ΓΔ: 2240.98 -0.30% Τζίρος: 189.34 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:48:41
Καύσωνας καλοκαίρι ήλιος
Έντονη ζέστη από ισχυρό καλοκαιρινό καύσωνα, χαρακτηριστική εικόνα ηλιόλουστου ουρανού.

Έως 41 βαθμούς η θερμοκρασία, αφρικανική σκόνη στα δυτικά

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα και προβλέπεται να φτάσει στα ηπειρωτικά τους 38 και κατά τόπους τους 41 βαθμούς Κελσίου, όμως στα νησιά και σε παραθαλάσσιες περιοχές θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Γενικά αίθριος καιρός. Πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης από την Αφρική στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα και προβλέπεται να φτάσει στα ηπειρωτικά τους 38 και κατά τόπους τους 41 βαθμούς Κελσίου, όμως στα νησιά και σε παραθαλάσσιες περιοχές θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά κυρίως της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 38 βαθμούς Κελσίου. Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα το απόγευμα τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 39 και κατά τόπους 40 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά και στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 38 και κατά τόπους στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά 40 με 41 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα στα ανατολικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα Δωδεκάνησα από το μεσημέρι 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 και πρόσκαιρα το απόγευμα νότιοι έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παιδική χαρά χιόνι
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Πού θα χιονίσει αύριο σύμφωνα με τις προβλέψεις

Αύριο προβλέπονται τοπικές βροχές σε Κρήτη, ανατολικές Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, με χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης. Στην υπόλοιπη χώρα αίθριος καιρός, άνεμοι βόρειοι, θερμοκρασία σε άνοδο και παγετός στα ηπειρωτικά.
Ομπρέλα στη βροχή
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κρήτη: Χαλαζόπτωση και χιόνια στα ορεινά, προβλήματα στην κυκλοφορία

Η κακοκαιρία πλήττει το νησί με πτώση θερμοκρασίας, βροχές, χαλάζι και χιόνια στα ορεινά. Προβλήματα στην κυκλοφορία σημειώθηκαν από την έντονη χαλαζόπτωση, με τις αρχές να συστήνουν προσοχή και περιορισμό μετακινήσεων.