ΓΔ: 1365.48 0.60% Τζίρος: 100.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:24:59 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Thessaloniki
Pixabay

Επιχείρηση ανάσυρσης ορειβάτη στον Όλυμπο, μετά από πτώση σε χαράδρα

Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετέχουν δεκατέσσερις πυροσβέστες με τρία οχήματα, καθώς και η Ορειβατική Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης (ΟΟΕΔ) της 2ης ΕΜΑΚ.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση ανάσυρσης ενός άνδρα, ηλικίας 72 ετών, στη θέση Μεσορράχη, κοντά στο καταφύγιο «Σπήλιος Αγαπητός» του Ολύμπου, σε ύψος περίπου 2.300 μέτρων, ύστερα από πτώση που είχε σε χαράδρα. Έχουν ήδη κινητοποιηθεί δεκατέσσερις πυροσβέστες με τρία οχήματα, καθώς και η Ορειβατική Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης (ΟΟΕΔ) της 2ης ΕΜΑΚ, για να προσεγγίσουν το σημείο του ατυχήματος. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία η επιχείρηση θα πάρει χρόνο, καθώς ο 72χρονος βρίσκεται σε σημείο δύσβατο και επικρατούν άσχημες καιρικές συνθήκες.

Όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής εκπαίδευσης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, Ζαφείρης Τρόμπακας, «κάποιοι άλλοι ορειβάτες τον είδαν από το καταφύγιο ότι σκόνταψε στο μονοπάτι και έπεσε στη χαράδρα, ειδοποίησαν αμέσως τις αρμόδιες αρχές».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

astinomia, astynomia, ELAS
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένας νεκρός από την κατάρρευση κτιρίου στο Πασαλιμάνι, επτά προσαγωγές

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεκρός είναι 31 ετών, υπηρετούσε στην ΕΛΑΣ ως ειδικός φρουρός, και φαίνεται ότι είχε πάει για μερομάκατο στην οικοδομή. Ο 31χρονος ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Οχυρώνεται» με τρία ραντάρ πυρανίχνευσης το δάσος του Σέιχ Σου

Τα ραντάρ θα θα επιτηρούν και θα ανιχνεύουν τα ίχνη πυρκαγιάς και καπνού και θα αποστέλλουν δεδομένα μέσω δορυφορικής κεραίας, ενώ το πρόγραμμα σχεδιάζεται να επεκταθεί σε όλη την περιφέρεια Μακεδονίας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δίκη για Μάτι: Εισήγηση για ενοχή για 9 και απαλλαγή για 12 ο εισαγγελέας

Με τον εισαγγελέα να εισηγείται να κριθούν ένοχοι εννέα κατηγορούμενοι για την υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι και να απαλλαγούν 12, έκλεισε η αυλαία της διήμερης αγόρευσης του ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Tο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής έλαβε 377 κλήσεις σε όλη την Ελλάδα

Τα ξημερώματα της 7ης Ιανουαρίου, υπήρξε εκδήλωση θυελλωδών ανέμων συνοδεία ισχυρών βροχοπτώσεων και καταιγίδων σε περιοχές της χώρας. Ως αποτέλεσμα δημιουργήθηκαν αρκετά προβλήματα.