ΓΔ: 2681.64 1.58% Τζίρος: 196.51 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:57:36
Φώτο: Bodossaki.gr

Συνολικά 180 ωφελούμενοι από τα δύο μεταπτυχιακά προγράμματα του TAP

Στους 180 ανέρχονται οι ωφελούμενοι από τα δύο μεταπτυχιακά προγράμματα του ΤΑP και το πρόγραμμα εκπαίδευσης και κατάρτισης στον τομέα της Ενέργειας.

Ο αγωγός TAP στηρίζει την εκπαίδευση, επενδύοντας σε δύο μεταπτυχιακά προγράμματα και ένα καινοτόμο πρόγραμμα εκπαίδευσης-κατάρτισης στον τομέα της Ενέργειας

Οι ωφελούμενοι φοιτητές από τα προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών ανέρχονται, μέχρι σήμερα, σε συνολικά 180 άτομα. Αυτό έκανε γνωστό η Τζένη Λαζάρου, Διαχειρίστρια Προγραμμάτων και Δωρεών του Ιδρύματος Μποδοσάκη, και υπεύθυνη για τη διαχείριση των δωρεών στα δύο συγκεκριμένα ΠΜΣ.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία για το M.Sc. MOGMAT:

1ος κύκλος, 2015-2017 - 49 φοιτητές

2ος κύκλος, 2016-2018 - 22 φοιτητές

3ος κύκλος, 2017-2019 - 35 φοιτητές

4ος κύκλος (σε εξέλιξη) 2018-2020 - 31 φοιτητές

Όπως λέει η κα. Λαζάρου, η χρηματοδότηση διδάκτρων του ΤΑΡ ξεκινά μεν από το 50%, ωστόσο σε αρκετές περιπτώσεις το ξεπερνά.

Σε ό,τι αφορά το ΠΜΣ «Τεχνολογίες Διαχείρισης», τα μέχρι στιγμής δεδομένα έχουν ως εξής:

1ος κύκλος, 2016-2017 - 21 φοιτητές

2ος κύκλος, 2017-2019 - 22 φοιτητές

Στο πρόγραμμα αυτό η χρηματοδότηση έχει φτάσει στην κάλυψη έως των 2/3 των διδάκτρων, ενώ σε άλλες περιπτώσεις καλύπτει το συνολικό κόστος των διδάκτρων.

«Η συνεργασία μας με τον αγωγό TAP σε αυτά τα υψηλών προδιαγραφών προγράμματα είναι πάρα πολύ σημαντική, γιατί βαδίζει στο όραμα του ιδρυτή μας, Πρόδρομου 'Μποδοσάκη' Αθανασιάδη. Το όραμα, δηλαδή, για μία κοινωνία ίσων ευκαιριών», σχολιάζει η κα. Λαζάρου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σταύρος Παπασταύρου ομιλία Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση υπουργών ενέργειας: Τα Βαλκάνια ενεργειακός κόμβος Ευρώπης

Στο Βελιγράδι έγινε η 2η τετραμερής υπουργική συνάντηση για τη διασυνδεσιμότητα ενέργειας στη ΝΑ Ευρώπη. Επισημάνθηκε η ανάγκη περιφερειακής συνεργασίας και υλοποίησης κάθετων διαδρόμων φυσικού αερίου. Επόμενη συνάντηση στη Σόφια.
Αλεξάνδρα Σδούκου πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σδούκου: Η εμπιστοσύνη των πολιτών κερδίζεται καθημερινά, 1 δισ. για ενέργεια

Η Αλεξάνδρα Σδούκου μίλησε για την ενεργειακή κρίση και τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, σχολιάζοντας και τις προτάσεις της αντιπολίτευσης, ενώ αναφέρθηκε στη σημασία ενότητας στη Νέα Δημοκρατία με αφορμή τα 52 χρόνια του κόμματος.
Σταύρος Παπασταύρου ομιλία Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ενεργειακός διάδρομος στα Βαλκάνια επεκτείνεται και σε πετρελαιοειδή

Στη 2η Τετραμερή Υπουργική Συνάντηση στο Βελιγράδι, συζητήθηκε η ανάπτυξη ενεργειακού διαδρόμου πετρελαιοειδών και φυσικού αερίου από την Ελλάδα με συμμετοχή Σερβίας και Βόρειας Μακεδονίας, με έμφαση στη διασύνδεση και τα έργα αγωγών.
Χάρης Θεοχάρης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χ. Θεοχάρης στην Τζακάρτα: Στο επίκεντρο οι επενδύσεις και η πράσινη οικονομία

Σημαντικοί τομείς όπως εμπόριο, επενδύσεις και πράσινη οικονομία θα συζητηθούν στη Μικτή Επιτροπή Ελλάδας-Ινδονησίας 12-14 Οκτωβρίου στην Τζακάρτα, με στόχο νέες συνεργασίες και αύξηση εξαγωγών.