ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:44:50 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Musks, Maska, Koronoios, Corona Virus
Φωτο: Shutterstock

Δήμος Θέρμης: 10.000 μάσκες σε μαθητές - εκπαιδευτικούς στις 10/1

Οι μάσκες είναι τύπου FFP2/KN95, όπως επιτάσσουν τα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα για προστασία από την παραλλαγή «Όμικρον», και πληρούν όλες τις προδιαγραφές τις οποίες έχει θέσει η Πολιτεία.

Περίπου δέκα χιλιάδες μάσκες υψηλής προστασίας θα διανείμει ο Δήμος Θέρμης σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου.

Οι μάσκες είναι τύπου FFP2/KN95, όπως επιτάσσουν τα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα για προστασία από την παραλλαγή «Όμικρον», και πληρούν όλες τις προδιαγραφές τις οποίες έχει θέσει η Πολιτεία, επισημαίνει το Γραφείο Επικοινωνίας του Δήμου. Θα βρίσκονται στα σχολεία, θα παραδοθούν το πρωί της Δευτέρας και θα παραδοθούν στον/η διευθυντή/τρια της κάθε μιας από τις συνολικά 67 σχολικές μονάδες, προκειμένου να διανεμηθούν στους χιλιάδες μαθητές και στους εκατοντάδες εκπαιδευτικούς οι οποίοι υπηρετούν στα σχολεία του Δήμου Θέρμης.

Οι μάσκες έχουν δύο μεγέθη. Αυτές με το μικρότερο μέγεθος θα δοθούν στους μαθητές των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων και οι μεγαλύτερες στους μαθητές των γυμνασίων και των λυκείων, καθώς και στους εκπαιδευτικούς. 

Εκτός από τις μάσκες, ο Δήμος Θέρμης έχει εξασφαλίσει ώστε να υπάρχουν σε κάθε σχολείο όλες οι αναγκαίες ποσότητες σε υλικά καθαρισμού, αντισηπτικά και κάθε άλλο μέσο ατομικής προστασίας. Παράλληλα, μέσα στο Σαββατοκύριακο πραγματοποιούνται εργασίες απολύμανσης σε όλα τα σχολεία του Δήμου, από ειδικά πιστοποιημένα συνεργεία. 

Ο Δήμος Θέρμης θα διανείμει μάσκες υψηλής προστασίας και σε όλους τους δημοτικούς υπαλλήλους. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποκλιμάκωση του ιικού φορτίου κορονοϊού και γρίπης Α στα λύματα

Η ερευνητική ομάδα του ΑΠΘ αναφέρει, ωστόσο, πως «είναι νωρίς για εφησυχασμό και μένει να φανεί τις επόμενες ημέρες, αν η πίεση στα νοσοκομεία της πόλης υποχωρήσει από τα σημερινά υψηλά επίπεδα».
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα 12 μέτρα του ΕΟΔΥ για το άνοιγμα των σχολείων την Δευτέρα, τι συνιστά

Aναμένεται ενημέρωση από το υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να διευκρινιστεί τις θα γίνει με τις απουσίες των μαθητών, οι οποίοι είτε έχουν συμπτώματα, είτε έχουν βγει θετικοί στο τεστ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πράσινα και «έξυπνα» σχολεία στη Θέρμη με δωρεά της Vantage Towers

«Ευπρόσδεκτη η χορηγία από την πρώτη στιγμή την αγκαλιάσαμε, επιλέξαμε δυο σχολεία που αντιπροσωπεύουν όλη την έκταση της Θέρμης. Το ένα, είναι το 4ο δημοτικό Θέρμης και το δεύτερο είναι το Γυμνάσιο Βασιλικών», είπε ο δήμαρχος Θέρμης.
Sofia Zaxaraki-Vouli-ypourgeio Paideias
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σοφία Ζαχαράκη: 217.267 γεύματα σε 1.658 δημοτικά σχολεία καθημερινά

Σύμφωνα με την υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας από το 2020 έχει αυξηθεί κατά 39% ο προϋπολογισμός του προγράμματος, κατά 35,34% ο αριθμός των σχολικών μονάδων και κατά 17,5% ο αριθμός γευμάτων.