ΓΔ: 2385.63 1.41% Τζίρος: 336.01 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
EAB
Οι εγκαταστάσεις της ΕΑΒ. Πηγή: ΕΑΒ

Περιστατικό εκφοβισμού εργολαβικού προσωπικού καταγγέλλει η ΕΑΒ

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «παρότι είχαν αποφασιστεί από το Δικαστήριο ασφαλιστικά μέτρα κατά  όσων συνδικαλιστών παρεμπόδιζαν την είσοδο σε εργολαβικό προσωπικό, σημειώθηκαν εκ νέου ενέργειες σε βάρος των ανθρώπων που προσήλθαν να εργαστούν».

«Η ΕΑΒ θα προχωρήσει αποφασιστικά στη νέα εποχή υπηρετώντας το εθνικό συμφέρον και τιμώντας τους ανθρώπους της.  Όσοι επιδιώκουν την επιστροφή στο παρελθόν, όσοι υπονομεύουν αυτή την αναπτυξιακή πορεία για λόγους που μόνον οι ίδιοι ξέρουν,  να γνωρίζουν ότι είναι θλιβερά  μόνοι».

Αυτό επισημαίνεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία, με αφορμή την ένταση που δημιουργήθηκε σήμερα στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Σχηματάρι Βοιωτίας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «παρότι είχαν αποφασιστεί από το Δικαστήριο ασφαλιστικά μέτρα κατά  όσων συνδικαλιστών παρεμπόδιζαν την είσοδο σε εργολαβικό προσωπικό, σημειώθηκαν εκ νέου ενέργειες σε βάρος των ανθρώπων που προσήλθαν να εργαστούν,  διαταράσσοντας για μία ακόμη φορά τη λειτουργία της επιχείρησης. Οι  λίγοι συγκεντρωθέντες εντός των εγκαταστάσεων- εν ώρα εργασίας-  με φωνές και τηλεβόες, δημιούργησαν κλίμα εκφοβισμού, άσκησαν αφόρητη πίεση στο εργολαβικό προσωπικό, προκάλεσαν μεγάλη αναστάτωση και ένταση».

 «Η Διοίκηση της ΕΑΒ έχοντας επί εβδομάδες  επιδιώξει και εξαντλήσει όλα τα περιθώρια καλόπιστου και ουσιαστικού διαλόγου με τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους , δηλώνει ότι  αδυνατεί να παρακολουθήσει αυτές τις καταστροφικές πολιτικές σε βάρος της εταιρείας και των 1.500 εργαζομένων της. Αυτές οι ακατανόητες ενέργειες όχι απλά θέτουν σε κίνδυνο κρίσιμα για την βιωσιμότητα της ΕΑΒ προγράμματα και συμβόλαια, αλλά υπονομεύουν  ευθέως το κύρος, την αξιοπιστία και την εταιρική φήμη που έχτισαν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι διαχρονικά. Και η συγκυρία αυτών των ενεργειών τις καθιστά ακόμη πιο επικίνδυνες, καθώς η ΕΑΒ προχωρά σε εκατοντάδες νέες προσλήψεις, διαπραγματεύεται και υπογράφει νέες συμφωνίες , έχοντας γυρίσει σελίδα με μεγάλες προσδοκίες για το μέλλον της», τονίζεται περαιτέρω στην ανακοίνωση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στρατιωτικό αεροσκάφος μεταφοράς νέας γενιάς C-390 Millennium
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Embraer και ΕΑΒ διευρύνουν συνεργασία για MRO υποστήριξη C-390 στην Ελλάδα

Η Embraer και η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία υπέγραψαν μνημόνιο για ενίσχυση της συνεργασίας τους στην αεροδιαστημική και άμυνα, με στόχο την υποστήριξη του στρατιωτικού αεροσκάφους C-390 Millennium στην Ελλάδα.
Απόστολος Τζιτζικώστας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζιτζικώστας: Πιο εύκολες μετακινήσεις στην Ευρώπη με ενιαίο εισιτήριο

Ο Επίτροπος Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού, Απόστολος Τζιτζικώστας, παρουσίασε το σχέδιο για ενιαίο εισιτήριο στις μετακινήσεις, τονίζοντας ότι ο ευρωπαϊκός τουρισμός παραμένει σταθερός παρά τις πιέσεις στα καύσιμα.
σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΔΙΕΘΝΗ

Η ΕΕ: Δεν χρειάζονται ακόμη μέτρα στήριξης για τον τουρισμό λόγω Ιράν

Η ΕΕ αναμένεται να πει στις αεροπορικές ότι ο πόλεμος Ιράν-ΗΠΑ/Ισραήλ δεν δικαιολογεί ακόμα έκτακτα μέτρα όπως αποζημιώσεις για ακυρωμένες πτήσεις, αν και το κόστος καυσίμων έχει αυξηθεί 84%. Πιθανές ελλείψεις αναμένονται.
Πουέρτο ντε Μογάν θέα
ΔΙΕΘΝΗ

Χανταϊός: Αεροασθενοφόρο προσγειώθηκε στα Κανάρια για τεχνικούς λόγους

Αεροασθενοφόρο με δύο ασθενείς χανταϊού από Πράσινο Ακρωτήρι προσγειώθηκε για τεχνικούς λόγους στα Κανάρια. Κανείς δεν αποβιβάστηκε. Θα συνεχίσει προς Ολλανδία με ενδιάμεση στάση στη Μάλαγα, καθώς το Μαρόκο αρνήθηκε είσοδο.