ΓΔ: 1442.15 -0.45% Τζίρος: 51.39 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:21:11 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
xrimata, money, metrita, cash, euro
Φωτο: Shutterstock

Καταβάλλονται 16,5 εκατ. ευρώ σε 43.949 εργαζομένους για τον Ιανουάριο

Η αποζημίωση ειδικού σκοπού θα καταβληθεί σήμερα στους εργαζομένους των οποίων οι συμβάσεις εργασίας είχαν τεθεί σε αναστολή τον Ιανουάριο. Θα καταβληθούν επίσης και 9,2 εκατ. ευρώ σε 17.819 επαγγελματίες της Τέχνης και του Πολιτισμού.

Καταβάλλεται σήμερα από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων η αποζημίωση ειδικού σκοπού στους εργαζόμενους, των οποίων οι συμβάσεις τέθηκαν σε αναστολή κατά τον Ιανουάριο 2022 και τους καλλιτέχνες που έλαβαν αποζημίωση ειδικού σκοπού για τον ίδιο μήνα, μετά από υποβολή μονομερούς δήλωσης. 

Η αποζημίωση ειδικού σκοπού θα καταβληθεί σε 43.949 εργαζόμενους, των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τέθηκαν σε αναστολή κατά τον Ιανουάριο, με το σχετικό κονδύλι ανέρχεται σε 16,5 εκατ. ευρώ. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, σήμερα θα καταβληθούν και 9,2 εκατ. ευρώ για την πληρωμή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τον μήνα Ιανουάριο σε 17.819 επαγγελματίες της Τέχνης και του Πολιτισμού.

Υπενθυμίζουμε πως δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τον Ιανουάριο 2022 είναι οι καλλιτέχνες και επαγγελματίες της Τέχνης και του Πολιτισμού οι οποίοι ήταν εγγεγραμμένοι έως και τη 10η.01.2021 στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα: artandcultureprofessionals.services.gov.gr στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε συγκεκριμένες ειδικότητες.

Οι καλλιτέχνες είναι δικαιούχοι της αποζημίωσης των 534 ευρώ για τον Ιανουάριο 2022, εφόσον:

  • δεν έχουν σύμβαση εξαρτημένης εργασίας σε κάποιον εργοδότη, κατά τη διάρκεια του μήνα αυτού,
  • δεν είναι δικαιούχοι και έλαβαν ή λαμβάνουν ή θα λάβουν τακτική επιδότηση ανεργίας από τον ΟΑΕΔ για το ανωτέρω χρονικό διάστημα και
  • δεν λαμβάνουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού από οποιαδήποτε αιτία.
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Syntaxeis, Syntaxiouxoi
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τί αλλαγές φέρνει το νέο νομοσχέδιο σε συντάξεις, επιδόματα, ασφαλιστικό

Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, με τη νέα νομοθετική του πρωτοβουλία, προχωρά στη συνολική αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου που διέπει την επαγγελματική ασφάλιση και την εποπτεία των ταμείων.
money, cash, euro
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ποια είναι τα 13 αναπηρικά επιδόματα που αυξάνονται κατά 8%

Από την 1η Μαΐου θα ξεκινήσει η υλοποίηση της δράσης «Προσωπικός Βοηθός για Άτομα με Αναπηρία» και θα τεθούν σε εφαρμογή οι αυξήσεις στα αναπηρικά επιδόματα που είχε προαναγγείλει ο πρωθυπουργός.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επεκτείνεται το επίδομα μητρότητας, θα πάρουν 1.840 ευρώ οι δικαιούχοι

Οι γυναίκες που δικαιούνται το συγκεκριμένο επίδομα μπορούν με την αίτηση να κερδίσουν τρία επιπλέον μηνιαία επιδόματα, που ισούνται με τον κατώτατο μισθό, όπως αυτός κάθε φορά καθορίζεται.