ΓΔ: 1455.33 0.52% Τζίρος: 15.09 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:07:11 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Θετική η Κομισιόν στην ένταξη της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Σε δηλώσεις της η επικεφαλής της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, υποστήριξε ότι αυτό θα μπορούσε να συμβέι, αλλά θα πρέπει να ακολουθηθούν οι διαδικασίες.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν τάχθηκε υπέρ της ένταξης της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Πράγματι εν καιρώ [θα] ανήκει σε εμάς. Είναι χώρα που ανήκει ανάμεσά μας και θέλουμε να ενταχθεί», είπε η κυρία φον ντερ Λάιεν σε ρεπόρτερ του Euronews ερωτηθείσα χθες Κυριακή σχετικά με την εισδοχή του Κιέβου στην ΕΕ. Επισήμανε ότι υπάρχουν ήδη πεδία συνεργασίας ανάμεσα στις Βρυξέλλες και το Κίεβο.

Το Σάββατο, ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι άσκησε πίεση για να ληφθεί απόφαση για το ζήτημα. «Είναι κρίσιμη ώρα να κλείσει η μακρά συζήτηση μια για πάντα και να ληφθεί απόφαση για την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ», ανέφερε ο αρχηγός του κράτους μέσω Twitter. «Συζητήσαμε με τον (πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ) για την περαιτέρω αποτελεσματική βοήθεια και για τον ηρωικό αγώνα των Ουκρανών για να έχουν ελεύθερο μέλλον», πρόσθεσε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Συνεχίζουμε να στηρίζουμε την Ουκρανία

Ο Ρώσος Πρόεδρος «ποδοπατά το διεθνές δίκαιο. Η Δύση δεν θα δεχτεί ποτέ να στέλνονται τανκς σε γειτονικές χώρες. Πρέπει να καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε ο κόσμος να μην υποφέρει από τον πόλεμο του Πούτιν», δήλωσε μεταξύ άλλων.
ΔΙΕΘΝΗ

Φον ντερ Λάιεν: Κίνδυνος επισιτιστικής κρίσης για 275 εκ. ανθρώπους

Η πρόεδρος της Επιτροπής τόνισε ότι η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία δεν έχει μόνο αντίκτυπο στην οικονομία, τη γεωπολιτική αλλά και στη ζωή και τα μέσα διαβίωσης εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.
ΔΙΕΘΝΗ

Στο Κίεβο φον ντερ Λάιεν και Μπορέλ - Θα συναντηθούν με Ζελένσκι

Στο Κίεβο η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ο Ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ. Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας δήλωσε ότι τα κράτη μέλη της ΕΕ είναι έτοιμα να επιβάλουν νέες κυρώσεις στη Ρωσία.