ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Bodossaki.gr

Συνολικά 180 ωφελούμενοι από τα δύο μεταπτυχιακά προγράμματα του TAP

Στους 180 ανέρχονται οι ωφελούμενοι από τα δύο μεταπτυχιακά προγράμματα του ΤΑP και το πρόγραμμα εκπαίδευσης και κατάρτισης στον τομέα της Ενέργειας.

Ο αγωγός TAP στηρίζει την εκπαίδευση, επενδύοντας σε δύο μεταπτυχιακά προγράμματα και ένα καινοτόμο πρόγραμμα εκπαίδευσης-κατάρτισης στον τομέα της Ενέργειας

Οι ωφελούμενοι φοιτητές από τα προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών ανέρχονται, μέχρι σήμερα, σε συνολικά 180 άτομα. Αυτό έκανε γνωστό η Τζένη Λαζάρου, Διαχειρίστρια Προγραμμάτων και Δωρεών του Ιδρύματος Μποδοσάκη, και υπεύθυνη για τη διαχείριση των δωρεών στα δύο συγκεκριμένα ΠΜΣ.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία για το M.Sc. MOGMAT:

1ος κύκλος, 2015-2017 - 49 φοιτητές

2ος κύκλος, 2016-2018 - 22 φοιτητές

3ος κύκλος, 2017-2019 - 35 φοιτητές

4ος κύκλος (σε εξέλιξη) 2018-2020 - 31 φοιτητές

Όπως λέει η κα. Λαζάρου, η χρηματοδότηση διδάκτρων του ΤΑΡ ξεκινά μεν από το 50%, ωστόσο σε αρκετές περιπτώσεις το ξεπερνά.

Σε ό,τι αφορά το ΠΜΣ «Τεχνολογίες Διαχείρισης», τα μέχρι στιγμής δεδομένα έχουν ως εξής:

1ος κύκλος, 2016-2017 - 21 φοιτητές

2ος κύκλος, 2017-2019 - 22 φοιτητές

Στο πρόγραμμα αυτό η χρηματοδότηση έχει φτάσει στην κάλυψη έως των 2/3 των διδάκτρων, ενώ σε άλλες περιπτώσεις καλύπτει το συνολικό κόστος των διδάκτρων.

«Η συνεργασία μας με τον αγωγό TAP σε αυτά τα υψηλών προδιαγραφών προγράμματα είναι πάρα πολύ σημαντική, γιατί βαδίζει στο όραμα του ιδρυτή μας, Πρόδρομου 'Μποδοσάκη' Αθανασιάδη. Το όραμα, δηλαδή, για μία κοινωνία ίσων ευκαιριών», σχολιάζει η κα. Λαζάρου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ηλεκτρικό ρεύμα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προτάσεις επανασχεδιασμού «καθαρών» λογαριασμών ενέργειας από την ΕΚΠΟΙΖΩ

Η ΕΚΠΟΙΖΩ έχει αναδείξει το πρόβλημα των πολύπλοκων, αδιαφανών, μη κατανοητών, όπως και άσχετων χρεώσεων στους λογαριασμούς ρεύματος, με δράσεις και παρεμβάσεις στα αρμόδια υπουργεία και στις αρμόδιες αρχές.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεγάλο το περιβαλλοντικό κόστος της καθυστερημένης πράσινης μετάβασης

Σύμφωνα με έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας η μετάβαση στην πράσινη ενέργεια καθυστερεί σε πολλούς τομείς που εκπέμπουν μεγάλες ποσότητες CO2, ενώ απαιτείται μεγαλύτερη συνεργασία από τα κράτη στο θέμα αυτό.
Fotia, Pirkagia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χωρίς ρεύμα η Σαμοθράκη λόγω των πυρκαγιών στην Αλεξανδρούπολη

Όπως αναφέρει ο ΔΕΔΔΗΕ, η πυρκαγιά προκάλεσε ανεπανόρθωτες ζημιές στις δύο βασικές γραμμές Μέσης Τάσης του ηπειρωτικού δικτύου που τροφοδοτούν τις δύο υποβρύχιες γραμμές που ηλεκτροδοτούν το νησί.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Τρέχει» η ανάπτυξη του δικτύου φυσικού αερίου στη Φλώρινα

Στα τέλη του 2023 θα ενεργοποιηθούν οι πρώτες συνδέσεις καταναλωτών στο δίκτυο διανομής φυσικού αερίου που θα τροφοδοτείται αρχικά από μονάδα Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου. Στα 17,78 εκατ. ευρώ το ύψος της επένδυσης.