ΓΔ: 878.34 -0.10% Τζίρος: 47.48 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: BlueLab

Αρχίζει η υποβολή αιτήσεων για τα προγράμματα του «Blue Lab»

Tο «Blue Lab» αποτελεί το πρώτο κέντρο προώθησης και υποστήριξης της επιχειρηματικής καινοτομίας αποκλειστικά για τη Γαλάζια Ανάπτυξη στην Ελλάδα.

Έτοιμο να υποδεχθεί τους πρώτους συμμετέχοντες στα προγράμματα αξιοποίησης προηγμένου τεχνολογικού εξοπλισμού και υποστήριξης νέων επιχειρηματικών ιδεών, είναι το «γαλάζιο εργαστήριο» του Δήμου Πειραιά «Blue Lab», καθώς ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή των ενδιαφερομένων.

Υπενθυμίζεται, ότι το «Blue Lab» αποτελεί το πρώτο κέντρο προώθησης και υποστήριξης της επιχειρηματικής καινοτομίας αποκλειστικά για τη Γαλάζια Ανάπτυξη στην Ελλάδα.

Ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε πως η έναρξη συμμετοχών στο «Blue Lab», σηματοδοτεί μια νέα αρχή στην ανάπτυξη της γαλάζιας επιχειρηματικότητας στον Πειραιά και πρόσθεσε πως το «γαλάζιο εργαστήριο» του Δήμου θα υποδεχθεί νέους ανθρώπους και εν δυνάμει νέους επιχειρηματίες, προκειμένου να υλοποιήσουν τις καινοτόμες ιδέες τους στους τομείς της θαλάσσιας οικονομίας. Επίσης, ανέφερε πως θα φέρει σε επαφή μαθητές και φοιτητές με τις προηγμένες τεχνολογίες του «Blue Lab» και τις δυνατότητες που προσφέρει η Γαλάζια Ανάπτυξη.

Στη συνέχεια, ο κ. Μώραλης αναφέρθηκε στη δημιουργία του «γαλάζιου εργαστηρίου», τονίζοντας πως ο Πειραιάς πρωτοπορεί στην καινοτομία, καθώς είναι η πρώτη πόλη στην Ελλάδα που έχει εφαρμόσει ολοκληρωμένη στρατηγική, για την οποία μάλιστα έχει αποσπάσει σημαντικές διεθνείς διακρίσεις. Υπογράμμισε ότι η Γαλάζια Ανάπτυξη αποτελεί βασικό άξονα της δημοτικής αρχής για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, υπενθυμίζοντας ότι έχουν διασφαλιστεί από την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση περίπου 24 εκατ. ευρώ, για δράσεις επιχειρηματικότητας και καινοτομίας στην πόλη.

  • Σημειώνεται ότι το online σύστημα υποβολής αιτήσεων μέσω του bluelab.gr έχει ανοίξει και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις για:
  • Σεμινάρια τρισδιάστατου σχεδιασμού (συνολικά 16 εκπαιδευτικές ώρες που ολοκληρώνονται εντός ενός κύκλου 3 μηνών)
  • Σεμινάρια τρισδιάστατης εκτύπωσης (συνολικά 16 εκπαιδευτικές ώρες που ολοκληρώνονται εντός ενός κύκλου 3 μηνών)
  • Σεμινάρια χρήσης και εφαρμογής εξοπλισμού ψηφιακής τεχνολογίας & αυτοματισμών και εξοπλισμού εικονικής πραγματικότητας VR (Virtual Reality) (συνολικά 16 εκπαιδευτικές ώρες, που ολοκληρώνονται εντός ενός κύκλου 3 μηνών)
  • Πρόγραμμα χρήσης τεχνολογικού εξοπλισμού από εξοικειωμένους χρήστες (πρόγραμμα που υλοποιείται και δέχεται αιτήσεις καθ' όλη τη διάρκεια του έτους)
  • Πρόγραμμα υποστήριξης νέων επιχειρηματικών ιδεών, με σκοπό τη μετάβαση από τον πειραματισμό και την παραγωγή πρωτοτύπων προϊόντων, στη δημιουργία επιχειρηματικών ευκαιριών και στην ανάπτυξη επιχειρηματικών σχημάτων στη Γαλάζια Οικονομία (υπηρεσίες συμβουλευτικής ενημέρωσης, mentoring & coaching συνολικής διάρκειας 80 ώρες, που ολοκληρώνονται εντός ενός κύκλου 3 μηνών)
  • Πρόγραμμα εκπαιδευτικών επισκέψεων (διάρκειας 4 ωρών ανά επίσκεψη, πρόγραμμα που υλοποιείται και δέχεται αιτήσεις καθ' όλη τη διάρκεια του έτους)

Σχετικά με τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ηλεκτρονική σελίδα του «Blue Lab», να συμπληρώσουν και να υποβάλλουν ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας την αίτηση συμμετοχής για το πρόγραμμα που τους ενδιαφέρει ή ακόμα και για περισσότερα από ένα προγράμματα.

Στο site του blue lab είναι διαθέσιμες όλες οι απαραίτητες πληροφορίες για το κάθε πρόγραμμα, με τις ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων και έναρξης προγραμμάτων, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να μπορέσουν να ενημερωθούν πλήρως, προκειμένου να υποβάλουν την αίτησή τους.

 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπ. Παιδείας: Αλλάζουν τα κριτήρια της ετήσιας χρηματοδότησης των ΑΕΙ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου το 80% της τακτικής χρηματοδότησης κατανέμεται «βάσει αντικειμενικών κριτηρίων με στόχο την κάλυψη των πραγματικών αναγκών κάθε ιδρύματος, λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη τις ιδιαιτερότητές του».