ΓΔ: 1447.82 1.93% Τζίρος: 137.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Mykonos, Cyclades
Φωτο: Shutterstock

Μύκονος: Έληξαν τα περιοριστικά μέτρα από τις 6.00 σήμερα το πρωί

Τέλος στην απαγόρευση κυκλοφορίας από 01.00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί και στην απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο.

Έπαψαν να ισχύουν από τις 6.00 το πρωί σήμερα τα ειδικά περιοριστικά μέτρα που είχαν ληφθεί για τη Μύκονο στις 17 Ιουλίου λόγω της επιδείνωσης της επιδημιολογικής κατάστασης που είχε παρατηρηθεί στο νησί.

Υπενθυμίζεται ότι τα ειδικά περιοριστικά μέτρα που ίσχυαν μέχρι σήμερα, στις 6 το πρωί, ήταν τα εξής:

1. Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01.00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.

2. Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο.

O υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς είχε αναφέρει την Πέμπτη ότι έχει σημειωθεί μικρή βελτίωση στη μέχρι τώρα εικόνα στο νησί.

Τα μέτρα, όπως είχε τονίσει ο κ. Χαρδαλιάς, φαίνεται να συμβάλλουν στην αναχαίτιση της διασποράς του ιού και καταφέρνουν να ανακόψουν την εκθετική αύξηση των κρουσμάτων.

Ο κ. Χαρδαλιάς είχε σημειώσει πως τα δεδομένα στη Μύκονο δείχνουν υψηλή επιδημιολογική επιβάρυνση, αλλά και μερική σταθεροποίηση της κατάστασης, ενώ αρχίζει και να διαφαίνεται και μια μικρή τάση μείωσης. Παράλληλα, είχε επισημάνει πως προέκυψε ότι δεν υπάρχουν νέες αφίξεις στο νησί και ότι τα όποια νέα κρούσματα σχετίζονται με τις ήδη υφιστάμενες αφίξεις των προηγούμενων εβδομάδων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Reuters: Έπεσε στη σιωπή η Μύκονος, το διάσημο νησί των πάρτι

Σε ανταπόκριση από τη Μύκονο, το Reuters σημειώνει τις ακυρώσεις κρατήσεων στα ξενοδοχεία της Μυκόνου και την απογοήτευση τουριστών που αλλάζουν τα σχέδια για τις διακοπές τους μετά την επιβολή των νέων μέτρων.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ολοκληρώθηκε η περίοδος αιτήσεων για το «Τουρισμός για όλους 2024»

Στόχος του προγράμματος είναι η άμεση τόνωση του εσωτερικού τουρισμού και η ενίσχυση μεταξύ άλλων, των ορεινών περιοχών της χώρας, στην κατεύθυνση ισόρροπης διάχυσης των επισκεπτών σε όλη τη διάρκεια του έτους.