ΓΔ: 2076.71 0.95% Τζίρος: 212.97 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
ELAS-Astynomia-elegxoi
Φωτο: ΑΠΕ

Covid-19: Πρόστιμα 130.000 ευρώ για 137 παραβάσεις των μέτρων σε μία μέρα

Επειδή ο κορονοϊός είναι ακόμη εδώ οι έλεγχοι συνεχίζονται σε όλη την επικράτεια από τις αρμόδιες υπηρεσίες με βασικό στόχο τη διασφάλιση της ασφαλούς λειτουργίας των επιχειρήσεων και των κοινωνικών δομών.

Οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ, Λιμενικό Σώμα, ΕΑΔ, ΔΙ.Μ.Ε.Α.,Σ.ΕΠ.Ε, Περιφέρειες και Δημοτική Αστυνομία) διενήργησαν χθες Τρίτη 08.03.2022 συνολικά 71.431 ελέγχους και κατέγραψαν 137 περιπτώσεις παράβασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.

Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 130.200€ και κύρωση αναστολής λειτουργίας (15) ημερών σε (1) επιχείρηση.

Η Ελληνική Αστυνομία επιφορτίστηκε με τον κύριο όγκο των ελέγχων.

Α. Κυριότερες παραβάσεις:

  1. Μη χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους/Μη τήρηση αποστάσεων
  2. Μη ανάρτηση με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο του μέγιστου αριθμού καταναλωτών που επιτρέπεται να βρίσκονται εντός του καταστήματος
  3. Εξυπηρέτηση πελατών σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος χωρίς την κατοχή πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης ή διαγνωστικού ελέγχου για την covid 19

Β. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

  • Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο 5.000€ και δεκαπέντε (15) ημέρες αναστολή λειτουργίας σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για εξυπηρέτηση πελατών χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά. Επιπλέον, επιβλήθηκε στους πελάτες πρόστιμο ύψους 300€ έκαστο.

Επικράτεια

  • Το Λιμενικό πραγματοποίησε (5.931) ελέγχους σε αντικείμενα και φυσικά πρόσωπα για την εφαρμογή των μέτρων κατά του COVID-19.
  • Η (ΔΙ.Μ.Ε.Α.) πραγματοποίησε είκοσι δύο (22) ελέγχους σε αντικείμενα για την εφαρμογή των μέτρων κατά του COVID-19, που έλαβαν χώρα στην Κεντρική Μακεδονία.

Δ. Επιχειρησιακός προγραμματισμός:

Οι έλεγχοι συνεχίζονται σε όλη την επικράτεια με βασικό στόχο τη διασφάλιση της εφαρμογής των ειδικών όρων λειτουργίας των επιχειρήσεων και επίκεντρο τις περιοχές υψηλού εμπορικού ενδιαφέροντος. Παράλληλα βρίσκονται σε εξέλιξη οι έλεγχοι με αντικείμενο την εφαρμογή των μέτρων για την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού σε δομές υγείας και προνοιακές δομές, επιπλέον γίνονται εντατικοί έλεγχοι για την κατοχή και εξακρίβωση της γνησιότητας των πιστοποιητικών εμβολιασμού/νόσησης/ διαγνωστικών ελέγχων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κτίριο Επιτροπής Ανταγωνισμού
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο μικροσκόπιο της Επιτροπής Ανταγωνισμού οι τιμές συντήρησης ανελκυστήρων

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού αναφέρει πως έχει δεχτεί καταγγελίες για αυξημένες χρεώσεις και υπόνοιες συνεννόησης σε προσφορές αναβάθμισης-συντήρησης ανελκυστήρων, ενώ γίνονται και πιέσεις σε ιδιοκτήτες για αποδοχή όρων με απει
Μάσκες FFP2 πάνω σε τραπέζι
ΔΙΕΘΝΗ

Διπλάσιος ο κίνδυνος long Covid στα παιδιά μετά από επαναμόλυνση

Έρευνα σε πάνω από 465.000 παιδιά στις ΗΠΑ δείχνει ότι η δεύτερη λοίμωξη Covid διπλασιάζει τον κίνδυνο για long Covid, μυοκαρδίτιδα και άλλες επιπλοκές. Προτείνεται εμβολιασμός και προληπτικά μέτρα για προστασία.
σημαία της Ιταλίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: 1 δισ. ευρώ πρόστιμα σε 6 πετρελαϊκές για καρτέλ

Η ιταλική Αντιμονοπωλιακή Αρχή επέβαλε πρόστιμα άνω των 936 εκατ. ευρώ σε έξι πετρελαϊκές εταιρείες για καρτέλ στις τιμές καυσίμων αυτοκινήτου την περίοδο 2020-2023, έπειτα από καταγγελία μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σκλαβενίτης: Οι εργαζόμενοι στηρίζουν τη διοίκηση μετά το πρόστιμο

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του Σωματείου προς τους εργαζόμενους «κάθε νοήμων άνθρωπος καταλαβαίνει πως τέτοιες πρακτικές αποσκοπούν να μετατοπίσουν την υπαρκτή κοινωνική δυσαρέσκεια σε άλλες κατευθύνσεις.»