ΓΔ: 2698.76 0.13% Τζίρος: 423.20 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:35:04
Παιδιά σε σχολείο
Φωτο: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Τα μέτρα που ισχύουν από τη Δευτέρα σε σχολεία και πανεπιστήμια

Σύμφωνα με το ΦΕΚ, συνεχίζεται η δια ζώσης εκπαιδευτική λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης.

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η απόφαση για τα «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας, για το διάστημα από τη Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 06:00 έως και τη Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 06:00».

Σύμφωνα με το ΦΕΚ, συνεχίζεται η δια ζώσης εκπαιδευτική λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης (νηπιαγωγείων, δημοτικών, ολοήμερων σχολείων, γυμνασίων και λυκείων γενικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης) με τα μέτρα που ήδη ισχύουν.

Η διεξαγωγή κάθε μορφής εκπαιδευτικής διαδικασίας στο πλαίσιο προγραμμάτων α΄, β΄ και γ΄ κύκλου σπουδών των Α.Ε.Ι., όπως η διδασκαλία μαθημάτων (υποχρεωτικών, υποχρεωτικής επιλογής ή ελεύθερης επιλογής), η διενέργεια σεμιναρίων, η αυτοτελής διδασκαλία μαθημάτων εμβάθυνσης σε μικρές ομάδες φοιτητών, οι εργαστηριακές ασκήσεις, οι κλινικές ασκήσεις και η πρακτική εξάσκηση φοιτητών πραγματοποιούνται υποχρεωτικά δια ζώσης και σύμφωνα με τα μέτρα πρόληψης του κορονοϊού που ήδη ισχύουν.

Παρόμοια, με φυσική παρουσία των εκπαιδευόμενων/καταρτιζόμενων και των εκπαιδευτών και τα έως τώρα ισχύοντα μέτρα προστασίας θα λειτουργούν οι δομές εντός των Καταστημάτων Κράτησης, τα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ), τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.), τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.)

Επίσης, εξακολουθεί να ισχύει η διά ζώσης λειτουργία των φροντιστηρίων και των κέντρων ξένων γλωσσών σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας.

Συγκεκριμένα, για τη συμμετοχή στο μάθημα, οι μαθητές/τριες, υποψήφιοι/ες και οι εκπαιδευτικοί των φροντιστηρίων/κέντρων ξένων γλωσσών που δεν προσκομίζουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης εντός του τελευταίου εξαμήνου, επιδεικνύουν στον υπεύθυνο του φροντιστηρίου/κέντρου ξένων γλωσσών, οι μεν μαθητές/τριες και υποψήφιοι/ες βεβαίωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) που διενεργείται δύο (2) φορές την εβδομάδα, οι δε εκπαιδευτικοί βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου (rapid test ή PCR) που διενεργείται δύο (2) φορές την εβδομάδα με δαπάνη τους. Για το λοιπό προσωπικό των φροντιστηρίων/κέντρων ξένων γλωσσών που δεν προσκομίζουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης εντός του τελευταίου εξαμήνου εφαρμόζεται αντιστοίχως ό,τι κάθε φορά ισχύει στον ιδιωτικό τομέα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παλιές δερματόδετες ιστορικές εκδόσεις
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το ντοκιμαντέρ «Τάναϊς» παρουσιάζεται σε σχολεία της Γερμανίας

Το ντοκιμαντέρ «Τάναϊς: Στην Αγκαλιά της Αβύσσου» θα προβληθεί σε μαθητές Λυκείου στη Θουριγγία Γερμανίας, με τη σκηνοθέτιδα παρούσα, μεταφέροντας ιστορίες θυμάτων του 1944 και θέτοντας ερωτήματα για μνήμη και ειρήνη.
τραπεζικοί
ESG

Τράπεζες: Δωρεά 560 εκατ. για σχολεία και πανεπιστήμια

Οι τέσσερις μεγάλες ελληνικές τράπεζες διαθέτουν συνολικά 560 εκατ. ευρώ για την ανακαίνιση σχολικών και πανεπιστημιακών υποδομών. Μέσω του προγράμματος «Μαριέττα Γιαννάκου» έχουν ήδη ανακαινιστεί 670 σχολεία.
Άδειο σχολικό θρανίο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Αγιασμός στα σχολεία, επίσκεψη Παπαϊωάννου στην Ξηροκρήνη

Ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά για 220.000 μαθητές σε 2.400 σχολεία Κεντρικής Μακεδονίας. Παρουσία υφυπουργού Παιδείας τελέστηκε αγιασμός στα Ωνάσεια Σχολεία, με έμφαση σε εκσυγχρονισμένες υποδομές και διευρυμένες μαθησιακές ευκαιρίες.
Κυριάκος Μητσοτάκης σε τάξη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον αγιασμό του 2ου Δημοτικού Άνω Λιοσίων

Ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε το 2ο Δημοτικό Άνω Λιοσίων για τον αγιασμό, ξεναγήθηκε στους ανακαινισμένους χώρους και ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.
Κτήριο UNESCO πινακίδα
ΔΙΕΘΝΗ

Unesco: 33% περισσότερες επιθέσεις σε σχολεία παγκοσμίως το 2025

Η Unesco ανακοίνωσε αύξηση 33% στις επιθέσεις κατά σχολείων το 2025, με 1.680 περιστατικά παγκοσμίως. Καλεί για ενίσχυση της προστασίας της εκπαίδευσης και σεβασμό του διεθνούς δικαίου από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές.