ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Hardalias, Xardalias, Politiki Prostasia
Φωτο: George Vitsaras/ SOOC

Παράταση κυκλοφορίας κατά μία ώρα και επιστροφή μουσικής σε εστίαση

Από 1η Ιουλίου θα υπάρξει κατάργηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας, ενώ από το Σάββατο επιτρέπεται η μουσική σε εξωτερικούς χώρας στα καταστήματα εστίασης.

Νέα χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων για το επόμενο χρονικό διάστημα, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Νίκος Χαρδαλιάς κατά την καθιερωμένη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού.

Από το Σάββατο 12 Ιουνίου επεκτείνεται η κυκλοφορία κατά μία ώρα. Περαιτέρω, ανακοίνωσε ότι από την 1η Ιουλίου το μέτρο του περιορισμού της κυκλοφορίας σταματάει να ισχύει. Επίσης, από το Σάββατο 12 Ιουνίου θα επιτρέπεται η μουσική μονό σε εξωτερικούς χώρους εστίασης στους οποίους φιλοξενούνται μόνο καθήμενοι πελάτες.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε ότι: 

  • Από τη Δευτέρα ξεκινούν στα πανεπιστήμια πρακτικές ασκήσεις.
  • Από το Σάββατο η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά στις 01.30.
  • Από την 1η Ιουλίου καταργείται η απαγόρευση κυκλοφορίας.
  • Από το Σάββατο επιτρέπεται η μουσική σε εξωτερικούς χώρους εστίασης στους οποίους φιλοξενούνται καθούμενοι πελάτες. Το πρόστιμο είναι 5.000 ευρώ στην πρώτη παράβαση και αναστολή λειτουργίας σε 2η παράβαση.
  • Από το Σάββατο επανεκκινούν καταστήματα εστίασης σε αεριζόμενες στοες (αν έχουν δυο ελεύθερες διόδους.
  • Αυξάνεται το ποσοστό πληρότητας στα θέατρα από 50% σε 75% για θέατρα χωρητικότητας ως 1.000 θέσεις, σε 70% έως 5.000 θέσεων, σε 65% για δυναμικότητα 15.000 και αν είναι πλέον των παραπάνω ισχύει σύνολο 10.000
  • Στα καταστήματα κινητής επιτρέπεται η ταυτόχρονη παρουσία τεσσάρων πελατών σε καταστήματα έως 100 τ.μ.
  • Από 1η Ιουλίου επιτρέπονται 300 άτομα (από 100 σήμερα) σε γάμους κ.τλ.
  • Εμποροπανήγυρεις θα γίνονται μόνο σε περιοχές που το ποσοστό εμβολιασμένων ξεπερνά το 50%.

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας, κ. Βασίλης Κικίλιας, σήμερα αναμένεται να ξεπεραστεί για πρώτη φορά το ορόσημο των 100.000 εμβολιασμών ημερησίως, ενώ το 23,7% των Ελλήνων έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου, τόνισε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά την τακτική ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας.

Επίσης, όπως είπε ο υπουργός, σήμερα ανοίγουν κι άλλα ραντεβού -πάνω από 400.000- με τα εμβόλια της Pfizer, της Johnson & Johnson και της Moderna, ενώ από αύριο ανοίγει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 25 - 29 χρόνων για τα τρία παραπάνω εμβόλια.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