ΓΔ: 1392.62 0.84% Τζίρος: 117.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Νέα προκήρυξη απεργίας για 23-24 Δεκεμβρίου στον ΕΦΚΑ από την ΑΔΕΔΥ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει το γεγονός πως η απεργία κρίθηκε παράνομη. Να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι στις θέσεις τους ζητά ο υπουργός Εργασίας Κ. Χατζηδάκης.

Παρά την απόφαση Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών σύμφωνα με την οποία η απεργία των ομοσπονδιών ΠΟΣΕ-ΕΦΚΑ και ΠΟΠΟΚΠ-ΕΦΚΑ για τις 23-24 Δεκεμβρίου ήταν παράνομη, η ΑΔΕΔΥ κήρυξε νέα 24ωρη απεργία στον ΕΦΚΑ.

Σημειώνουμε πως μετά την δικαστική απόφαση η διοίκηση του ΕΦΚΑ κάλεσε τους εργαζομένους να προσέλθουν κανονικά στην υπηρεσία τους, ενώ ο υπουργός Εργασίας Κ. Χατζηδάκης με ανάρτηση του στο Twitter ανέφερε πως «δεν πρέπει να ξεχνάμε ούτε στιγμή ότι ο ΕΦΚΑ ασκεί κοινωνική πολιτική και πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες. Κι όχι οι πολίτες τον ΕΦΚΑ».

Με ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ) καταγγέλλει «τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και της Διοίκησης του ΕΦΚΑ προκειμένου να στήσουν απεργοσπαστικό μηχανισμό και εκβιάζοντας, απειλώντας και διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα, να εξαναγκάσουν τους εργαζόμενους στον ΕΦΚΑ να εργαστούν ενόσω συμμετείχαν σε μία καθ’ όλα νόμιμη απεργία της ΑΔΕΔΥ» και κάνει λόγο για «τρομοκρατία που ασκήθηκε κατά των απεργών και την οποία αγνόησαν οι συνάδελφοι στο σύνολό τους».

Σύμφωνα με την ΠΟΠΟΚΠ «είχε προηγηθεί η δικαστική προσφυγή της Διοίκησης του ΕΦΚΑ κατά της απεργίας μας, ωστόσο, παρά τα όσα επιχειρήθηκαν και ειπώθηκαν, η απεργία όχι μόνο πραγματοποιήθηκε, αλλά ήταν μαζικότατη. Το ίδιο ίσχυσε τόσο για το κεντρικό συλλαλητήριο στην Αθήνα όσο και για τις κατά τόπους συγκεντρώσεις στην Περιφέρεια».

Η ΠΟΠΟΚΠ τονίζει πως «δεδομένου ότι η αυριανή απεργία της Ομοσπονδίας μας κρίθηκε παράνομη και καταχρηστική από το αρμόδιο δικαστήριο για τυπικούς λόγους, η ΠΟΠΟΚΠ υπέβαλε αίτημα προς την Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ για προκήρυξη νέας 24ωρης απεργίας στον χώρο του ΕΦΚΑ αύριο Παρασκευή 24/12. Ζητήσαμε εγγράφως και από την ΠΟΣΕ ΙΚΑ να πράξει το ίδιο. Μετά το αίτημα της ΠΟΠΟΚΠ, η Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ προκήρυξε νέα 24ωρη απεργία για αύριο Παρασκευή 24/12 για τους εργαζόμενους στον ΕΦΚΑ που ανήκουν στη δύναμη της ΠΟΠΟΚΠ, στην οποία σας καλούμε να συμμετάσχουμε μαζικά και δυναμικά, όπως σήμερα, γυρίζοντας την πλάτη στους εκβιασμούς και στις άθλιες μεθοδεύσεις».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Kostis Xatzidakis, Kostis Chatzidakis, Ypourgeio Ergasias
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άνοιξε ο δρόμος για την παραχώρηση του ακινήτου στην Κιβωτό του Κόσμου

Το μέχρι σήμερα εγκαταλελειμμένο ακίνητο του ΕΦΚΑ που βρίσκεται στην Ακαδημία Πλάτωνος θα μετατραπεί σε έναν σύγχρονο χώρο δραστηριοτήτων όπου θα υπάρξουν επίσης εστιατόρια για απόρους, αίθουσες διδασκαλίας, και κοινωνικό παντοπωλείο,.
e-EFKA-tropologia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην τελική ευθεία το νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό του ΕΦΚΑ

Το νομοσχέδιο προβλέπει την πρόσληψη ανωτάτων στελεχών για θέσεις ευθύνης, ενώ δεν λείπουν και οι κυρώσεις για όσους υπαλλήλους δεν εξυπηρετούν σωστά τους πολίτες. Επιταχύνονται οι πειθαρχικές διαδικασίες.
xatzidakis, energeia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο πειθαρχικό υπάλληλοι του ΕΦΚΑ για περιπτώσεις ταλαιπωρίας πολιτών

Ο υπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι θα υπάρξει άμεση αναβάθμιση του τηλεφωνικού κέντρου, αλλά παράλληλα και σε επέκταση των ψηφιακών συναλλαγών με τον ΕΦΚΑ. Ποιες είναι οι δέκα περιπτώσεις που δημοσιοποίησε.