ΓΔ: 1423.43 0.41% Τζίρος: 70.88 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:34:43 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Πηγή: ΟΠΑΠ

Πώς ο ΟΠΑΠ άλλαξε τα παιδιατρικά νοσοκομεία

Η «Αγία Σοφία» και «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού» πριν και μετά την ανακαίνιση.

Ανακαινισμένες υποδομές, πλήρως εκσυγχρονισμένες εγκαταστάσεις, ολοκαίνουργιος εξοπλισμός και μοντέρνα διακόσμηση συνθέτουν πλέον την εικόνα των παιδιατρικών νοσοκομείων «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού». Πίσω από τη μεταμόρφωση των δύο μεγαλύτερων παιδιατρικών νοσοκομείων της Ελλάδας βρίσκεται ο ΟΠΑΠ, που υλοποιεί την ολική ανακαίνισή τους. Πρόκειται για μια ουσιαστική επένδυση, η ο οποία συμβάλλει στην αναβάθμιση της δημόσιας  υγείας και στην παροχή υψηλού επιπέδου νοσηλείας σε χιλιάδες παιδιά.

Σήμερα, επτά χρόνια μετά την έναρξη αυτού του μεγάλου έργου, έχει ολοκληρωθεί πάνω από 85% της ανακαίνισης και τα δύο παιδιατρικά νοσοκομεία έχουν αλλάξει ριζικά. Συνολικά, μέχρι σήμερα έχουν αναμορφωθεί 13.910 τετραγωνικά μέτρα και έχουν παραδοθεί 28 έργα ανακαίνισης, μεταξύ των οποίων 21 νοσηλευτικές μονάδες, κεντρικές είσοδοι, αίθουσες αναμονής και κλιμακοστάσια. Οι ανακαινισμένοι χώροι έχουν εφοδιαστεί με μοντέρνο γραφειακό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό και διαθέτουν εκσυγχρονισμένες ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις, συστήματα κλιματισμού, θέρμανσης και εξαερισμού. Επιπλέον, πολύχρωμες ζωγραφιές και χαρούμενα μοτίβα στους τοίχους και στα δάπεδα δημιουργούν ένα ευχάριστο περιβάλλον για τα παιδιά.

Η πιο σύγχρονη ΜΕΘ Νεογνών στην Ελλάδα

Η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) Νεογνών στο «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού», η οποία είναι η πιο σύγχρονη στην Ελλάδα, είναι ένα από τα δύο νέα έργα παρέδωσε ο ΟΠΑΠ στα παιδιατρικά νοσοκομεία πριν από λίγες ημέρες. Η ΜΕΘ Νεογνών βρίσκεται στον 5ο  και 6ο  όροφο του νοσοκομείου, έχει συνολική έκταση 640 τ.μ. και χωρητικότητα 25 θερμοκοιτίδων.

Φωτογραφίες πριν και μετά την ανακαίνιση 

Το πριν

... και το μετά

Το βίντεο από την μεταμόρφωση της ΜΕΘ Νεογνών: 

https://youtu.be/GjZei1SZywY

Το νέο πρόσωπο της Ουρολογικής – Πλαστικής Χειρουργικής Μονάδας

Το δεύτερο έργο που εγκαινίασε ο ΟΠΑΠ την περασμένη εβδομάδα είναι η Ουρολογική – Πλαστική Χειρουργική Μονάδα του παιδιατρικού νοσοκομείου «Η Αγία Σοφία». Βρίσκεται στον 1ο όροφο και έχει συνολική έκταση 550 τ.μ. και δυναμικότητα 18 κλινών.

Δείτε το βίντεο της μεταμόρφωσης του νοσοκομείου «Η Αγία Σοφία»: 

https://youtu.be/CW5Wh6HuhGQ 

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανακαίνιση σε «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού από τον ΟΠΑΠ

Όπως αναφέρεται σε ενημερωτικό σημείωμα του ΟΠΑΠ, στις νοσηλευτικές μονάδες τους, που είναι διεθνών προδιαγραφών, ζεστές και φιλόξενες, οι παρεμβάσεις και τα ζωηρά χρώματα σε τοίχους και πατώματα δημιουργούν ευχάριστο θεραπευτικό περιβάλλον για τα παιδιά.