ΓΔ: 912.81 0.40% Τζίρος: 124.71 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

«Αδειάζει» τον Π. Λασκαρίδη η διοίκηση της Ένωσης Εφοπλιστών

Ομόφωνα αποδεκτή κρίθηκε η παραίτηση του Π. Λασκαρίδη από το ΔΣ της Ένωσης. Σκληρή η απάντησή της στην επιστολή του εφοπλιστή.

Ομόφωνα αποδεκτή έκρινε την παραίτηση του εφοπλιστή, Πάνου Λασκαρίδη, το ΔΣ της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών ενώ παράλληλα υπογράμμισε ότι οι ισχυρισμοί του ίδιου είναι ανυπόστατοι και προκλητικοί. Παράλληλα, άφησε αιχμές προς τον εφοπλιστή, σημειώνοντας ότι η παραίτησή του οφείλεται στις δηλώσεις του, που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Η ανακοίνωση της ΕΕ αναφέρει:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών, σε καθολική σύνθεση, έκρινε ομόφωνα αποδεκτή την παραίτηση του κ. Παναγιώτη Λασκαρίδη από μέλος του, καθώς και ευρύτερα από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, απορρίπτοντας «ολοσχερώς τους ανυπόστατους και προκλητικούς ισχυρισμούς του». Εξέφρασε επίσης την έντονη απογοήτευση και αποδοκιμασία του για το γεγονός ότι αρνείται να παραδεχθεί πως η παραίτησή του οφείλεται προδήλως στην πρωτοφανή κατάσταση που ο ίδιος προκάλεσε με τις δηλώσεις του που ήρθαν στη δημοσιότητα.

Επιπροσθέτως το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΕΕ επικρότησε ομόφωνα τους χειρισμούς του ατυχούς αυτού θέματος από τον Πρόεδρο και το Προεδρείο, επαναλαμβάνοντας για ακόμα μία φορά την απόλυτη στήριξη και αμέριστη συμπαράσταση σε αυτούς, και καταλήγοντας ότι η ΕΕΕ παραμένει ενωμένη στη συνέχιση του έργου της, κοντά στην Πολιτεία και την κοινωνία».

Λασκαρίδης: Aρνούμαι να συνεχίσω να υπηρετώ την Ένωση υπό αυτές τις συνθήκες

Nωρίτερα, ο εφοπλιστής Πάνος Λασκαρίδης, με επιστολή του, γνωστοποίησε την παραίτησή του από το ΔΣ της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν δηλώσεις του, στο πλαίσιο ντοκιμαντέρ για την ελληνική ναυτιλία. Ο ίδιος έκανε λόγο για «προσπάθεια δολοφονίας χαρακτήρα που έχουν αναλάβει ορισμένοι μέσα από την Ένωση, μαζί με διάφορα media».

Ειδικότερα, στην επιστολή του, ο κ. Λασκαρίδης σημειώνει:

«Θα ήθελα με αυτή την επιστολή να σας γνωστοποιήσω την παραίτησή μου από το συμβούλιο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και την ίδια την Ένωση. Παραιτούμαι γιατί δεν πρόκειται με την παρουσία μου να ευλογήσω τη συνεχιζόμενη προσπάθεια δολοφονίας χαρακτήρα που έχουν αναλάβει ορισμένοι μέσα από την Ένωση, μαζί με διάφορα media εγνωσμένης «αξιοπιστίας».

Στους μεν συναδέλφους μου, τουλάχιστον σε όλους εκείνους που δεν συμμετέχουν σε αυτή τη φαρσοκωμωδία, απολογούμαι ειλικρινώς εάν τους προκάλεσα την οποιαδήποτε δυσφορία και αγανάκτηση, όπως τους αρμόζει από έναν συνάδελφο που άθελά του, με τον αθυρόστομο λόγο του (που όμως βάναυσα κακοποιήθηκε από «δημοσιογράφους») τους στενοχώρησε και τους προσέβαλε – όπως άλλωστε έκανα ήδη από την πρώτη μέρα και στον Κύριο πρωθυπουργό και στον Κύριο υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας.

