ΓΔ: 1392.62 0.84% Τζίρος: 117.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Έτοιμο θα είναι ως το 2025 το Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

Σε εκδήλωση διαβούλευσης με τους τοπικούς φορείς διευκρινίστηκε ότι το έργο που χρηματοδοτείται από το ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος" θα παραδοθεί στους πολίτες της Β. Ελλάδας εντός του χρονοδιαγράμματος που έχει ανακοινωθεί.

Το παιδιατρικό πανεπιστημιακό νοσοκομείο στο Φίλυρο θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει προς τα τέλη του 2025 και θα είναι ένα από τα καλύτερα διεθνώς, υπογράμμισαν οι ομιλητές σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη. 

Στην εκδήλωση παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας -Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης, ο γραμματέας δημόσιας υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, δήμαρχοι, υπηρεσιακοί παράγοντες και  πολίτες. Εκπρόσωποι του  Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», το οποίο θα χρηματοδοτήσει το έργο, παρουσίασαν τα αρχιτεκτονικά σχέδια, τις μελέτες και τις εξελίξεις σχετικά με την πρόοδο που έχει επιτευχθεί, απάντησαν στις ερωτήσεις του κοινού και ακολούθησε συζήτηση.
 

"Σημαντικό σημείο στη διαμόρφωση του υγειονομικού χάρτη της Θεσσαλονίκης" χαρακτήρισε το έργο ο υφυπουργός Εσωτερικών, Σταύρος Καλαφάτης, ενώ ο δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτετζίδης, είπε ότι υλοποιείται ένα έργο μοναδικό, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και διεθνώς. Επίσης, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, διαβεβαίωσε ότι το ελληνικό δημόσιο τηρεί το χρονοδιάγραμμα για την κατασκευή του.

Ακόμα, η αναπληρώτρια διευθύνουσα σύμβουλος της Πρωτοβουλίας για την Υγεία του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», Ελιάννα Κονιάλη, ανέφερε, ότι το νοσοκομείο θα χτιστεί σε δύο οικόπεδα και θα αποτελείται από δύο οικοδομήματα. Θα υπάρχουν, μεταξύ άλλων, χώροι για οικογένειες, συνοδούς,ενώ το συγκρότημα θα περιβάλλεται από κήπους και πράσινο. 

Η εκδήλωση έγινε στο πλαίσιο της διαβούλευσης που γίνεται σε εξαμηνιαία βάση με την τοπική κοινωνία για το έργο, το οποίο θα γίνει στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης και θα εξυπηρετεί ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Xrisoxoidis, Hrisoxoidis
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΔΕ για το γλέντι στο «Ερυθρός Σταυρός» διέταξε ο Μ. Χρυσοχοϊδης

Προηγήθηκε καταγγελία και βίντεο που ανήρτησε στα social media ο Παύλος Πολάκης. Στα πλάνα φαίνεται μια ορχήστρα να παίζει ζωντανή μουσική, ενώ οι εργαζόμενοι χορεύουν και διασκεδάζουν την ώρα που από πίσω τους περνούν φορεία με ασθενείς.
Xrisoxoidis, Hrisoxoidis
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μ. Χρυσοχοΐδης: Δημιουργούνται 16 Κέντρα Τραύματος στα νοσοκομεία

Όπως επισήμανε ο υπουργός Υγείας, τα τροχαία ατυχήματα αποτελούν την πρώτη πιο συχνή αιτία τραύματος σε άτομα ηλικίας από 18 έως 55 ετών και την πιο συχνή αιτία αναπηρίας, ενώ αποτελούν τη βασική αιτία θανάτου στις ηλικίες 15-29 ετών.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η βία κατά των γιατρών στο επίκεντρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση ,οι γιατροί τους γιατρούς προστατεύονται από ανυπόστατες μηνύσεις που δέχονται, ενώ ο υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε να υπάρξει υψηλότερο επίπεδο ασφαλείας που παρατηρούνται έντονα περιστατικά.