ΓΔ: 2459.77 -0.31% Τζίρος: 293.61 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φωτιά

Η Περιφέρεια Αττικής προσφέρει γεύματα σε πυρόπληκτους και πυροσβέστες

Η διανομή των γευμάτων θα πραγματοποιηθεί μέσω των 7 σημείων τροφοδοσίας που έχουν αναπτυχθεί στην Βορειοανατολική Αττική και θα γίνεται τμηματικά από τις 11 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι.

Με δύο σημαντικές προσφορές εξασφαλίστηκαν 2.000 επιπλέον μερίδες φαγητού για τους πυρόπληκτους, τα σώματα ασφαλείας, τα κλιμάκια και τις ομάδες εθελοντών που δραστηριοποιούνται στην καταστολή των αναζωπυρώσεων στις περιοχές που επλήγησαν στην Βορειοανατολική Αττική. Τα γεύματα θα είναι για 7 ημέρες και προσφέρονται από το «Δειπνοσοφιστήριον» και την εταιρεία «Γευσήνους». 

Η διανομή των γευμάτων, θα πραγματοποιηθεί υπό το συντονισμό της Περιφέρειας Αττικής, μέσω των 7 σημείων τροφοδοσίας που έχουν αναπτυχθεί στην Βορειοανατολική Αττική. Τα σημεία βρίσκονται: Στην πλατεία Αφιδνών, στη γέφυρα Αφιδνών επί της Εθνικής Οδού, στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, στους Θρακομακεδόνες, στη Βαρυμπόμπη, στο Κρυονέρι και στον 'Αγιο Στέφανο. Η προμήθεια των γευμάτων θα γίνεται τμηματικά από τις 11 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι. Οι ποσότητες αυτές έρχονται να προστεθούν σε εκείνες που ήδη διανέμονται εδώ και ημέρες από τα παραπάνω σημεία. 

Από εκεί μπορούν να προμηθεύονται τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης οι πυρόπληκτοι, πυροσβέστες, σώματα ασφαλείας, στελέχη κλιμακίων και εθελοντές, ενώ μέρος των ποσοτήτων θα διανεμηθούν σε όσους έχουν ανάγκη σε συνεργασία με τους δημάρχους των τριών πληγέντων δήμων: Αχαρνών, Ωρωπού και Διονύσου. 

«Με στοχευμένες δράσεις συνεχίζουμε να είμαστε στο πλευρό των συμπολιτών μας. Προσφορές όπως τα γεύματα, αναδεικνύουν την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη προς το συνάνθρωπό μας», δηλώνει ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης, προσθέτοντας: «Η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας και τα στελέχη του ΕΔΣΝΑ, σε συνεργασία με τους πληγέντες δήμους, δημιουργούμε μια συμμαχία ισχυρής κοινωνικής ευθύνης και αναπτύσσουμε μια αλυσίδα αλληλεγγύης. Ευχαριστούμε θερμά τις εταιρείες, τους ιδιώτες και τους πολίτες που δημιουργούν ένα τσουνάμι προσφοράς για όλους όσους έχουν ανάγκη αυτή τη στιγμή». 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ευάγγελος Τουρνάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρνάς: Όλοι απαραίτητοι για την πρόληψη των πυρκαγιών

Ο Ευάγγελος Τουρνάς τόνισε τη σημασία της πρόληψης πυρκαγιών από όλους, κράτος, αυτοδιοίκηση και πολίτες, υπογραμμίζοντας την ευθύνη καθενός και τα αυξημένα κονδύλια στους δήμους για καθαρισμούς οικοπέδων και δασών.
Πυροσβεστικό όχημα στη φωτιά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε επιφυλακή ο κρατικός μηχανισμός λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς

Ο κρατικός μηχανισμός τέθηκε σε αυξημένη ετοιμότητα λόγω ισχυρών ανέμων και πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία 4) σε πολλές περιοχές, με έγκαιρη ενημέρωση όλων των αρμόδιων φορέων ενόψει του κρίσιμου Σαββατοκύριακου.
Ευάγγελος Τουρνάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δύσκολες μέρες λόγω πυρκαγιών: Υψηλός κίνδυνος και ενισχυμένα μελτέμια

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης Β. Τουρνάς τόνισε την ανάγκη επαγρύπνησης των πολιτών, καθώς η περίοδος υψηλού κινδύνου για δασικές πυρκαγιές έχει ξεκινήσει, λόγω υψηλών θερμοκρασιών, καύσιμης ύλης και ανέμων.
Ευάγγελος Τουρνάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευ. Τουρνάς: Το 85% των πυρκαγιών οφείλεται σε αμέλεια

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης, Ευάγγελος Τουρνάς, τόνισε το υψηλό επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας για τις πυρκαγιές, την ενίσχυση της Πυροσβεστικής και αποκάλυψε ότι οι συλλήψεις για εμπρησμούς ξεπερνούν τις 111. Το 85% οφείλεται σε αμέλεια.
Ροδος, rhodos
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενισχύεται η αεροπυρόσβεση στη Ρόδο με την άφιξη του ελικοπτέρου Bell 214ST

Το ελικόπτερο Bell 214ST έφτασε και επιχειρεί πλέον στη Ρόδο, ενισχύοντας την αεροπυρόσβεση και την πολιτική προστασία, όπως ανακοίνωσε ο αντιπεριφερειάρχης Χ. Ευστρατίου. Συνεργάζεται με τα τρία Air Tractor του νησιού.
Ροδος, rhodos
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενισχύεται η αεροπυρόσβεση στη Ρόδο με την άφιξη του ελικοπτέρου Bell 214ST

Το ελικόπτερο Bell 214ST έφτασε και επιχειρεί πλέον στη Ρόδο, ενισχύοντας την αεροπυρόσβεση και την πολιτική προστασία, όπως ανακοίνωσε ο αντιπεριφερειάρχης Χ. Ευστρατίου. Συνεργάζεται με τα τρία Air Tractor του νησιού.