ΓΔ: 1392.47 0.83% Τζίρος: 59.65 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:22:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: ΑΠΕ

Πολύωρες διακοπές ρεύματος στην Αττική, μάχη με τον χρόνο από τον ΔΕΔΔΗΕ

Οι περισσότερες βλάβες θα έχουν αποκατασταθεί ως το βράδυ, διαβεβαιώνει ο υπουργός Ενέργειας, Κ. Σκρέκας. Νεότερες ανακοινώσεις από τον ΔΕΔΔΗΕ αναμένονται στις 6.00 μ.μ. και στις 11.00 μ.μ.

Ένα 24ώρο σχεδόν συμπληρώνουν χωρίς ρεύμα σπίτια στην Αττική, με τα προβλήματα στο δίκτυο του ηλεκτρικού ρεύματος λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίδας» να παραμένουν έντονα και τις περισσότερες βλάβες να αποδίδονται στις ζημιές σε πυλώνες. Για αποκατάσταση έως το βράδυ του μεγαλύτερου ποσοστού των βλαβών δεσμεύτηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, αν και το έργο των συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ δυσχεραίνουν οι δυσκολίες πρόσβασης.

Με τις μνήμες νωπές από την περσινή Μήδεια που άφησε σπίτια χωρίς ρεύμα για μέρες, η Αττική βρέθηκε και πάλι φέτος χωρίς ρεύμα σε πολλές περιοχές. Στην Αττική υπάρχουν βλάβες σε 37 γραμμές με τις περιοχές που βρίσκονται χωρίς ρεύμα να παραμένουν η Αγία Παρασκευή, ο Παπάγος, ο Χολαργός, το Χαλάνδρι, η Νέα Μάκρη, το Πικέρμι, το Γραμματικό, το Καλέντζι, ο Βουτσάς,  το Λαύριο, το Κάτω Σούλι, ο Μαραθώνας, τα Καλύβια και η Κερατέα. Εκτός Αττικής, βλάβες εντοπίζονται στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου, στη Λιβαδειά, τη Θήβα, τη Βοιωτία, την Αταλάντη και την Εύβοια. Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση παραμένουν σε Ηράκλειο, Νάξο και Σέριφο.

Σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ, από χθες έχουν διορθωθεί τα προβλήματα στο 50% των βλαβών και αναμένονται νεότερες ανακοινώσεις στις 6 το απόγευμα και στις 11 το βράδυ. Περισσότεροι από 650 εργαζόμενοι και 180 οχήματα του ΔΕΔΔΗΕ βρίσκονται στο δρόμο για την αποκατάσταση των βλαβών σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία και την Αστυνομία ώστε να έχουν πρόσβαση στα περιοχές. Παράλληλα, σύμφωνα με τον διαχειριστή ελικόπτερο με προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ επιθεωρεί τις γραμμές Μέσης Τάσης στην Ανατολική Αττική, προκειμένου να εντοπιστούν βλάβες.

Σε ενημέρωση νωρίτερα, ο υπουργός Κ. Σκρέκας σημείωσε ότι υπήρχαν βλάβες σε 79 γραμμές χθες, που σήμερα το πρωί έφθαναν τις 45. Προβλήματα παραμένουν σε 37 γραμμές. Το ΥΠΕΝ με ανακοίνωσή του σημείωσε ότι 11 συνεργεία υλοτόμων βρίσκονται στις περιοχές άμεσης ανάγκης, Παλαιό Ψυχικό, Παλλήνη, Αγία Παρασκευή, Νέα Σμύρνη, Παλαιό Φάληρο και Χαλάνδρι και εργάζονται για την απόληψη πεσμένων δένδρων και κορμών από το οδικό δίκτυο, πεζοδρόμια, πλατείες και άλλους δημόσιους χώρους, καθώς και τον απεγκλωβισμό σταθμευμένων οχημάτων που καταπλακώθηκαν.

 

Σε περίπτωση που οι πολίτες εντοπίσουν ζημιές στο Δίκτυο (πεσμένα καλώδια, στύλους κλπ) καλούνται από τον ΔΕΔΔΗΕ να απομακρυνθούν άμεσα και να μην έρθουν σε καμία επαφή αλλά  να καλέσουν στο 11500 ή 2111900500 ή  να το δηλώσουν μέσω της εφαρμογής MyDEDDiE app σε Android και iOS από το κινητό τους  ή και μέσω υπολογιστή από την ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ στο Online Δήλωση Βλάβης (deddie.gr) .

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

anakiklosi, perivallon
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεγάλη μεταρρύθμιση στην ανακύκλωση στην επόμενη τετραετία

Αναφορικά με τους στόχους του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο γενικός γραμματέας Διαχείρισης Αποβλήτων, Μανώλης Γραφάκος είπε ότι στόχος είναι να να αρχίσει να εφαρμόζεται, σε ευρεία κλίμακα, το σύστημα «πληρώνω όσο πετάω» στα απόβλητα.
Katedafisi-Attiki
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρόγραμμα κατεδαφίσεων ξεκινά το Υπ. Περιβάλλοντος από την Αττική

Το εν λόγω πρόγραμμα εκκινεί, πιλοτικά, από την Αττική με την κατεδάφιση 16 ακινήτων που βρίσκονται σε αιγιαλούς, παραλίες και δασικές εκτάσεις και πρόκειται να επεκταθεί σε άλλες περιοχές της χώρας.
ΔΕΔΔΗΕ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο ΔΕΔΔΗΕ εφιστά την προσοχή των καταναλωτών για περιστατικά εξαπάτησης

Όπως αναφέρει ο Διαχειριστής βάσει των αρμοδιοτήτων του ουδεμία αρμοδιότητα έχει αναφορικά με τα θέματα τιμολόγησης του ηλεκτρικού ρεύματος ή/και με τη διαδικασία χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης για λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος (power pass).
Fotia, Pirkagia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χωρίς ρεύμα η Σαμοθράκη λόγω των πυρκαγιών στην Αλεξανδρούπολη

Όπως αναφέρει ο ΔΕΔΔΗΕ, η πυρκαγιά προκάλεσε ανεπανόρθωτες ζημιές στις δύο βασικές γραμμές Μέσης Τάσης του ηπειρωτικού δικτύου που τροφοδοτούν τις δύο υποβρύχιες γραμμές που ηλεκτροδοτούν το νησί.