ΓΔ: 1381.07 1.14% Τζίρος: 93.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Μεγάλες αντιδράσεις για το βίντεο του Συνεδρίου Υπογονιμότητας

Η ΠτΔ απέσυρε την αιγίδα της από το συνέδριο «Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας», ενώ ακολούθησαν το ΑΠΕ και η ΕΡΤ.

Αντιδράσεις προκάλεσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το διαφημιστικό βίντεο για το «1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας: Όρια και Επιλογές» που θα πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα 2 - 4 Ιουλίου 2021», το οποίο χαρακτηρίστηκε σεξιστικό αναδεικνύοντας αναχρονιστικά στερεότυπα.

Στο βίντεο πρωταγωνιστεί μια γυναίκα, η οποία αφοσιώνεται στις σπουδές και την καριέρα της και ξαφνικά φτάνει η μέρα των 41 γενεθλίων της. Σε αυτό το σημείο μια φωνή της λέει «και ξαφνικά, έρχεται η μέρα που κλείνεις τα πολλά. Κι έτσι απλά, αρχίζει ο απολογισμός. Όχι γι’ αυτά που έκανες, αλλά γι' αυτά που θα έπρεπε να έχεις κάνει. Άντε τι κάθεσαι; Πότε θα παντρευτείς; Πότε θα γίνεις μάνα; Πέρασες στο πανεπιστήμιο. Έπιασες μια καλή δουλειά. Γνώρισες τον άνδρα των ονείρων σου. Και ξαφνικά μαθαίνεις, ότι αυτό το 4 στον διψήφιο αριθμό της ηλικίας σου, δεν σου επιτρέπει να γίνεις μητέρα».

Η πρωταγωνίστρια του διαφημιστικού σποτ απογοητευμένη διερωτάται «τι έχω κάνει λάθος;» και η φωνή της απαντά «τίποτα δεν έχεις κάνει λάθος. Απλά δεν γνώριζες».

H Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου απέσυρε την αιγίδα της από το «1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας: Όρια και Επιλογές» που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα 2-4 Ιουλίου 2021.

Με ανάρτησή του στο Twitter ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Θεόδωρος Λιβάνιος επισημαίνει ότι το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση είναι αδιαπραγμάτευτο και ανακοινώνει ότι η ΕΡΤ και το ΑΠΕ-ΜΠΕ αποσύρονται από χορηγοί επικοινωνίας του πρώτου συνεδρίου γονιμότητας και αναπαραγωγικής αυτονομίας, που πρόκειται να γίνει στα Ιωάννινα, 2 με 4 Ιουλίου.

Συγκεκριμένα στην ανάρτησή του ο κ. Λιβάνιος αναφέρει: «Το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση είναι αδιαπραγμάτευτο. Οτιδήποτε θίγει την προσωπικότητα της γυναίκας και περιορίζει τον ρόλο της είναι αναχρονιστικό και απαράδεκτο. Η ΕΡΤ και το ΑΠΕ αποσύρονται από χορηγοί επικοινωνίας του πρώτου συνεδρίου γονιμότητας και αναπαραγωγικής αυτονομίας».

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠτΔ: Το πρόβλημα της εμπορίας ανθρώπων συναρτάται ιδίως με τη δική μας ανοχή

H ΠτΔ τόνισε την ανάγκη να σταθεί σήμερα η Παγκόσμια ημέρα κατά της Εμπορίας Ανθρώπων αφορμή για τη διαρκή επαγρύπνησή και δέσμευσή μας στον αγώνα κατά της απάνθρωπης εκμετάλλευσης.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σακελλαροπούλου: Το Πάσχα θα διαφέρει ως προς τους εροτασμούς, όχι ως προς το περιεχόμενό

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου εκφράζει την ευχή «να σημάνει την επούλωση των πληγών στο σώμα της ανθρωπότητας και την ανάστασή της μέσα στο φως».