Φώτο: ΑΠΕ

ΟΑΕΔ: 55.489 θέσεις εργασίας, ψάχνουν κατόχους

Ανοιχτά είναι 14 προγράμματα του ΟΑΕΔ για συνολικά 55.489 θέσεις απασχόλησης ώστε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, αυτοαπασχολούμενοι, αλλά και άνεργοι να υποβάλλουν αιτήσεις.

Υπάρχουν στον ΟΑΕΔ 55.489 θέσεις απασχόλησης, που είναι ακόμα αδιάθετες. Οι θέσεις αυτές προέρχονται από 14 προγράμματα που έχει δημιουργήσει ο Οργανισμός και είναι ακόμα ανοιχτά. Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΟΑΕΔ τα προγράμματα αυτά είναι ανοιχτά ώστε όσοι ενδιαφέρονται (επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, αυτοαπασχολούμενοι, αλλά και άνεργοι που επιθυμούν να ξεκινήσουν κάποια δική τους επιχειρηματική δραστηριότητα), να υποβάλλουν αιτήσεις.

Από τα προγράμματα αυτά, υπάρχουν τέσσερα που ξεχωρίζουν. Αυτά είναι:

1. Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση ανέργων, ηλικίας έως 39 ετών, αποφοίτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε κλάδους έξυπνης εξειδίκευσης και παραγωγικής δραστηριότητας με 5.187 κενές θέσεις.

2. Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη ανέργων νέων ηλικίας 18 έως 29 ετών, με έμφαση στους πτυχιούχους ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα με 2.129 κενές θέσεις.

3. Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων με προσωπικό έως 20 θέσεων πλήρους απασχόλησης για την πρόσληψη ανέργων ηλικίας άνω των 45 ετών, με 4.024 κενές θέσεις.

4. Πρόγραμμα προώθησης στην αυταπασχόληση μέσω της οικονομικής ενίσχυσης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών ανέργων ηλικίας 18 έως 66 ετών με 1.445 κενές θέσεις.

Ο Διοικητής ΟΑΕΔ, Σπύρος Πρωτοψάλτης, δήλωσε ότι «μέσα από τα ανοικτά προγράμματα του ΟΑΕΔ, τα οποία δυστυχώς δεν γνωστοποιήθηκαν και δεν δημοσιοποιήθηκαν επαρκώς στο προηγούμενο χρονικό διάστημα, προσφέρονται σημαντικές ευκαιρίες ενίσχυσης της απασχόλησης τόσο στους εργοδότες όσο και στους ανέργους. Επιθυμούμε να επικοινωνήσουμε τις ανοικτές δράσεις απασχόλησης προς κάθε κατεύθυνση ούτως ώστε όσοι ενδιαφέρονται, να ενημερωθούν και να επωφεληθούν από αυτές. Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται η αξιολόγηση των υφιστάμενων προγραμμάτων, ώστε όσα κριθούν ως λιγότερα αποτελεσματικά να κλείσουν, σε ένα βάθος χρόνου που θα ανακοινώσουμε έγκαιρα φυσικά, και να υπάρξουν νέες, ακόμη πιο ουσιαστικές ως προς το αποτέλεσμά τους δράσεις, με έμφαση στη σύζευξη προσφοράς και ζήτησης ιδιαίτερα στον Ιδιωτικό Τομέα και στη νέα επιχειρηματικότητα. Ο νέος ΟΑΕΔ επιθυμούμε να είναι πιο ευέλικτος, να μπορεί καθημερινά να αφουγκράζεται τις ανάγκες της αγοράς εργασίας και να δίνει τις λύσεις, έγκαιρα και αποτελεσματικά, τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην περαιτέρω αποκλιμάκωση της ανεργίας και στην ένταξη των αναζητούντων εργασία συμπολιτών μας στην απασχόληση».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αλλαγές σε πρόγραμμα εργασίας του ΟΑΕΔ για πρόσληψη 1.250 άτομων

Ο ΟΑΕΔ θέλοντας να καλύψει 1.250 θέσεις εργασίας, αποφάσισε την απλούστευση και ενίσχυση προγράμματος για να συμπληρωθούν οι θέσεις από ανέργους που προέρχονται από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρόγραμμα εργασίας του ΟΑΕΔ για 36.000 άνεργους

Ο ΟΑΕΔ θα ανακοινώσει νέο πρόγραμμα εργασίας που θα καλύψει 36.000 θέσεις σε Δήμους, Περιφέρειες και Δημόσιο και θα στοχεύει στις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού. Ποιες είναι οι βασικές προϋποθέσεις για συμμετοχή στο πρόγραμμα.