ΓΔ: 1473.53 1.47% Τζίρος: 179.59 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:24:59 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν ΥΠΠΟΑ και Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός

Με τη συνεργασία του ΥΠΠΟΑ και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, θα είναι δυνατή η παροχή πρώτων βοηθειών στους επισκέπτες των δέκα αρχαιολογικών χώρων.

Μνημόνιο συνεργασίας για την παροχή πρώτων βοηθειών σε δέκα από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας, υπεγράφη μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, από την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη και τον Πρόεδρο του ΕΕΣ κ. Αντώνη Αυγερινό.

Με τη συνεργασία του ΥΠΠΟΑ και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, θα είναι δυνατή η αξιόπιστη και διαρκής παροχή πρώτων βοηθειών στους επισκέπτες των δέκα αρχαιολογικών χώρων, καλύπτοντας την έλλειψη που σημειωνόταν έως πρόσφατα σε αυτόν τον τομέα.

Το μνημόνιο συνεργασίας αφορά στους εξής χώρους:

  • Ακροπόλεως Αθηνών
  • Κνωσού
  • Ακροπόλεως Μυκηνών και Θησαυρού Ατρέα
  • Δελφών
  • Επιδαύρου
  • Σουνίου
  • Αρχαίας Ολυμπίας
  • Αρχαίας Κορίνθου
  • Μυστρά
  • Ακροπόλεως Λίνδου

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός αναλαμβάνει την υποχρέωση να παρέχει, χωρίς οικονομική επιβάρυνση του Υπουργείου, το απαιτούμενο φαρμακευτικό υλικό στους αρχαιολογικούς χώρους, καθώς και να διενεργεί επιμορφωτικά σεμινάρια στο προσωπικό του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Ταμείου Αρχαιολογικών Χώρων και Απαλλοτριώσεων. Από την πλευρά του, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού θα διευκολύνει το έργο των εθελοντών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, παρέχοντάς τους τα απαιτούμενα μέσα.

Για την υλοποίηση του προγράμματος, συγκροτείται κοινή Επιστημονική Ομάδα Εργασίας, η οποία θα παρακολουθεί την πρόοδο των εργασιών, καθώς και την εξέταση και επίλυση πρακτικών και τεχνικών θεμάτων. Η διάρκεια του μνημονίου είναι τριετής. Με τη λήξη του θα εξετασθεί η δυνατότητα επέκτασής του.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΥΠΠΟ: Προστασία για τα μνημεία που απειλούνται λόγω κλιματικής κρίσης

«Ακόμα δεν έχουμε εμφανείς ενδείξεις κακής επίδρασης στα μνημεία -τουλάχιστον στην Ελλάδα. Αυτό όμως δεν σημαίνει, καθώς τα καιρικά φαινόμενα εντείνονται και μας εκπλήσσουν πολλές φορές, ότι δεν πρέπει να λάβουμε μέτρα», δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.
bourtzi frourio
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το ανακαινισμένο φρούριο Μπούρτζι ανοίγει ξανά τις πύλες του στο κοινό

Το έργο της ανακαίνισης συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης ΕΣΠΑ 2007-2013 & 2014-2020, Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» και ο προϋπολογισμός του ανήλθε στο ποσό των 2.784.899,54 ευρώ.
Feggari, Moon, Panselinos, Full Moon
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκδηλώσεις απόψε σε μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους για την Πανσέληνο

Το υπουργείο Πολιτισμού διοργανώνει τις εκδηλώσεις της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου προσφέροντας ελεύθερη είσοδο για το κοινό σε επιλεγμένους αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, ιστορικούς τόπους και μνημεία.
Μενδώνη- Υπουργείο Πολιτισμού
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκπαιδευτικά προγράμματα για τους κλάδους υφαντικής και κεραμικής

Στόχος του υπουργείου Πολιτισμού είναι η ανάδειξη μιας νέας γενιάς επαγγελματιών χειροτεχνών και η ενδυνάμωση ανάλογων μικρών επιχειρήσεων, μέσα από την αναβίωση, μετεξέλιξη και ανάδειξη της ελληνικής χειροτεχνίας.