ΓΔ: 1448.7 0.06% Τζίρος: 152.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: ΑΠΕ

Voucher 200 ευρώ σε εκπαιδευτικούς για αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, το πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα» ύψους 140 εκατ. που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης έχει ήδη εξασφαλίσει voucher για τον ίδιο σκοπό σε 560.000 νέους ηλικίας 4-24 ετών.

Αύριο, Τετάρτη, θα παρουσιαστεί στη Βουλή από την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, νομοθετική ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία 160.000 εκπαιδευτικοί που διδάσκουν σε δημόσια σχολεία πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής, μόνιμοι και αναπληρωτές, δικαιούνται voucher 200 ευρώ για αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.

Το πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα» ύψους 140 εκατ. ευρώ, που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και ως στόχο έχει την «περαιτέρω προώθηση του ψηφιακού μετασχηματισμού της εκπαίδευσης», έχει ήδη εξασφαλίσει voucher για τον ίδιο σκοπό σε 560.000 νέους ηλικίας 4-24 ετών, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Τα voucher θα δοθούν στους εκπαιδευτικούς χωρίς κοινωνικά ή άλλα κριτήρια.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

keramews, ypourgeio paideias
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στις 12 Σεπτεμβρίου το πρώτο κουδούνι για τα σχολεία όλων των βαθμίδων

Όπως σημείωσε η υπ. Παιδείας, κα Ν. Κεραμέως, ολοκληρώθηκαν 8.500 μόνιμοι διορισμοί ανεβάζοντας σε 25.000 τον συνολικό αριθμό των μόνιμων διορισμών τα τελευταία 2,5 χρόνια στην εκπαίδευση και την ειδική αγωγή.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι 4 άξονες του Αναβαθμισμένου Σχολείου: «Ίσες ευκαιρίες στα παιδιά»

«Η πανδημία κατέδειξε πόσο σημαντική είναι η προσπάθεια που έχει γίνει στην εκπαίδευση», σημείωσε ο πρωθυπουργός και ευχαρίστησε δασκάλους και καθηγητές που αγκάλιασαν τις προκλήσεις της τηλεκπαίδευσης.
kerameos-ypourgos paideias-sxoleia-dimotika-enimerosi
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ν. Κεραμέως: Στόχος το άνοιγμα των σχολείων την ερχόμενη εβδομάδα

«Υπάρχει το ενδεχόμενο παράτασης της σχολικής χρονιάς εντός του Ιουνίου. Οι αποφάσεις θα ληφθούν με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα και όταν γνωρίζουμε πότε θα ανοίξουν τα σχολεία», ανέφερε η κ. Κεραμέως, για τη φετινή σχολική χρονιά.