ΓΔ: 2698.76 0.13% Τζίρος: 423.20 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:35:04
Κυριάκος Πιερρακάκης ομιλία
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης μιλά σε εκδήλωση, αναδεικνύοντας τα κύρια σημεία πολιτικής του.

Πιερρακάκης: Σχεδιάζουμε προγράμματα επανεκπαίδευσης για ψηφιακές δεξιοτήτες

«Θέλουμε να αξιοποιήσουμε τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης και να σχεδιαστούν προγράμματα επανεκπαίδευσης σχετικά με ψηφιακές δεξιότητες που να αφορούν συγκεκριμένες μερίδες του πληθυσμού», δήλωσε ο υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Τον σημαντικό ρόλο επανεκπαίδευσης και επαναμόρφωσης των πολιτών όλων των ηλικιακών ομάδων όσον αφορά στις ψηφιακές δεξιότητες, τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, στο πλαίσιο της ομιλίας του στο The Fortune Greece CEO initiative forum που πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, σχετικά με το πώς η «ηθική» και συνετή χρήση της τεχνολογίας, μπορεί να μετασχηματιστεί σε μια ενοποιητική, δίκαιη δύναμη στις επιχειρήσεις και την κοινωνία.

«Για εμάς, μεγάλη πρόκληση είναι πώς εξοικειώνουμε το σύνολο του πληθυσμού με τις νέες υπηρεσίες. Θέλουμε να αξιοποιήσουμε τα κονδύλια του ταμείου Ανάκαμψης και να σχεδιαστούν κάποια προγράμματα επανεκπαίδευσης σχετικά με ψηφιακές δεξιότητες που να αφορούν συγκεκριμένες μερίδες του πληθυσμού με στοχευμένο τρόπο».

Ο υπουργός επεσήμανε ότι η στρατηγική του υπουργείου είναι πολιτοκεντρική, όπως συνέβη και στον σχεδιασμό του συστήματος εμβολιασμού. «Σχεδιάστηκε όλη η διαδικασία του εμβολιασμού ως προς την συστημική της διάσταση με τρόπο πολιτοκεντρικό, δηλαδή με τον πολίτη στο επίκεντρο της διαδικασίας». Σε αυτό συνηγορεί και η επιλογή εφαρμογής της τεχνολογίας του sms, καθώς όπως επεσήμανε «ασχολήθηκαμε με το service, σκεπτόμενοι πώς μπορεί ένας πολίτης να πάρει την καλύτερη υπηρεσία για τον εαυτό του. Το sms εκ των πραγμάτων είναι αυτό με το οποίο οι περισσότεροι είναι εξοικειωμένοι και έχει μια αμεσότητα. Έχουν μπει στον εμβολιασμό, στην αύλη συνταγογράφηση. Σχεδιάσαμε την υπηρεσία ανάποδα με βάση την ανάγκη του πολίτη».

Δεν παρέλειψε να αναφέρει πως το gov.gr είναι ένα και μόνο σημείο εξυπηρέτησης του πολίτη με 1.300 υπηρεσίες που διατίθενται ψηφιακά και τόνισε ότι θα προστεθούν και νέες υπηρεσίες όπως οι ψηφιακές υπογραφές σε συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες, οι μεταβιβάσεις ακινήτων, οι μεταβιβάσεις αυτοκινήτων, η ανανέωση διπλωμάτων οδήγησης και αδειών κυκλοφορίας, η ίδρυση μιας ατομικής επιχείρησης, η χρήση εργαλείων τηλειατρικής, προληπτικής ιατρικής. «Σχεδιάζουμε πολλά έργα, ήδη σε λίγες εβδομάδες από τώρα θα ανακοινώσουμε την εθνική στρατηγική για την τεχνητή νοημοσύνη, θεμελιώνουμε την διαλειτουργικότητα και τις μεγάλες βάσεις δεδομένων».

Υπογράμμισε ότι αυτήν την φορά η Ελλάδα δεν θα είναι παρατηρητής μιας εξέλιξης. «Είμαστε αισιόδοξοι, γιατί πραγματικά υπάρχει η αναγκαία πρώτη ύλη για να μπορέσουμε να πετύχουμε όλα αυτά τα οποία μπορούμε. Βήμα-βήμα, πλατφόρμα-πλατφόρμα, εφαρμογή-εφαρμογή, λύση-λύση, κάθε μέρα το ελληνικό Δημόσιο πετυχαίνει και θα συνεχίσει να πετυχαίνει».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ψηφιακή πλατφόρμα πληκτρολόγιο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Από Οκτώβριο διαθέσιμο το «myKataggelies» με νέα ψηφιακά εργαλεία

Από τον Οκτώβριο λειτουργεί η πλατφόρμα «myKataggelies», διευκολύνοντας ηλεκτρονικές καταγγελίες καταναλωτών. Παράλληλα, ο ελεγκτικός μηχανισμός ενισχύεται τεχνολογικά, ενώ το «PosoKanei» αναβαθμίζεται με νέες δυνατότητες το Νοέμβριο.
Δημήτρης Παπαστεργίου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Παπαστεργίου με γραμματείς 7 Αποκεντρωμένων στη 90ή ΔΕΘ

Στη ΔΕΘ παρουσιάστηκε η νέα κοινή ιστοσελίδα των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, με στόχο την αναβάθμισή της σε διαδραστική ψηφιακή πύλη για πολίτες και επιχειρήσεις, με στήριξη του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
Δημήτρης Παπαστεργίου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ. Παπαστεργίου: Προστασία παιδιών στο διαδίκτυο σε ευρωπαϊκό επίπεδο

Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου δήλωσε πως η προστασία των ανηλίκων στο διαδίκτυο αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση και παρουσίασε σχετικές πρωτοβουλίες στη ΔΕΘ, επισημαίνοντας τον ρόλο των πλατφορμών.