ΓΔ: 789.37 -0.26% Τζίρος: 36.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:55:41 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο; ΑΠΕ

Έλεγχοι και πρόστιμα για τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό

Σε 10.876 ελέγχους που έγιναν μόνο χθες καταγράφηκαν 16 περιπτώσεις παράβασης των μέτρων και επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 4.800 ευρώ.

Οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ, Λιμενικό Σώμα, ΕΑΔ, ΔΙ.Μ.Ε.Α.,Σ.ΕΠ.Ε, Περιφέρειες και Δημοτική Αστυνομία) διενήργησαν χθες Πέμπτη 28.04.2022 συνολικά 100.876 ελέγχους και κατέγραψαν 16 περιπτώσεις παράβασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.

Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 4.800€ ενώ τον κύριο όγκο των ελέγχων, τους 91.417 διεξήγαγε η Ελληνική Αστυνομία.

Α. Κυριότερες παραβάσεις:

1. Μη χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους/Μη τήρηση αποστάσεων

2.Μη ανάρτηση με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο του μέγιστου αριθμού καταναλωτών που επιτρέπεται να βρίσκονται εντός του καταστήματος

Επικράτεια:

  • Επιχειρησιακός προγραμματισμός: Το Λιμενικό πραγματοποίησε (8.814) ελέγχους σε αντικείμενα και φυσικά πρόσωπα για την εφαρμογή των μέτρων κατά του COVID-19.
  • Η (ΔΙ.Μ.Ε.Α.) πραγματοποίησε είκοσι οκτώ (28) ελέγχους σε επιχειρήσεις - καταστήματα για την εφαρμογή των μέτρων κατά του COVID-19 και σε εκατόν επτά (107) φυσικά πρόσωπα για το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, οι έλεγχοι έλαβαν χώρα σε Αττική και Κεντρική Μακεδονία.
  • Τα κλιμάκια της ΕΑΔ διενήργησαν ελέγχους σε δέκα(10) αντικείμενα.
  • Τα κλιμάκια της ΕΑΔ έλεγξαν ογδόντα (80) φυσικά πρόσωπα για χρήση μάσκας και τήρηση των αποστάσεων. Επιπλέον έλεγξαν αμιγείς και μικτούς χώρους, καταστημάτων αποκλειστικά για εμβολιασμένους, νοσήσαντες ή με διαγνωστικό τεστ τα σχετικά πιστοποιητικά εκατό είκοσι (120) φυσικών προσώπων με την εφαρμογή Covid Free.GR.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται σε όλη την επικράτεια με βασικό στόχο τη διασφάλιση της εφαρμογής των ειδικών όρων λειτουργίας των επιχειρήσεων και επίκεντρο τις περιοχές υψηλού εμπορικού ενδιαφέροντος, επιπλέον γίνονται εντατικοί έλεγχοι για την κατοχή και εξακρίβωση της γνησιότητας των πιστοποιητικών εμβολιασμού/νόσησης/ διαγνωστικών ελέγχων. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνεχείς έλεγχοι και πρόστιμα για μη τήρηση των υγειονομικών μέτρων

Οι έλεγχοι συνεχίζονται σε όλη την επικράτεια με βασικό στόχο τη διασφάλιση της εφαρμογής των ειδικών όρων λειτουργίας των επιχειρήσεων και επίκεντρο τις περιοχές υψηλού εμπορικού ενδιαφέροντος.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιβολή προστίμων από τη ΔΙΜΕΑ για μη τήρηση μέτρων και παρεμπόριο

Στα 74.500 ευρώ έφτασαν τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε επιχειρήσεις σε Αττική, Δυτική Ελλάδα, Θεσσαλία και Κεντρική Μακεδονία. Πραγματοποιήθηκαν 197 έλεγχοι για την τήρηση μέτρων κατά Covid-19 και 213 για παρεμπόριο.