ΓΔ: 1491.71 -0.13% Τζίρος: 92.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:19:42 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Ieronymos
Πηγή: Shutterstock

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μνημόνευσε για πρώτη φορά τον Μητροπολίτη Κιέβου Επιφάνιο

Το όνομα του Μητροπολίτη Επιφανίου Κιέβου ακούστηκε για πρώτη φορά στον καθεδρικό ναό της Αθήνας από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, επισφραγίζοντας έτσι την αναγνώριση της νέας εκκλησίας.

Για πρώτη φορά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μνημόνευσε το όνομα του νέου Προκαθημένου της Εκκλησίας της Ουκρανίας, στα Δίπτυχα κατά τη διάρκεια της σημερινής αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας.

Δια της μνημόνευσης του Επιφανίου, επισφραγίζεται και τυπικά η αναγνώριση της νέας Εκκλησίας, αναγνώριση την οποία πρώτη από όλα τα Πατριαρχεία και τις αυτοκέφαλες Εκκλησίες πραγματοποίησε η Εκκλησία της Ελλάδος.

Με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο συλλειτούργησαν ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος και ο Επίσκοπος Ωρεών Φιλόθεος, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

arxiepiskopos Ieronimos, ekklisia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έκκληση να πάψουν οι πόλεμοι έκανε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

«Οι θρησκευτικοί ηγέτες, περισσότερο από άλλες εποχές, δεν είναι μόνο για το κήρυγμα, τη θεωρία, τα βιβλία και τα συγγράμματα, αλλά για το πώς είναι δυνατόν όλα αυτά να γίνουν καθημερινή πράξη», τόνισε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άγιον Όρος: Ανακοίνωση για τον πολιτικό γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

«Ενθαρρύνουμε και επαινούμε όσους προκρίνουν την φωνή της συνειδήσεως έναντι της τυχόν κομματικής πειθαρχίας και είμαστε συνοδοιπόροι εις τον αγώνα τους» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με λαμπρότητα η τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα

Το απόγευμα το Φώς έρχεται στην Ελλάδα με ειδική πτήση της Aegean. Μετά την Αφή, ο Πατριάρχης θα παραδώσει το Ανέσπερο Φως στον εκπρόσωπο της ελληνικής Πολιτείας, υφυπουργό Εξωτερικών Ανδρέα Κατσανιώτη.