ΓΔ: 2279.1 -0.43% Τζίρος: 314.82 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φώτο: ΑΠΕ

Χωρίς στρατηγική 4 στις 10 ΜμΕ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Περίπου 4 στις 10 μικρομεσαίες επιχειρήσεις βρίσκονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χωρίς οργανωμένη στρατηγική υποστηρίζει ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ, Κ. Μίχαλος.

«Περίπου 4 στις 10 μικρομεσαίες επιχειρήσεις βρίσκονται απλώς στον χώρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, γιατί πρέπει να ακολουθήσουν την τάση της αγοράς. Χωρίς, όμως, να διαθέτουν κάποια οργανωμένη στρατηγική ή να αξιοποιούν συγκεκριμένα εργαλεία. Και το κυριότερο εμπόδιο για αυτές τις επιχειρήσεις, φαίνεται να είναι η έλλειψη γνώσης και δεξιοτήτων».

Αυτό σημείωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, στην εκδήλωση που συνδιοργανώνουν το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθήνας και το FACEBOOK, με θέμα: «BOOST WITH FACEBOOK»

Όπως είπε ο κ. Μίχαλος, η έλλειψη γνώσης και δεξιοτήτων στη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι αρκετά σοβαρό θέμα. Γιατί ενώ η δημιουργία μιας σελίδας στο Facebook είναι εύκολη και χωρίς κόστος, η ανάπτυξη της παρουσίας με τρόπο που να μεγιστοποιεί τα επιχειρηματικά οφέλη, χρειάζεται γνώση, σχέδιο και σωστή στόχευση.

«Είναι προφανής, λοιπόν, η ανάγκη πρωτοβουλιών, που συμβάλλουν στην αύξηση της εξοικείωσης, της γνώσης και των δεξιοτήτων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πύργος Πειραιά κτίριο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερες οι νέες ΜμΕ από τα λουκέτα τον Ιανουάριο στον Πειραιά

Τον Ιανουάριο 2026 στον Πειραιά άνοιξαν 292 νέες επιχειρήσεις και έκλεισαν μόλις 61, δημιουργώντας συγκρατημένη αισιοδοξία, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΒΕΠ, Βασίλη Κορκίδη, που ζήτησε περαιτέρω στήριξη για τους επαγγελματίες.
Ψηφιακός μετασχηματισμός επιχειρήσεων
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Μία στις δύο ΜμΕ επενδύει στην ΤΝ, αλλά υστερεί στην υλοποίηση

Οι ελληνικές επιχειρήσεις δοκιμάζουν AI, αλλά υστερούν σε οργανωμένες δομές και γνώση. Μόνο 9% έχει θεσμοθετημένο ρόλο για ψηφιακό μετασχηματισμό, ενώ το 50% δηλώνει έλλειψη εμπειρίας. Απαιτείται εθνικό σχέδιο δράσης για ουσιαστική υιοθέτηση.
Κώστας Καραγκούνης συνέντευξη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καραγκούνης: Σφοδρή επίθεση στην αντιπολίτευση για την Κοινωνική Συμφωνία

Ο υφυπουργός Εργασίας Κ. Καραγκούνης κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι με το "όχι" στην Εθνική Κοινωνική Συμφωνία αγνοεί τις ανάγκες εκατομμυρίων εργαζομένων και μικρομεσαίων, τονίζοντας τα οφέλη της επεκτασιμότητας και της μετενέργειας ΣΣΕ.