ΓΔ: 1448.7 0.06% Τζίρος: 152.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Σε ποιες περιοχές της χώρας έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση

Η ηλεκτροδότηση έχει διακοπεί σε οικισμούς και περιοχές τόσο στην Αττική όσο και στην Εύβοια, λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών.

Στις περιοχές που πλήττονται από την πυρκαγιά, στις οποίες έχουν εφαρμοστεί σχέδια εκκένωσης από χθες, εντοπίζονται τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση αυτήν την ώρα.

Ωστόσο η κατάσταση για το δίκτυο ηλεκτροδότησης παραμένει κρίσιμη όσο η φωτιά απειλεί σημαντικές εγκαταστάσεις του ΑΔΜΗΕ από τις οποίες εξαρτάται η ασφαλής τροφοδοσία της Αττικής.

Χωρίς ρεύμα, λόγω της καταστροφής του δικτύου από τις πυρκαγιές, στην Αττική είναι: Ιπποκράτειος πολιτεία, τμήμα της Μαλακάσας, τμήμα των Αφιδνών, τμήμα στο Πολυδένδρι, αντλιοστάσιο Κρυονερίου και βασιλικά κτήματα Τατοΐου.

Στην Εύβοια οι διακοπές είναι στις περιοχές Κεχριές, Λίμνη, Δάφνη, Μουρτιάς, Σηπιάδα, Χρόνια, στην περιοχή Αγ. Άννας - Μαντούδι όπου η φωτιά είναι σε εξέλιξη.

Στην Πελοπόννησο και πιο συγκεκριμένα στην Ηλεία στα χωριά Χελιδόνι, Κρυονέρι, Νεράιδα, Πουρνάρι, Καυκάνια, Λάσδικα, Πεύκαι, Λάλα. Στη Μεσσηνία στα χωριά Δασοχώρι, Αγία Θεοδώρα, Βράχος, Άνω Μέλπεια, Άγιος Αθανάσιος, Μοναστηράκι, Άγιοι Θεόδωροι, Καρνάσι. Στη Μάνη (Π. Σπάρτη) από χθεσινή αναζωπύρωση χωρίς ηλεκτροδότηση είναι τα χωριά Σιδηρόκαστρο, Μυρσίνη, Λυγερά, Κονάκια, Πολυάραβος. 

Στη Φωκίδα (Π. Αγρινίου) χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα είναι τα χωριά Ελαία, Καλλιθέα, Δαφνοχώρι. 

Στα νησιά Λέρος και Κως πραγματοποιούνται διακοπές ρεύματος εκ περιτροπής.

 

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

KYT, Aspropyrgos, Fotia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΛΑΣ και Πυροσβεστική διερευνούν τα αίτια για πυρκαγιά στο ΚΥΤ

Στον τόπο της πυρκαγιάς παραμένουν ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου και ο Αρχηγός του ΠΣ Στέφανος Κολοκούρης, ενώ ο Νίκος Χαρδαλιάς συντονίζει από το Κέντρο Επιχειρήσεων.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Eξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεψε χαλκό από μετασχηματιστές της ΔΕΗ

Από το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης διακριβώθηκε η δράση ατόμων που δραστηριοποιούνταν στην κλοπή χαλκού από μετασχηματιστές ΔΕΔΔΗΕ, σε περιοχές της Ξάνθης και της Ροδόπης. Η αξία του κλεμμένου χαλκού υπολογίζεται σε σχεδόν μισό εκατομμύριο ευρώ.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μάνος (ΑΔΜΗΕ): Παρά την κρίση στην Ουκρανία ο καταναλωτής γλίτωσε 1,2 δισ.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, τόνισε ότι πρέπει να διπλασιαστούν ή ακόμα και να τετραπλασιαστούν οι επενδύσεις για την ανάπτυξη των δικτύων και να γίνουν διπλάσιες επενδύσεις στη διανομή ηλεκτρικής ενέργειας.
ΔΕΔΔΗΕ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο ΔΕΔΔΗΕ εφιστά την προσοχή των καταναλωτών για περιστατικά εξαπάτησης

Όπως αναφέρει ο Διαχειριστής βάσει των αρμοδιοτήτων του ουδεμία αρμοδιότητα έχει αναφορικά με τα θέματα τιμολόγησης του ηλεκτρικού ρεύματος ή/και με τη διαδικασία χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης για λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος (power pass).