ΓΔ: 1375.86 -1.07% Τζίρος: 1.10 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:32:37 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
koronoios, Self Tests, Corona Virus, Coronoios
Πηγή: Shutterstock

Από σήμερα η παροχή δωρεάν self test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς

Μαθητές και εκπαιδευτικοί μπορούν έως το Σάββατο 8/1 να λάβουν πέντε δωρεάν self test από τα φαρμακεία για την κάλυψη των αναγκών των πρώτων δύο εβδομάδων.

Οι μαθητές όλων των βαθμίδων, εμβολιασμένοι και μη, καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί, θα προμηθεύονται από σήμερα Τετάρτη 5 Ιανουαρίου ως και το Σάββατο 8 Ιανουαρίου, πέντε δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των δυο πρώτων εβδομάδων επαναλειτουργίας των σχολείων, δηλαδή από 10 Ιανουαρίου έως και 21 Ιανουαρίου 2022, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του, το υπ. Παιδείας.

Υπενθυμίζεται ότι:

  • το self-test πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση κάθε Τρίτη και Παρασκευή στο σχολείο, ενώ για την πρώτη εβδομάδα (10-15/1) το self- test θα πραγματοποιηθεί έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση της Δευτέρας (10/1), της Τρίτης (11/1) και της Παρασκευής (14/1).
  • ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορονοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self test) είναι υποχρεωτικός για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, εμβολιασμένους και μη, καθώς και για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς.
  • βεβαίωση αρνητικού self test οφείλουν να φέρουν όλοι οι μαθητές από 4 έως 18 ετών καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί.
  • η δωρεάν διάθεση self test από τα φαρμακεία θα γίνεται και κατά την αργία των Θεοφανίων, την Πέμπτη 6/1, από εφημερεύοντα φαρμακεία.
  • η δήλωση και το αποτέλεσμα για τις δημόσιες σχολικές μονάδες καταχωρίζεται στη πλατφόρμα edupass.gov.gr (και όχι στην πλατφόρμα του self-testing.gov.gr), από την οποία εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για COVID-19
  • οι εκπαιδευτικοί που δεν είναι εμβολιασμένοι θα πρέπει να πραγματοποιήσουν δυο ράπιντ τεστ και ένα σελφ τεστ – όλα με δική τους επιβάρυνση – την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων και συγκεκριμένα το ραπιντ τεστ θα πρέπει πραγματοποιηθεί έως και 48 ώρες πριν την προσέλευση της Δευτέρας (10/1) και της Παρασκευής (14/1) ενώ θα πρέπει να πραγματοποιηθεί και σελφ τεστ έως 24 ώρες πριν την προσέλευση της Τρίτης (11/1). Από την δεύτερη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων, οι μη εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να πραγματοποιούν δύο ράπιντ τεστ την εβδομάδα, πριν από την προσέλευση της Τρίτης και της Παρασκευής εκάστης εβδομάδας.

H πλατφόρμα edupass.gov.gr αφορά μόνο τις δημόσιες σχολικές μονάδες. Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που φοιτούν σε ιδιωτικές σχολικές μονάδες και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα εξακολουθήσουν να δηλώνουν το αποτέλεσμα των self-test στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr και να εκδίδουν την Σχολική Κάρτα για COVID-19.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ειδικές οδηγίες του ΕΟΔΥ για το τι ισχύει στα σχολεία σε περίπτωση κρούσματος

Εάν το self test βγει θετικό, τότε θα πρέπει να πραγματοποιείται rapid test μέσα στις επόμενες 24 ώρες και εφόσον αυτό είναι θετικό τότε το κρούσμα θα απομονώνεται και εκδίδεται πιστοποιητικό νόσησης.
Nosokomeio, Meth, Ygeia, Koronoios
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φόβοι για αύξηση των διασωληνωμένων μετά το άνοιγμα των σχολείων

Την ανάγκη εμβολιασμού των ενηλικών πριν την επανέναρξη της σχολικής χρονιάς επισημαίνουν οι επιστήμονες. Ανοικτό το ενδεχόμενο για επιστροφή της τηλεκπαίδευσης αν υπάρξουν συρροές κρουσμάτων.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιστρέφουν οι μαθητές στα Λύκεια με self tests και μέτρα προστασίας

Κανονικά προχωράνε οι προετοιμασίες σε όλες τις περιφέρειες για να υποδεχθούν τα σχολεία αύριο τους μαθητές. «Κενό» στη διαδικασία στα εσπερινά λύκεια όπου δεν έχει ανοίξει η διαδικασία των self test για τους ενήλικους μαθητές.