ΓΔ: 1392.62 0.84% Τζίρος: 117.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
keramews, ypourgeio paideias
Φωτο: Nikos Libertas / SOOC

Παράνομη και καταχρηστική η απεργία της ΑΔΕΔΥ για την αξιολόγηση

Επιβλήθηκε επίσης χρηματική ποινή ύψους 3.000 ευρώ για κάθε παράβαση. Υπενθυμίζεται ότι την αγωγή κατέθεσε το πρωί η υπ. Παιδείας Νίκη Κεραμέως και λόγω κατεπείγοντος εκδικάστηκε την ίδια μέρα.

Παράνομη έκρινε το Πρωτοδικείο την απεργία - αποχή της ΑΔΕΔΥ από την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου. Εκτός από τον παράνομο χαρακτήρα της απεργίας, που είχε διαπιστωθεί και με την προηγούμενη δικαστική απόφαση σχετικά με απεργία της ΔΟΕ/ΟΛΜΕ, αυτή τη φορά η απεργία κρίθηκε επιπλέον και καταχρηστική και άμεσα εκτελεστή η απόφαση.

Επιπλέον η απόφαση προβλέπει και χρηματική ποινή ύψους 3.000 ευρώ για κάθε παράβαση. Υπενθυμίζεται ότι την αγωγή κατέθεσε το πρωί η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως και λόγω κατεπείγοντος εκδικάστηκε την ίδια μέρα.

Η υπουργός ζήτησε να κηρυχθεί παράνομη η απεργία-αποχή κατά της αξιολόγησης καταγγέλλοντας ότι «πρόκειται για μεθόδευση», καθώς «γίνεται για τους ίδιους ακριβώς λόγους και με τα ίδια ακριβώς αιτήματα που προέβαλαν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις εκπαιδευτικών στη δική τους απεργία-αποχή που κρίθηκε παράνομη μόλις πριν 6 ημέρες», ενώ «τίθεται και το ζήτημα της εφαρμογής ή μη νόμου ψηφισμένου από τη Βουλή των Ελλήνων, δεδομένου ότι η ΑΔΕΔΥ απεργεί ακριβώς για αυτό, δηλ. για την κατάργηση των ψηφισμένων νομοθετικών διατάξεων για την αξιολόγηση εκπαιδευτικού έργου».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο gov.gr είναι διαθέσιμη η βεβαίωση Φοίτησης Μαθητή/Μαθήτριας

Οι ενδιαφερόμενοι κηδεμόνες και ενήλικοι μαθητές, μέσω μιας απλής και φιλικής διαδικασίας μπορούν να εκδώσουν ηλεκτρονικά τη βεβαίωση φοίτησης σε σχολείο της πρωτοβάθμιας ή της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
pierrakakis
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κ. Πιερρακάκης: Ίσα δικαιώματα στους αποφοίτους μη κρατικών Πανεπιστημίων

Ο υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι το δημόσιο πανεπιστήμιο παραμένει η ναυαρχίδα της κυβερνητικής πολιτικής ενώ απέκλεισε τη μόνιμη παράλληλη απασχόληση καθηγητών των δημόσιων πανεπιστημίων στα Μη Κρατικά.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας

Η διαφορετικότητα, είναι μια κανονικότητα στην καθημερινότητά μας, ανέφερε χαρακτηριστικά η η υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Δόμνα Μιχαηλίδου και εξήρε την πρωτοβουλία του πρύτανη για την υπογραφή της Χάρτας Διαφορετικότητας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δ. Μιχαηλίδου: Η αναπηρία αποτελεί κανονικότητα στην καθημερινότητά μας

Στα πέντε χρόνια λειτουργίας του, το πρόγραμμα που διοργανώνεται από τα Special Olympics Hellas συμβάλλει σημαντικά στην άρση των αποκλεισμών και την ένταξη των ατόμων με νοητική αναπηρία στην κοινωνία.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κ. Πιερρακάκης: Άμεσα στη Βουλή η ρύθμιση για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού δήλωσε πως το θέμα θα παρουσιαστεί στο υπουργικό συμβούλιο πριν το τέλος του έτους. Έρχεται η ψηφιακή ενισχυτική διδασκαλία στις αρχές του 2024.