ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:19:43 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Alpha Bank
Πηγή: Alpha Bank

Πολιτικές προστασίας έναντι παρενόχλησης ζητούν οι εργαζόμενοι της Alpha

Την ενσωμάτωση στην Επιχειρησιακή Σύμβαση πολιτικών προστασίας των εργαζομένων από φαινόμενα εργασιακής παρενόχλησης ζητά ο Σύλλογος Προσωπικού.

Την θωράκιση της ειδικής επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης και για την αντιμετώπιση φαινομένων εργασιακού εκφοβισμού και παρενόχλησης, ζητά ο Σύλλογος Προσωπικού Alpha Bank.. 

 Όπως αναφέρει ο Σύλλογος στην σχετική του ανακοίνωση «ο εργασιακός εκφοβισμός, η σεξουαλική παρενόχληση, η βία, οι απειλές και ο διαχωρισμός που επηρεάζει δυσανάλογα άτομα συγκεκριμένου φύλου πρέπει να λάβει οριστικά τέλος με την εφαρμογή κανονισμών και υιοθέτηση μηχανισμών που θα εξαλείψουν τέτοια φαινόμενα. Απαράδεκτες μορφές συμπεριφοράς, πρακτικές, απειλές και παρενόχληση οδηγούν σε σωματική, ψυχολογική, σεξουαλική και οικονομική βλάβη».

Παράλληλα σημειώνεται στην ανακοίνωση ότι «ο Σύλλογος Προσωπικού Alpha Bank σηκώνει πρώτος τη σημαία για την εξάλειψη τέτοιων φαινομένων».
 
Και η ανακοίνωση συνεχίζει «για το σκοπό αυτό σήμερα αποστείλαμε στη Διοίκηση της Alpha Bank πρόσκληση για έναρξη διαπραγματεύσεων με σκοπό την κατάρτιση πολιτικών (πλατφόρμες, καταγγελίες, επιπτώσεις κ.λπ.) και την υπογραφή Επιχειρησιακής Σύμβασης που θα εξαφανίσει τέτοια νοσηρά φαινόμενα (Ν. 4808/2021 άρθρο 11)». 

Τέλος σημειώνεται ότι κατά τις διαπραγματεύσεις ο Σύλλογος με το Νομικό του επιτελείο θα καταθέσει σχέδιο πολιτικής στο χώρο της Alpha Bank με ειδικές προβλέψεις για πειθαρχικά παραπτώματα, διαδικασίες, ποινές για περιστατικά εκφοβισμού, βίας και παρενόχλησης της εργασίας με πρόβλεψη να αποτελούν υποχρεωτικό περιεχόμενο του κανονισμού εργασίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

B. Ψάλτης: Ο Κωστόπουλος ήταν o μεγαλύτερος τραπεζίτης της μεταπολίτευσης

«Δεν δίστασε ποτέ να πάρει θέση, ακόμα και με προσωπικό κόστος, προκειμένου να ληφθεί η κατάλληλη απόφαση τη σωστή στιγμή» ήταν τα λόγια του διευθύνοντος συμβούλου, Βασίλη Ψάλτη για τον εκλιπόντα.
Giannis Kostopoulos
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απεβίωσε σε ηλικία 83 ετών ο τραπεζίτης Γιάννης Κωστόπουλος

Ο Γιάννης Κωστόπουλος υπήρξε ο σημαντικότερος τραπεζίτης της μεταπολιτευτικής περιόδου. Διοίκησε από το 1973 την Τράπεζα Επαγγελματικής Πίστεως, μετέπειτα Alpha Bank, διατηρώντας ενεργό ρόλο έως το 2014.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο πλευρό των Γιατρών του Κόσμου η Alpha Bank ενάντια στον κορονοϊό

Η Alpha Bank στηρίζει το έργο των Γιατρών του Κόσμου που αναλαμβάνουν δράση και παρέχουν βοήθεια στους ευάλωτους συμπολίτες μας ηλικίας άνω των 60 ετών που είναι μόνοι τους και χωρίς εισοδήματα.