ΓΔ: 1435.15 1.04% Τζίρος: 63.78 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:05:43 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
koronoios, Self Tests, Corona Virus, Coronoios
Πηγή: Shutterstock

Επέκταση διάθεσης self-tests και για τις ηλικίες από 5 έως 11 ετών

Ανακοινώθηκε σήμερα από το υπουργείο Υγείας ότι πλέον και τα παιδιά ηλικίας 5-11 ετών θα μπορούν να διενεργούν αυτοδιαγνωστικά τεστ, ενώ συνεχίζουν να εξαιρούνται οι πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες.

Επεκτείνεται η διάθεση των αυτοδιαγνωστικών τεστ Ιουλίου και για τις ηλικίες από 5 έως 11 ετών. Η διάθεση θα γίνεται μέσω των φαρμακείων μέχρι την Παρασκευή 16/7. Ως εκ τούτου, δικαιούχοι των τεσσάρων (4) αυτοδιαγνωστικών τεστ (self-tests) του μηνός Ιουλίου είναι πλέον:

  • Όλα τα άτομα ηλικίας 5-11 ετών, εφόσον οι γονείς ή οι κηδεμόνες τους διαθέτουν ΑΜΚΑ ή ΠΑΥΠΑΑ ή ΠΑΜΚΑ (η παραλαβή θα γίνεται από τον γονέα ή κηδεμόνα).
  • Όλα τα άτομα ηλικίας 12-17 ετών, εφόσον οι γονείς ή οι κηδεμόνες τους διαθέτουν ΑΜΚΑ ή ΠΑΥΠΑΑ ή ΠΑΜΚΑ (η παραλαβή θα γίνεται από τον γονέα ή κηδεμόνα).
  • Όλα τα άτομα ηλικίας 18-30 ετών, εφόσον διαθέτουν ΑΜΚΑ ή ΠΑΥΠΑΑ ή ΠΑΜΚΑ.
  • Όλοι οι εργαζόμενοι ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

Οι πολίτες οι οποίοι είναι πλήρως εμβολιασμένοι, εξαιρούνται της υποχρέωσης.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα το απόγευμα στις 19:00 θα γίνουν οι ανακοινώσεις από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τις αποφάσεις της κυβέρνησης που αφορούν την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε συγκεκριμένα πεδία, καθώς και το πλαίσιο λειτουργίας των κλειστών χώρων από το τέλος αυτής της εβδομάδας.

«Είναι βέβαιο ότι η επανεκκίνηση της οικονομίας στη χώρα μας θα αποκτήσει ισχυρή δυναμική. Συνέβαλε σε αυτό, το γεγονός ότι στη διάρκεια της πανδημίας, η κυβέρνηση διέθεσε 41 δισ. για τη στήριξη επιχειρήσεων, εργαζόμενων και άνεργων, κράτησε όρθιο τον παραγωγικό ιστό και απέτρεψε την έξαρση της ανεργίας. Ταυτόχρονα -τηρώντας τις προεκλογικές της δεσμεύσεις- δρομολόγησε τολμηρή μεταρρυθμιστική πολιτική, ξεκινώντας από τις μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών» τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών προσθέτοντας ότι την ίδια ώρα το κράτος δανείζεται με ευνοϊκούς όρους, ενώ η χώρα διαθέτει ένα δυναμικό Σχέδιο Ανάκαμψης.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

koronoios, Self Tests, Corona Virus, Coronoios
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεχίζεται η δωρεάν διάθεση self test - Μέχρι πότε θα πρέπει να γίνει

Αν και το μέτρο δεν είναι υποχρεωτικό, καλούνται όλοι οι πολίτες να υποβληθούν σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο έως τις 18/12, ώστε να περιορίσουμε το ιικό φορτίο και την κυκλοφορία του ιού ενόψει των γιορτών.
Thanos Plevris, Thanos Pleuris, Ypourgeio Ygeias
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πλεύρης: Την επόμενη εβδομάδα η δωρεάν διάθεση self test σε όλους

«Την επόμενη εβδομάδα, θα δοθεί ένα δωρεάν self test σε όλο τον πληθυσμό και είναι πολύ σημαντικό όλοι να βοηθήσουμε ώστε να κάνει το τεστ όσο το δυνατό περισσότερος κόσμος, και εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι», τόνισε ο υπ. Υγείας.
koronoios, Self Tests, Corona Virus, Coronoios
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Από αύριο η διάθεση self-test για τους μαθητές από τα φαρμακεία

Το self-test θα πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση κάθε Τρίτη και Παρασκευή στο σχολείο. Οι εμβολιασμένοι μαθητές δεν δικαιούνται δωρεάν self test, καθώς δεν οφείλουν να τα διενεργούν εφόσον δεν προκύψει ειδικός λόγος.