ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:13:38 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Γυναικεία ενδυνάμωση στο επιχειρείν με το πρόγραμμα «Womanitee»

Τις αρχές του «Womanitee» παρουσίασε η πρέσβειρα του Αλίκη Ποτονού στην International Business Expo (BiznEX) 2019 του Καΐρου.

Τις αρχές του «Womanitee» για την ενδυνάμωση της γυναίκας, την ενίσχυσή της συμμετοχής της στο επιχειρείν, καθώς και την επανένταξή της στην αγορά εργασίας, παρουσίασε η πρέσβειρα του Womanitee στην Αίγυπτο, Αλίκη Ποτονού, στην International Business Expo (BiznEX) 2019 του Καϊρου.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, η κυρία Ποτονού, Ιδρύτρια και CEO της "Greek Egyptian GAMMA Invest" παρουσίασε το ελληνικό πρόγραμμα επιχειρηματικότητας στην Biznex2019, που τελούσε υπό την αιγίδα του πρωθυπουργού, του υπουργείου Επενδύσεων, του υπουργείου Εμπορίου και Βιομηχανίας και του εμπορικού επιμελητηρίου του Καϊρου.

Το μήνυμα του περιφερειάρχη Αττικής και προέδρου της ΚΕΔΕ Γιώργου Πατούλη μετέφερε η κυρία Ποτονού σημειώνοντας ότι η τοπική αυτοδιοίκηση οφείλει και μπορεί να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπτυξη πρωτοβουλιών που συμβάλουν στην ενίσχυση των γυναικών στο επιχειρείν. «Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε  ένα ευνοϊκότερο περιβάλλον, ώστε να προωθήσουμε τη γυναικεία συμμετοχή στη δυναμική ανάπτυξη της οικονομίας» όπως είπε.

Επίσης, η κυρία Ποτονού μετέφερε το όραμα και τους στόχους του Womanitee έτσι όπως διατυπώθηκε από την επικεφαλής του Womanitee, Δρ. Αναστασία Ψωμιάδη: «Όραμά μας είναι το Womanitee να γίνει ένα παγκόσμιο δίκτυο, που συμπράττοντας η τοπική αυτοδιοίκηση με τους φορείς της γυναικείας επιχειρηματικότητας, να χτίζει επιχειρηματικές και κοινωνικές γέφυρες μεταξύ των γυναικών που επιχειρούν ξεκινώντας από τις τοπικές κοινωνίες».

Η πρέσβειρα του Womanitee στην Αίγυπτο, Αλίκη Ποτονού αποκάλυψε ότι επιχειρηματίες του Womanitee θα επισκεφτούν σύντομα την Αίγυπτο προκειμένου να συζητήσουν το ενδεχόμενο συνεργασιών και συνεργιών ανάμεσα σε επιχειρήσεις των δύο χωρών.

 Τί είναι τα Womanitee

Womanitee ονομάζονται τα πρώτα κέντρα γυναικείας επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα. Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για μία πρωτοβουλία του Γιώργου Πατούλη, προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και νέου Περιφερειάρχη Αττικής, που σε συνεργασία με τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και τους φορείς της γυναικείας επιχειρηματικότητας στοχεύουν να ενδυναμώσουν και να υποστηρίξουν τις γυναίκες στο επιχειρείν σε ολόκληρη την Ελλάδα. Φέρουν την αιγίδα του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

Σε κάθε δήμο που συμμετέχει στο Womanitee λειτουργεί Κέντρο Γυναικείας Επιχειρηματικότητας που υποστηρίζει τις γυναίκες, που επιθυμούν να επιχειρήσουν ή επιχειρούν ήδη, το οποίο παρέχει τις κατάλληλες υπηρεσίες ανάπτυξης, προώθησης, χρηματοδότησης και δικτύωσης.

Τα οφέλη του Womanitee και έγκεινται στις ανάγκες αλλά και στη φάση ανάπτυξης που βρίσκεται κάθε γυναίκα μέλος:

• Ενδυνάμωση

• Καθοδήγηση για τα επόμενα βήματα στην επιχειρηματικότητα

• Συμβουλευτική για τη σωστή λειτουργία και ανάπτυξη της επιχείρησης

• Επανένταξη στην αγορά εργασίας

• Διαχείριση των δύσκολων πρώτων χρόνων της επιχειρηματικότητας

• Επιχειρηματικά εφόδια μέσω της εκπαίδευσης

• Αξιοποίηση κλίσεων, καλλιέργεια και ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων

• Πρόσβαση σε επιχειρηματικά κεφάλαια ή σε άλλες πηγές χρηματοδότησης

• Δικτύωση

Οι γυναίκες οι οποίες επιθυμούν να συμμετάσχουν θα βρουν όλες τις πληροφορίες στη νέα ιστοσελίδα του Womanitee: https://www.womanitee.gr/.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Junior-Achievement-Μαθητική Επιχειρηματικότητα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

JA Greece: Ξεκινά το πρόγραμμα για τη μαθητική επιχειρηματικότητα

Ο Οργανισμός ανταποκρίνεται έτσι στο μεγάλο ενδιαφέρον που δείχνουν οι εκπαιδευτικοί σε όλη την Ελλάδα για τα προγράμματα επιχειρηματικότητας, ψηφιακών δεξιοτήτων και επαγγελματικού προσανατολισμού.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα καλαμάκια σταριού «εμφυσούν» ένα όραμα οικολογίας

H Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «staramakia» στο Κιλκίς δημιουργεί καλαμάκια από σιτάρι κάνοντας πράξη μια ιδέα με οικολογικό και κοινωνικό πρόσημο, στο πλαίσιο και των αρχών της κυκλικής οικονομίας.