ΓΔ: 887.7 1.02% Τζίρος: 24.64 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:03:38 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Ν. Κεραμέως: Μετά το Πάσχα το άνοιγμα των άλλων βαθμίδων εκπαίδευσης

Για μετά τις διακοπές του Πάσχα μετατίθεται το άνοιγμα των υπόλοιπων βαθμίδων της εκπαίδευσης, με βάση τις δηλώσεις της υπουργού Παιδείας.

Δεν υπάρχει εισήγηση στην επιτροπή των ειδικών για το άνοιγμα των λοιπών βαθμίδων ακόμα, «η συζήτηση μετατοπίζεται για μετά το Πάσχα», δήλωσε σε εκπομπή της ΕΡΤ η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, τονίζοντας παράλληλα ότι προτεραιότητα έχουν κι άλλες δραστηριότητες που θα ανοίξουν αυτή την εβδομάδα.

Επιπλέον, η κ. Κεραμέως διευκρίνισε ότι φέτος, οι μαθητές θα μπορούν να καταθέσουν παράλληλα δυο μηχανογραφικά, ένα για εισαγωγή στα πανεπιστήμια μέσω των πανελληνίων και ένα για εισαγωγή σε δημόσια ΙΕΚ με τον βαθμό του απολυτηρίου τους.

Σε ό,τι αφορά τους διορισμους, επισήμανε ότι πέρυσι έγιναν οι πρώτοι μόνιμοι διορισμοί στην ειδική αγωγή και προχωράει η προκήρυξη 10.500 διορισμών στη γενική εκπαίδευση.

Επίσης, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στο «νέο θεσμικό πλαίσιο αναβάθμισης της λειτουργίας των ΑΕΙ», σε ζητήματα εξωστρέφειας στα προγράμματα σπουδών, μεγαλύτερης εσωτερικής κινητικότητας, αλλά και στη σύμπραξη πανεπιστήμιων με άλλους φορείς.

Τέλος, η υπουργός Παιδείας εξήγησε ότι τα σχολεία ετοιμάζονται νομοθετήματα σχετικά με την αποκέντρωση του εκπαιδευτικού συστήματος, τη διεύρυνση αρμοδιοτήτων διευθυντών και εκπαιδευτικών, αλλά και τη μεγαλύτερη ελευθερία των σχολείων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

kerameos-ypourgos paideias-sxoleia-dimotika-enimerosi
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Κεραμέως: Ποιες αλλαγές φέρνει στην εκπαίδευση το νέο νομοσχέδιο

Οι 4 βασικοί πυλώνες αφορούν «την αυτονομία του σχολείου, την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και των στελεχών, την ενίσχυση των δομών υποστήριξης του εκπαιδευτικού έργου και την αναβάθμιση της εκκλησιαστικής εκπαίδευσης».
keramews, ypourgeio paideias
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στις 12 Σεπτεμβρίου το πρώτο κουδούνι για τα σχολεία όλων των βαθμίδων

Όπως σημείωσε η υπ. Παιδείας, κα Ν. Κεραμέως, ολοκληρώθηκαν 8.500 μόνιμοι διορισμοί ανεβάζοντας σε 25.000 τον συνολικό αριθμό των μόνιμων διορισμών τα τελευταία 2,5 χρόνια στην εκπαίδευση και την ειδική αγωγή.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Voucher 200 ευρώ σε εκπαιδευτικούς για αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, το πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα» ύψους 140 εκατ. που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης έχει ήδη εξασφαλίσει voucher για τον ίδιο σκοπό σε 560.000 νέους ηλικίας 4-24 ετών.
kerameos-ypourgos paideias-sxoleia-dimotika-enimerosi
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Κεραμέως: Καμία περίπτωση αναστολής λειτουργίας των σχολείων

Η υπουργός Παιδείας τόνισε πως έχει μειωθεί το ποσοστό ημερήσιων κρουσμάτων σε 23% χάρις στην εξαιρετική εφαρμογή των μέτρων από όλους, ενώ μόλις 6 τμήματα από τα συνολικά 80.000 σε όλη την χώρα έχουν αναστείλει την δια ζώσης λειτουργία τους.
keramews, ypourgeio paideias
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αγωγή κατά της ΑΔΕΔΥ για τη νέα απεργία των εκπαιδευτικών από την Κεραμέως

Την περασμένη εβδομάδα το Πρωτοδικείο Αθηνών αποφάσισε ότι η απεργία-αποχή που είχαν κηρύξει οι καθηγητές. Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις έχουν ασκήσει έφεση στην απόφαση του Πρωτοδικείου που είχε κρίνει παράνομη την απεργία-αποχή.