ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:19:43 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Ambrosia: Γαστρονομική Έκθεση ελληνικών - κυπριακών προϊόντων στη Βαρκελώνη

Η AMBROΣIA θα πραγματοποιηθεί στη Βαρκελώνη στις 11 Δεκεμβρίου, από τις 12.00 έως τις  21.00, στο ξενοδοχείο Chic and Basic Velvet στο κέντρο της Βαρκελώνης.

Για δεύτερη χρονιά θα πραγματοποιηθεί η γαστρονομική έκθεση στη Ισπανία που αφορά αποκλειστικά προϊόντα από την Ελλάδα και την Κύπρο.

Πρόκειται για μία έκθεση που «αποτελεί πλέον την ιδανικότερη βιτρίνα για την παρουσίαση παραδοσιακών και πρωτότυπων γευστικών προϊόντων προερχομένων από τις δύο χώρες», όπως τονίζουν οι διοργανωτές της.

Η AMBROΣIA θα πραγματοποιηθεί στη Βαρκελώνη στις 11 Δεκεμβρίου, από τις 12.00 έως τις  21.00, στο ξενοδοχείο Chic and Basic Velvet στο κέντρο της Βαρκελώνης, προσφέροντας στο τοπικό κοινό μια μοναδική ευκαιρία να γευτεί τα ελληνικά και κυπριακά εδέσματα.

 

Διοργανωτής της AMBROΣIA είναι η εταιρεία OKTANA-Casa de Cultura και η έκθεση υλοποιείται σε συνεργασία με την Agora-Grecat. Στην έκθεση συμμετέχουν παραγωγοί και διανομείς τυριών, ποτών, μπαχαρικών, βιολογικών βοτάνων, παραδοσιακών γλυκών και φαγητών. Για την ελληνική μυθολογία, η «ἀμβροσία» είναι το φαγητό ή το ποτό των θεών και σημαίνει κυριολεκτικά «αθανασία». Με την έκθεση αυτή, οι διοργανωτές καλούν το κοινό να προσεγγίσει την αθανασία του ελληνικού πολιτισμού μέσα από τις γεύσεις της κουζίνας του.

Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν περισσότερες πληροφορίες για την ελληνική και κυπριακή παραδοσιακή κουζίνα, να απολαύσουν παραδοσιακούς μεζέδες και ποτά, να ακούσουν ζωντανή μουσική από το ελληνικό συγκρότημα Τριο Φετα και να συμμετάσχουν σε πολυάριθμες κληρώσεις, σε μια εκδήλωση με φιλική και χαλαρή ατμόσφαιρα, όπου επισκέπτες διαφόρων εθνικοτήτων νιώθουν ότι αποτελούν μέρος μιας ευχάριστης παρέας, ενώ παράλληλα οι επαγγελματίες μπορούν να κλείσουν συμφωνίες για την εισαγωγή και διανομή των προϊόντων στη χώρα.

 

Η AMBROΣIA χαίρει υποστήριξης από τις Πρεσβείες της Κύπρου και της Ελλάδας στη Μαδρίτη, από το Ελληνο-Ισπανικό Εμπορικό Επιμελητήριο της Μαδριτης, του Ισπανο-Ελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανανεώθηκε η συνεργασία του ΕΦΕΤ με το υπ. Υγείας της Κύπρου

Με την υπογραφή του νέου πρωτοκόλλου συνεργασίας αναμένεται να επιτευχθεί περαιτέρω εξοικονόμηση πόρων μέσω της αξιοποίησης τεχνογνωσίας στους τομείς της αξιολόγησης της επικινδυνότητας χημικών και βιολογικών κινδύνων στα τρόφιμα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προαναγγέλθηκε η ίδρυση Παρατηρητηρίου Δικαιοσύνης στην Ελλάδα

Σκοπός του νέου, ανεξάρτητου, φορέα, ο οποίος θα λειτουργεί έξω από κάθε μορφής πολιτικές επιρροές, είναι η παρατήρηση, ανάλυση και καταγραφή, με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο, της απονομής της Δικαιοσύνης.
businessdaily-Thalassina-Sarakosti
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μειωμένες κατά 1-2 ευρώ οι τιμές στα θαλασσινά για την Καθαρά Δευτέρα

Ο πρόεδρος της Ιχθυαγοράς Βαρβακείου, Β. Σίμος τόνισε «θα φτιάξουμε το καλάθι της Σαρακοστής, αλλά έτσι κι αλλιώς υπάρχει καλάθι 6-7 προϊόντων με θαλασσινά που έχουν μείωση της τάξης 1-2 ευρώ».
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δ. Μιχαηλίδου: Επενδύουμε στις δεξιότητες των συμπολιτών μας

Αυτό περιλαμβάνει, ανέφερε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, δύο σημεία: την ενίσχυση ενός κλίματος που ενθαρρύνει την ανάληψη ρίσκου, την υποστήριξη των startups και τη διασφάλιση ισότιμης πρόσβασης σε ευκαιρίες για όλους.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην εξεταστική επιτροπή η δικογραφία για το δυστύχημα των Τεμπών

Τα μέλη της επιτροπής αναμένεται να λάβουν γνώση του περιεχομένου της δικογραφίας από αύριο προκειμένου να αξιολογήσουν τα στοιχεία και να κρίνουν αν και ποιο μέρος αυτών θα περιλάβουν στο υπό σύνταξη πόρισμα τους.