ΓΔ: 886.72 -0.85% Τζίρος: 91.93 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Επιστολή της Κομισιόν σε 27 υπουργούς για τη διευκόλυνση μετακινήσεων

Στην επιστολή επισημαίνεται ότι «είναι ζωτικής σημασίας να κοινοποιούνται οι ταξιδιωτικοί κανόνες εγκαίρως, ολοκληρωμένα και να είναι εύκολα προσβάσιμοι».

Επιστολή με στόχο τη διασφάλιση της ελεύθερης μετακίνησης στην ΕΕ, απέστειλαν στους 27 αρμόδιους Υπουργούς η Επίτροπος Υγείας της ΕΕ Στέλλα Κυριακίδου, ο Επίτροπος Δικαιοσύνης Ντιντιέ Ρέιντερς και ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς Τιερί Μπρετόν.

«Πρέπει να αξιοποιήσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα τις δυνατότητες που προσφέρει το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό», αναφέρεται στην επιστολή. Παράλληλα, υπογραμμίζεται ότι «τα κράτη μέλη συμφώνησαν σχετικά με τους όρους υπό τους οποίους τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί πλήρως ή έχουν αναρρώσει και έχουν στην κατοχή τους το ψηφιακό πιστοποιητικό COVID της ΕΕ πρέπει να εξαιρούνται από τεστ και καραντίνα που σχετίζεται με τα ταξίδια. Ταυτόχρονα, λόγω της ανάγκης να παραμείνουμε σε εγρήγορση όσον αφορά τις παραλλαγές ανησυχίας, η σύσταση του Συμβουλίου προβλέπει επίσης «φρένο έκτακτης ανάγκης», επιτρέποντας σε ένα κράτος μέλος να επαναφέρει κατ' εξαίρεση και προσωρινά ορισμένα μέτρα».

Ιδιαίτερη σημασία δίνεται επίσης στην πλατφόρμα Re-Open EU.

Στην επιστολή επισημαίνεται ότι «είναι ζωτικής σημασίας να κοινοποιούνται οι ταξιδιωτικοί κανόνες εγκαίρως, ολοκληρωμένα και να είναι εύκολα προσβάσιμοι.

Για να το διασφαλίσει αυτό, η Επιτροπή έθεσε στη διάθεσή της και συνεχώς επικαιροποιεί την πλατφόρμα Re-Open EU. Ως διαδραστικό εργαλείο διαθέσιμο σε όλες τις επίσημες γλώσσες της ΕΕ, μπορεί να προσφέρει ένα σημαντικές υπηρεσίες τόσο στους πολίτες όσο και στα κράτη μέλη. Καθώς περισσότεροι άνθρωποι θα θέλουν να ταξιδέψουν καθώς πλησιάζει το καλοκαίρι, και οι περιορισμοί καταργούνται σταδιακά, σας ενθαρρύνουμε να διασφαλίσετε ότι οι αρχές σας θα ενημερώνουν τακτικά την Re-Open EU για τα ισχύοντα μέτρα. Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να αποφύγουμε στους πολίτες λανθασμένες ή ξεπερασμένες πληροφορίες».

Τέλος, στην επιστολή της Επιτροπής σημειώνεται ότι «πρέπει επίσης να παρέχονται στους πολίτες σαφείς και έγκαιρες πληροφορίες σχετικά με τους κανόνες και τις προϋποθέσεις ταξιδιού».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

tourismos-aerodromia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κομισιόν: Δικαίωμα των επιβατών η επιστροφή χρημάτων από αεροπορικές

Οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες που ερωτήθηκαν στο πλαίσιο μιας έρευνας, απέτυχαν να αποζημιώσουν τους επιβάτες εντός της προθεσμίας των επτά ημερών που προβλέπει η νομοθεσία της ΕΕ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχέδιο της Κομισιόν για να αποφευχθεί ένα δεύτερο κύμα πανδημίας

Ο Ευρωπαίος επίτροπος σημείωσε πως η προετοιμασία και η ετοιμότητα είναι το κλειδί για να προλάβουμε το πρόβλημα που θα δημιουργεί με την συνύπαρξη της εποχικής γρίπης και του κορονοϊού το φθινόπωρο.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κανονικά σήμερα όλα τα δρομολόγια του μετρό από Νίκαια προς Αεροδρόμιο

Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ, σήμερα όλα τα απογευματινά δρομολόγια θα πραγματοποιηθούν κανονικά. Ποια τα δρομολόγια που ακυρώνονται προς και από το Αεροδρόμιο, από αύριο έως Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Προαστιακό Αθήνας από αύριο

Αλλαγές στα δρομολόγια του Προαστιακού Αθήνας από αύριο και μέχρι το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου, λόγω άφιξης υψηλών πολιτικών προσώπων στο αεροδρόμιο. Πώς θα κινηθούν οι αμαξοστοιχίες σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.