ΓΔ: 1454.98 1.38% Τζίρος: 124.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΑΔΜΗΕ: Προσπάθεια προστασίας των γραμμών που τροφοδοτούν το ΚΥΤ Αγίου Στεφάνου

Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία του Συστήματος, επισημαίνεται ότι το Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Αγίου Στεφάνου που είναι κρίσιμο για την ηλεκτροδότηση της Αττικής έχει επανέλθει σε κανονική λειτουργία.

Προσπάθειες να θωρακιστούν κατά το δυνατόν τα συγκλίνοντα κυκλώματα Υπερυψηλής Τάσης που τροφοδοτούν το ΚΥΤ Αγίου Στεφάνου, τα οποία απειλούνται από το νότιο μέτωπο της πυρκαγιάς στο Κρυονέρι καταβάλλει η Πολιτική Προστασία σε συντονισμό με τον ΑΔΜΗΕ, σύμφωνα με την ενημέρωση από την έκτακτη σύσκεψη στο Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας υπό τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα που ολοκληρώθηκε.

Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία του Συστήματος, επισημαίνεται ότι το Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Αγίου Στεφάνου που είναι κρίσιμο για την ηλεκτροδότηση της Αττικής έχει επανέλθει σε κανονική λειτουργία.

Σημειώνεται ακόμη πως το ΥΠΕΝ και οι αρμόδιοι φορείς παρακολουθούν στενά την εξέλιξη της πυρκαγιάς προκειμένου να ληφθούν εγκαίρως τα απαραίτητα μέτρα για τη θωράκιση της ηλεκτροδότησης των καταναλωτών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

pyrkagia_varibobi
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΔΜΗΕ: Εκτός λειτουργίας κρίσιμα κυκλώματα, πιθανές κυλιόμενες διακοπές ρεύματος

Τα έκτακτα μέτρα θα ληφθούν προληπτικά και μόνο στην περίπτωση που κριθεί απαραίτητο για την προστασία της λειτουργίας των υποδομών και την όσο το δυνατόν ομαλότερη ηλεκτροδότηση των καταναλωτών.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κίνδυνος για μπλακάουτ στην Αν. Αττική από την φωτιά στη Βαρυμπόμπη

Ο ΑΔΜΗΕ σε ανακοίνωση του αναφέρει πως καταβάλλεται κάθε προσπάθεια προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι επιπτώσεις για τους καταναλωτές όσο θα διαρκεί το φαινόμενο. Έκτακτη σύσκεψη στις 18:30 στο Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πυρκαγιά στη Βαρυπόμπη οδηγεί σε πίεση το σύστημα ενέργειας

Βυθίσεις τάσης στο σύστημα ηλεκτροδότησης έχουν γίνει αντιληπτές στην Αττική, εξαιτίας ζημιάς από την πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη που έθεσε εκτός λειτουργίας το κύκλωμα υπερυψηλής τάσης (400 κιλοβόλτ) Αχαρνών-Αγίου Στεφάνου.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγκαινιάστηκε η ηλεκτρική διασύνδεση της Νάξου στην υψηλή τάση

Η Β’ Φάση της διασύνδεσης των Κυκλάδων περιλαμβάνει την εγκατάσταση υποβρύχιων καλωδίων μεταξύ Νάξου-Μυκόνου και Νάξου-Πάρου, καθώς και την κατασκευή υποσταθμού κλειστού τύπου (GIS) στη Νάξο.