Δεν θα απολογηθώ όμως σε κανέναν άλλον, που με αφορμή αυτή την ελεεινή δημοσιογραφία, θεώρησε σκόπιμο να τη χρησιμοποιήσει για «ξεκαθάρισμα λογαριασμών».

Όσο για την ουσία των κατηγοριών που περιελάμβανε η δήλωση της Ενώσεως, υπάρχουν πολλοί άλλοι, πλέον κατάλληλοι, να κρίνουν και τον πατριωτισμό μου και την αγάπη μου για την πατρίδα.

Για το εάν σέβομαι τους θεσμούς και εάν αγαπώ την Ελλάδα και τη Ναυτιλία μας, μπορούν να το κρίνουν άλλοι και σας παραπέμπω στις δεκάδες φορές που έχω ξεκάθαρα δηλώσει τις θέσεις μου υπέρ της σημασίας της Ελληνικής Ναυτιλίας.

Κοντολογίς και εν κατακλείδι, αρνούμαι να συνεχίσω να υπηρετώ την Ένωση υπό την τωρινή Προεδρία και υπό αυτές τις συνθήκες και έτσι παραιτούμαι και από αυτήν και από το Διοικητικό της Συμβούλιο με σημερινή ημερομηνία».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Λασκαρίδης, στο πλαίσιο της έρευνας «Black Trail» του δημοσιογραφικού οργανισμού European Investigative Collaboration (EIC) για τις παραβιάσεις των περιβαλλοντικών όρων από εφοπλιστές, είχε αναφέρει πως οι πλοιοκτήτες δεν έχουν ανάγκη την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, με τις δηλώσεις του να προκαλούν σάλο.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Οι εφοπλιστές δεν χρειάζονται την κυβέρνηση, το υπουργείο, την ΙΜΟ (International Maritime Organisation) και τον πρωθυπουργό», δήλωσε, συμπληρώνοντας μάλιστα ότι «έχουν χ...ο τον πρωθυπουργό, γι’ αυτούς δεν έχει καμία χρησιμότητα. Γιατί; Επειδή η ναυτιλία δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα. Δεν υπάρχει κάτι που μπορεί να κερδίσει ένας πλοιοκτήτης στην Ελλάδα. Δεν υπάρχουν φορτία, δεν υπάρχουν ναυλοσύμφωνα, τίποτα στην Ελλάδα».

Ο Πάνος Λασκαρίδης κατέληξε λέγοντας ότι: «Μόνο τα γραφεία των πλοιοκτητών είναι στην Ελλάδα. Το 80% των πλοίων τους έχουν ξένη σημαία. Δεν τους νοιάζει η ελληνική σημαία».

Με ανακοίνωσή της, η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, τόνισε ότι οι απόψεις του Π. Λασκαρίδη δεν εκφράζουν τα γνήσια και βαθιά πατριωτικά αισθήματα της, ενώ τη θέση του διαχώρισε και ο αδερφός του Παναγιώτη Λασκαρίδη, Θανάσης, ο οποίος επεσήμανε ότι όχι μόνο δεν συμμερίζεται τις απόψεις του, αλλά τον βρίσκουν και εκ διαμέτρου αντίθετο.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πέθανε σε ηλικία 88 ετών ο εφοπλιστής Ανδρέας Ποταμιάνος

Ο Ανδρέας Ποταμιάνος που είχε γίνει γνωστός για τον κρίσιμο ρόλο του στο Κυπριακό, είχε διατελέσει πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας για 22 χρόνια καθώς και των Special Olympics Ελλάδας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απεργιακές κινητοποιήσεις στις 10 Ιουνίου από 4 ναυτεργατικά σωματεία

Η απεργία θα ξεκινήσει από τις 00:01 έως τις 24:00 της ίδιας ημέρας. Κατά τη διάρκεια της απεργίας θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση των ναυτεργατικών σωματείων, στην πλατεία Καραϊσκάκη στον Πειραιά, στις 10:00.