ΓΔ: 790.08 1.40% Τζίρος: 38.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:34:22 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Ενίσχυση 3 εκατ. ευρώ σε δήμους για αποκατάσταση ζημιών από θεομηνίες

Τα έργα αφορούν επείγουσες εργασίες για την αποκατάσταση ζημιών από πλημμύρες και πυρκαγιές που προκλήθηκαν κατά το χρονικό διάστημα Αυγούστου 2021 - Ιανουαρίου 2022 καθώς και για την πρόληψη από φυσικές καταστροφές.

Δεκαέξι δήμοι, δύο περιφέρειες και μία ΔΕΥΑ θα χρηματοδοτηθούν με το συνολικό ποσό των 3 εκατ. ευρώ. για την αποκατάσταση ζημιών που προκλήθηκαν από θεομηνίες και ακραία καιρικά φαινόμενα. Τα έργα αφορούν επείγουσες εργασίες για την αποκατάσταση ζημιών από πλημμύρες και πυρκαγιές που προκλήθηκαν κατά το χρονικό διάστημα Αυγούστου 2021 - Ιανουαρίου 2022, την υλοποίηση εργασιών για πρόληψη από φυσικές καταστροφές, καθώς και για εργασίες αποκατάστασης υποδομών και δικτύων άρδευσης και ύδρευσης.

Με αποφάσεις του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα προβλέπονται μεταξύ άλλων:

  • 400.000 ευρώ προς την περιφέρεια Στερέας Ελλάδας για την αποκατάσταση ζημιών σε πληγείσες περιοχές μετά την πρόσφατη κακοκαιρία, συμπεριλαμβανομένης και της Π.Ε. Εύβοιας. Ξεχωριστή χρηματοδότηση προβλέπεται για τους δήμους Καρύστου και Ισταίας-Αιδηψού, με το ποσό των 150.000 ευρώ και 50.000 ευρώ, αντίστοιχα, για την αντιμετώπιση των συνεπειών που προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά και πλημμυρικά φαινόμενα, τον Οκτώβριο 2021 και τον Ιανουάριο 2022.
  • 400.000 ευρώ προς την περιφέρεια Ιονίων Νήσων για την ολοκλήρωση του έργου αποκατάστασης του ποταμού της Μεσογγής στην Κέρκυρα, μετά την πλημμύρα της 14ης Οκτωβρίου 2021. Επιπροσθέτως, οι τρεις δήμοι της Κέρκυρας επιχορηγούνται, ξεχωριστά, με το συνολικό ποσό των 500.000 ευρώ (300.000 ευρώ για τον δήμο Νότιας Κέρκυρας, 100.000 ευρώ για τον δήμο Βόρειας Κέρκυρας, 100.000 ευρώ για τον δήμο Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων).

Προβλέπονται, επίσης, μεταξύ άλλων:

  • 200.000 ευρώ προς τον δήμο Ακτίου-Βόνιτσας για έργα αποκατάστασης εξαιτίας των πρόσφατων φυσικών καταστροφών.
  • 150.000 ευρώ προς τον δήμο Κισσάμου για έργα αποκατάστασης υδρευτικών δικτύων λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που έπληξαν την περιοχή τον Ιανουάριο.
  • 150.000 ευρώ για έργα αποκατάστασης στην Π.Ε. Ζακύνθου εξαιτίας των πλημμυρικών φαινομένων που έπληξαν το νησί τον Ιανουάριο.
  • Πρόσθετη χρηματοδότηση ύψους 80.000 ευρώ προς τη ΔΕΥΑ Αρχαίας Ολυμπίας για έργα αποκατάστασης υποδομών και την αντιμετώπιση των συνεπειών που προκλήθηκαν από την πυρκαγιά του περασμένου Αυγούστου.

«Στεκόμαστε έμπρακτα δίπλα στην Αυτοδιοίκηση και συνεχίζουμε, συνεπείς στις δεσμεύσεις μας, να στηρίζουμε οικονομικά τους δήμους και τις περιφέρειες -όπου αυτό απαιτείται- για την υλοποίηση των απαραίτητων έργων και την αποκατάσταση των υποδομών σε περιοχές που επλήγησαν από ακραία καιρικά φαινόμενα και θεομηνίες τους προηγούμενους μήνες, τα οποία εντείνονται δυστυχώς λόγω της κλιματικής κρίσης», δήλωσε ο κ. Πετσας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κ. Χατζηδάκης: 6 δισ. ευρώ από ευρωπαϊκούς πόρους για κοινωνική πολιτική

Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων μέσω του νέου ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης προωθεί ένα πακέτο δράσεων οι οποίες επικεντρώνονται στην ένταξη στην αγορά εργασίας και ειδική μέριμνα για ανέργους και γυναίκες.
kalafatis-nd
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στ. Καλαφάτης: Σύμμαχος των επενδυτών και των επιχειρήσεων το κράτος

Ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) σημείωσε πως η χώρα μας έχει στη διάθεσή της για τα επόμενα επτά χρόνια, κοινοτικούς πόρους άνω των 70 δισ. ευρώ από το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ολοκληρώθηκαν εργασίες ασφαλτόστρωσης σε νευραλγικό τμήμα της Λεωφόρου Ποσειδώνος

Η  Λεωφόρος Κηφισού αποτελεί την κεντρικότερη οδική αρτηρία της χώρας μας καταγράφοντας καθημερινά τον μεγαλύτερο αριθμό διελεύσεων, ως εκ τούτου οι εργασίες για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας απαιτούν ειδικό σχεδιασμό.