ΓΔ: 912.81 0.40% Τζίρος: 124.71 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Mykonos, Cyclades
Φωτο: Shutterstock

Μύκονος: Έληξαν τα περιοριστικά μέτρα από τις 6.00 σήμερα το πρωί

Τέλος στην απαγόρευση κυκλοφορίας από 01.00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί και στην απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο.

Έπαψαν να ισχύουν από τις 6.00 το πρωί σήμερα τα ειδικά περιοριστικά μέτρα που είχαν ληφθεί για τη Μύκονο στις 17 Ιουλίου λόγω της επιδείνωσης της επιδημιολογικής κατάστασης που είχε παρατηρηθεί στο νησί.

Υπενθυμίζεται ότι τα ειδικά περιοριστικά μέτρα που ίσχυαν μέχρι σήμερα, στις 6 το πρωί, ήταν τα εξής:

1. Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01.00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.

2. Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο.

O υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς είχε αναφέρει την Πέμπτη ότι έχει σημειωθεί μικρή βελτίωση στη μέχρι τώρα εικόνα στο νησί.

Τα μέτρα, όπως είχε τονίσει ο κ. Χαρδαλιάς, φαίνεται να συμβάλλουν στην αναχαίτιση της διασποράς του ιού και καταφέρνουν να ανακόψουν την εκθετική αύξηση των κρουσμάτων.

Ο κ. Χαρδαλιάς είχε σημειώσει πως τα δεδομένα στη Μύκονο δείχνουν υψηλή επιδημιολογική επιβάρυνση, αλλά και μερική σταθεροποίηση της κατάστασης, ενώ αρχίζει και να διαφαίνεται και μια μικρή τάση μείωσης. Παράλληλα, είχε επισημάνει πως προέκυψε ότι δεν υπάρχουν νέες αφίξεις στο νησί και ότι τα όποια νέα κρούσματα σχετίζονται με τις ήδη υφιστάμενες αφίξεις των προηγούμενων εβδομάδων.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Reuters: Έπεσε στη σιωπή η Μύκονος, το διάσημο νησί των πάρτι

Σε ανταπόκριση από τη Μύκονο, το Reuters σημειώνει τις ακυρώσεις κρατήσεων στα ξενοδοχεία της Μυκόνου και την απογοήτευση τουριστών που αλλάζουν τα σχέδια για τις διακοπές τους μετά την επιβολή των νέων μέτρων.
astynomia-elegxos
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρόστιμα 135.000 ευρώ για μη τήρηση των μέτρων κατά του κορονοϊού

Οι κυριότερες παραβάσεις ήταν μη χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους/μη τήρηση αποστάσεων, μη τήρηση της αναστολής λειτουργίας/ειδικών κανόνων λειτουργίας του κλάδου, απουσία πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης.