ΓΔ: 1454.98 1.38% Τζίρος: 124.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Με τηλεκπαίδευση τα σχολεία που παραμένουν κλειστά λόγω κακοκαιρίας

Σε όσες σχολικές μονάδες επαναλειτουργήσουν δια ζώσης από την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου, θα πρέπει οι μαθητές να έχουν προχωρήσει στη διενέργεια self test.

Με τα σχολεία να παραμένουν κλειστά λόγω της κακοκαιρίας στις πληγείσες περιοχές, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε πως αύριο Πέμπτη και μεθαύριο Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί τηλεκπαίδευση στις περιοχές όπου τα σχολεία είναι ακόμα κλειστά, προκειμένου να υπάρξει επιστροφή στην κανονικότητα για τους μαθητές. Ανακοινώθηκε επίσης πως όσα σχολεία θα επαναλειτουργήσουν διά ζώσης, οι μαθητές πρέπει να προσέλθουν μετά τη διενέργεια self test.

Η σχετική ανακοίνωση του γενικού γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αλέξανδρου Κόπτση, έχει ως εξής:

Αύριο Πέμπτη, 27.1.2022 και Παρασκευή, 28.1.2022, σε όλες τις περιοχές της χώρας στις οποίες αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων μετά από αποφάσεις Δήμων ή Περιφερειών, θα πραγματοποιηθεί τηλεκπαίδευση, προκειμένου να υπάρξει επαρκής χρόνος για την αποκατάσταση της εύρυθμης κυκλοφορίας και της λειτουργίας των σχολείων. Στις λοιπές περιοχές τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά.

Σε όσες σχολικές μονάδες επαναλειτουργήσουν αύριο Πέμπτη 27.1.2022, οι μαθητές θα διενεργήσουν το self-test σήμερα, Τετάρτη 26.1.2022, και σε κάθε περίπτωση πριν από την προσέλευσή τους στο σχολείο αύριο. Ομοίως, σε κάθε σχολείο που επαναλειτουργεί μετά από αναστολή, οι μαθητές θα διενεργούν self-test πριν από την προσέλευσή τους στο σχολείο. Το επόμενο self-test θα διενεργείται την επόμενη προκαθορισμένη ημέρα (για προσέλευση Τρίτη - Παρασκευή).

Υπενθυμίζεται ότι η τηλεκπαίδευση θα λειτουργήσει για όλες τις σχολικές μονάδες πρωινές ώρες (πλην των εσπερινών σχολείων).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Sxoleio, Panelladikes
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανοιχτά τα σχολεία στην Αττική, σε ποιες περιοχές θα παραμείνουν κλειστά

Όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης για πιθανές δυσκολίες που έχουν σημειωθεί σε ορισμένους δήμους θα υπάρξουν τοπικές αποφάσεις από τους δημάρχους. Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα στο λεκανοπέδιο από το κύμα κακοκαιρίας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρώτο κουδούνι της χρονιάς στα σχολεία με ελλείψεις εκπαιδευτικών

Το υπουργείο Παιδείας έχει προχωρήσει στην πρόσληψη 23.211 αναπληρωτών, ωστόσο οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες υπολογίζουν ότι οι ανάγκες για κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών μπορεί να φτάσει τις 48.000.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έτοιμο να λειτουργήσει το νέο Ειδικό Σχολείο στον δήμο Περιστερίου

Με τη νέα σχολική χρονιά θα λειτουργήσει το Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης που προσφέρει εξειδικεύσεις μεταξύ άλλων και Αυτόνομης Διαβίωσης, Πληροφορικής, Κηπουρικής.