας αν και δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή επαρκή επιστημονικά δεδομένα για το πρόσθετο όφελος της τέταρτης δόσης, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εισηγείται να εμβολιαστούν τα άτομα ηλικίας 30-59 ετών.
Koronoios, Corona Virus, Omikron
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύσταση Παρατηρητηρίου κατά της παραπληροφόρησης για τον κορονοϊό

Η Επιτροπή Βιοηθικής έχει επισημάνει το πρόβλημα της παραπληροφόρησης, της εσφαλμένης πληροφόρησης, των παραποιημένων ειδήσεων και της κακόβουλης πληροφόρησης ως εμποδίων για την εξέλιξη του εμβολιασμού του πληθυσμού κατά της Covid-19.
Nosokomeio, Meth, Ygeia, Koronoios
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κοντά στο Πάσχα η αποκλιμάκωση της πανδημίας, εφικτή η άρση μέτρων

Οι επιστήμονες στην Ελλάδα προβληματίζονται από το γεγονός ότι το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει υψηλό ενώ το ΕΣΥ βρίσκεται υπό αυξημένη πίεση. Ποια περιοριστικά μέτρα μπορεί να παραμείνουν και μετά το Πάσχα.