ΓΔ: 1422.75 -0.14% Τζίρος: 84.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
synedrio-kathimerini

Ανοίγει η αυλαία για τα συνέδρια της «Καθημερινής» με κλιματική κρίση και ESG

Σε πρώτο πλάνο θα βρεθούν οι μεγάλες προκλήσεις, οι προσδοκίες, όπως και οι λύσεις των επιχειρήσεων και των ρυθμιστικών αρχών κατά την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Το 1st Athens ESG & Climate Crisis Summit με την υπογραφή της «Καθημερινής» έρχεται, στις 19 και 20 Οκτωβρίου 2021, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. 

Στο πρώτο συνέδριο των «Καθημερινή Summits», θα συμμετέχουν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Frans Timmermans, ενώ το «παρών» θα δώσουν ηγέτες, οι πρέσβεις των ΗΠΑ και της Γερμανίας, πρωταγωνιστές της αγοράς και policy makers, από τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. 

Σε πρώτο πλάνο θα βρεθούν οι μεγάλες προκλήσεις, οι προσδοκίες, όπως και οι λύσεις των επιχειρήσεων και των ρυθμιστικών αρχών κατά την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και την υιοθέτηση των περιβαλλοντικών, κοινωνικών και εταιρικής διακυβέρνησης κριτηρίων (ESG).

Την Τρίτη 19 Οκτωβρίου το απόγευμα, κατά την πρώτη ημέρα του συνεδρίου, το στίγμα του θα δώσει ο Todd Stern, ειδικός απεσταλμένος του Λευκού Οίκου και επικεφαλής της ομάδας διαπραγμάτευσης των ΗΠΑ στη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα. 

Κατά την ίδια ημέρα, ξεχωριστή σημασία θα έχει ο διάλογος του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και πρώην Επίτροπου για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων Χρήστου Στυλιανίδη με νέους μαθητές και φοιτητές. Οι νέοι θα μοιραστούν με τον υπουργό και το κοινό τους προβληματισμούς και την ανησυχία τους για την απειλή της κλιματικής κρίσης που βιώνει ο πλανήτης.

Επίσης, η γενική γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών ΥΠΕΝ Aλεξάνδρα Σδούκου, ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, ευρωβουλευτές και πολλοί άλλοι κορυφαίοι παράγοντες της πολιτικής και της οικονομίας θα θέσουν το πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης και της χρησιμότητας των κριτηρίων ESG. Η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, οι 17 στόχοι βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ και η θέση τους στο επιχειρείν, όπως και το νομοθετικό και ρυθμιστικό πλαίσιο των κριτηρίων ESG, θα τεθούν επί τάπητος. 

Την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου, από το πρωί στο επίκεντρο του 1st Athens ESG & Climate Crisis Summit θα βρεθεί η κλιματική κρίση και οι συνδεδεμένοι με αυτήν κίνδυνοι, που μονοπωλούν, συχνά, την πολιτική, κοινωνική και οικονομική ατζέντα. Στο διάλογο για τα ζητήματα αυτά θα συνεισφέρουν καταλυτικά ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής και ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας.

Ξεχωριστό ενδιαφέρον θα έχει η συζήτηση (fireside chat) του πρωθυπουργού με τον Jeffrey Sachs, τον παγκοσμίου φήμης καθηγητή Οικονομικών του πανεπιστημίου Columbia, συγγραφέα βιβλίων bestseller και ειδικό στη βιώσιμη ανάπτυξη. 

Στους επιβεβαιωμένους ομιλητές ανήκουν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ, ο πρέσβης της Γερμανίας στην Ελλάδα Ερνστ Ράιχελ, ο πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας δρ. Αθανάσιος Δαγούμας, η πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Βασιλική Λαζαράκου, η Διευθύντρια του Κέντρου Κλιματικής Αλλαγής και Βιωσιμότητας της ΤτΕ Θεοδώρα Αντωνακάκη, ο επιτελικός διευθυντής Λειτουργίας και Ανάπτυξης Αγορών στον όμιλο του Χρηματιστηρίου Αθηνών Μιχάλης Ανδρεάδης, η πρόεδρος του Δ.Σ. του CSR Hellas Μαρία Αλεξίου κ.ά.

Εξασφαλίστε τα εισιτήριά σας εδώ και παρακολουθήστε διαδικτυακά, στα Ελληνικά ή στα Αγγλικά, το 1st Athens ESG & Climate Crisis Summit. Με την υπογραφή της «Καθημερινής».
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Ο Πόρος θα γίνει το τρίτο «πράσινο» νησί της χώρας μας

Ο πρωθυπουργός ήταν ομιλιτής στην εκδήλωση «Unveiling the next GR – Eco Island», που διοργανώνονται από την ελληνική αντιπροσωπεία στο πλαίσιο της 28ης Διάσκεψης του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή στο Ντουμπάι.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεγάλο το περιβαλλοντικό κόστος της καθυστερημένης πράσινης μετάβασης

Σύμφωνα με έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας η μετάβαση στην πράσινη ενέργεια καθυστερεί σε πολλούς τομείς που εκπέμπουν μεγάλες ποσότητες CO2, ενώ απαιτείται μεγαλύτερη συνεργασία από τα κράτη στο θέμα αυτό.
energeia-reuma
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρχεται νέο τιμολόγιο ενέργειας για τις πολύτεκνες οικογένειες

Ο Κ. Μητσοτάκης σε συνάντηση με μέλη της ανώτατης συνομοσπονδίας πολυτέκνων Ελλάδος ενημέρωσε πως έχει ήδη δρομολογηθεί το νέο ειδικό τιμολόγιο και έχει στόχο να μειωθεί δραστικά το ενεργειακό κόστος των πολυτέκνων.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιστορικής σημασίας η απόφαση Μητσοτάκη για κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων

Η δέσμευση του πρωθυπουργού για κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων μέχρι το 2028 αποτελεί ιστορικής σημασίας απόφαση για την ενεργειακή πολιτική της χώρας σύμφωνα με το think tank «Green Tank»
mitsotakis_DETH
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα στο πλευρό της Σερβίας για την ευρωπαϊκή της προοπτική

Οι διμερείς σχέσεις, η συνεργασία στους τομείς της ενέργειας, των μεταφορών και η συμμετοχή της Ελλάδας στην ανάπτυξη των σερβικών υποδομών βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρχεται στη Θεσσαλονίκη το πρώτο βρώσιμο δάσος με 750 δέντρα

Σε αυτή την ξεχωριστή «πράσινη» εμπειρία μπορούν να συμμετέχουν και οι δημότες, στους οποίους την Κυριακή, 4 Φεβρουαρίου, θα παρουσιαστεί το πρώτο βρώσιμο δάσος που θα δημιουργηθεί στην περιοχή Στρεμπενιώτη.