ΓΔ: 905.04 -0.05% Τζίρος: 54.65 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
synedrio-kathimerini

Ανοίγει η αυλαία για τα συνέδρια της «Καθημερινής» με κλιματική κρίση και ESG

Σε πρώτο πλάνο θα βρεθούν οι μεγάλες προκλήσεις, οι προσδοκίες, όπως και οι λύσεις των επιχειρήσεων και των ρυθμιστικών αρχών κατά την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Το 1st Athens ESG & Climate Crisis Summit με την υπογραφή της «Καθημερινής» έρχεται, στις 19 και 20 Οκτωβρίου 2021, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. 

Στο πρώτο συνέδριο των «Καθημερινή Summits», θα συμμετέχουν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Frans Timmermans, ενώ το «παρών» θα δώσουν ηγέτες, οι πρέσβεις των ΗΠΑ και της Γερμανίας, πρωταγωνιστές της αγοράς και policy makers, από τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. 

Σε πρώτο πλάνο θα βρεθούν οι μεγάλες προκλήσεις, οι προσδοκίες, όπως και οι λύσεις των επιχειρήσεων και των ρυθμιστικών αρχών κατά την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και την υιοθέτηση των περιβαλλοντικών, κοινωνικών και εταιρικής διακυβέρνησης κριτηρίων (ESG).

Την Τρίτη 19 Οκτωβρίου το απόγευμα, κατά την πρώτη ημέρα του συνεδρίου, το στίγμα του θα δώσει ο Todd Stern, ειδικός απεσταλμένος του Λευκού Οίκου και επικεφαλής της ομάδας διαπραγμάτευσης των ΗΠΑ στη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα. 

Κατά την ίδια ημέρα, ξεχωριστή σημασία θα έχει ο διάλογος του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και πρώην Επίτροπου για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων Χρήστου Στυλιανίδη με νέους μαθητές και φοιτητές. Οι νέοι θα μοιραστούν με τον υπουργό και το κοινό τους προβληματισμούς και την ανησυχία τους για την απειλή της κλιματικής κρίσης που βιώνει ο πλανήτης.

Επίσης, η γενική γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών ΥΠΕΝ Aλεξάνδρα Σδούκου, ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, ευρωβουλευτές και πολλοί άλλοι κορυφαίοι παράγοντες της πολιτικής και της οικονομίας θα θέσουν το πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης και της χρησιμότητας των κριτηρίων ESG. Η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, οι 17 στόχοι βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ και η θέση τους στο επιχειρείν, όπως και το νομοθετικό και ρυθμιστικό πλαίσιο των κριτηρίων ESG, θα τεθούν επί τάπητος. 

Την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου, από το πρωί στο επίκεντρο του 1st Athens ESG & Climate Crisis Summit θα βρεθεί η κλιματική κρίση και οι συνδεδεμένοι με αυτήν κίνδυνοι, που μονοπωλούν, συχνά, την πολιτική, κοινωνική και οικονομική ατζέντα. Στο διάλογο για τα ζητήματα αυτά θα συνεισφέρουν καταλυτικά ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής και ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας.

Ξεχωριστό ενδιαφέρον θα έχει η συζήτηση (fireside chat) του πρωθυπουργού με τον Jeffrey Sachs, τον παγκοσμίου φήμης καθηγητή Οικονομικών του πανεπιστημίου Columbia, συγγραφέα βιβλίων bestseller και ειδικό στη βιώσιμη ανάπτυξη. 

Στους επιβεβαιωμένους ομιλητές ανήκουν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ, ο πρέσβης της Γερμανίας στην Ελλάδα Ερνστ Ράιχελ, ο πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας δρ. Αθανάσιος Δαγούμας, η πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Βασιλική Λαζαράκου, η Διευθύντρια του Κέντρου Κλιματικής Αλλαγής και Βιωσιμότητας της ΤτΕ Θεοδώρα Αντωνακάκη, ο επιτελικός διευθυντής Λειτουργίας και Ανάπτυξης Αγορών στον όμιλο του Χρηματιστηρίου Αθηνών Μιχάλης Ανδρεάδης, η πρόεδρος του Δ.Σ. του CSR Hellas Μαρία Αλεξίου κ.ά.

Εξασφαλίστε τα εισιτήριά σας εδώ και παρακολουθήστε διαδικτυακά, στα Ελληνικά ή στα Αγγλικά, το 1st Athens ESG & Climate Crisis Summit. Με την υπογραφή της «Καθημερινής».
 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιστορικής σημασίας η απόφαση Μητσοτάκη για κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων

Η δέσμευση του πρωθυπουργού για κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων μέχρι το 2028 αποτελεί ιστορικής σημασίας απόφαση για την ενεργειακή πολιτική της χώρας σύμφωνα με το think tank «Green Tank»
Mitsotakis-ΔΕΘ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η Τουρκία να διαλέξει μεταξύ συνεργασίας ή προκλητικότητας

Ο πρωθυπουργός τόνισε: «Nομίζω ότι η Τουρκία γνωρίζει τις επιπτώσεις από την συνεχιζόμενη προκλητικότητα. Η Ελλάδα έχει αποδείξει πως είναι μία δύναμη νομιμότητας στην Ανατολική Μεσόγειο».
Kyriakos Mitsotakis, Kyvernisi
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Θα στηρίζουμε πολίτες και ΜμΕ κατά την ενεργειακή κρίση

«Θα εξακολουθούμε να παρεμβαίνουμε στην αγορά ενέργειας έτσι ώστε να στηρίζουμε το ελληνικό νοικοκυριό αλλά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις για όσο καιρό διαρκεί αυτή η ενεργειακή κρίση», τόνισε ο πρωθυπουργός.